Måke portrett
Selv om disse og noen av mine siste bilder er tatt i den hensikt å teste og å vise virkningen på bildekvalitet ved bruk av telekonvertere så har jeg forsøkt å finne fotogene test objekter. Måker er ganske forhatte fugler i mange sammenhenger men jeg synes allikevel at de kan fremstå som svært vakre på bilder. De er jo dessuten tilgjengelige overalt og relativt lette å fotografere. Forøvrig er den fine og skinnende hvite fjærdrakten på hals og bryst en skikkelig fotografisk utfordring som gjør den velegnet til testing. Disse tre bildene viser et close-up av den samme fuglen med et minutts mellomrom, tatt med og uten 1,4 og 2 x telekonverter på Sigmas nye 120-300mm f2,8 zoom. Versjon 1 er 300mm + 1,4x = 420mm / Versjon 2 er 300mm + 2x = 600mm / Versjon 3 er 300mm uten konverter. Bildene viser ikke helt riktig resultat siden det er litt forskjell på utsnittstørrelsen fra originalen. Ideelt sett skulle avstanden til måken ha vært i forholdet 1 / 1,4 / 2 på de tre bildene, men manglende samarbeidsvilje hos denne måken ødela litt av eksperimentet slik at resultatet favoriserer bildene med konverter. Riktig utført hadde bildet på 300mm vært en liten tanke bedre og det på 600mm noe dårligere. Forholdet her var ca. 1 / 1,2 / 1,5. Uansett viser bildene hvor bra resultater en kan få med konverter på lengre brenvidder med denne zoomen.
Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-07-19 11:56:01
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-07-19 11:57:37
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Sigma EX 120-300mm f2,8
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger286
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_55587} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jostein M.

Kan det i det hele tatt gjøres besre. Flotte detaljer i det hvite og det er ikke alltid like lett. En utrolig skarphet. Dette var meget flott Jan.
Mvh
Jostein
Jostein M.

Var liit rask med å kommentere da du ikke hadde fått lagt u de to andre versjonene. Holder en knapp på versjon 1 og 3. Men må si jeg er imponert over hva du har fått til her på disse brennviddene.
Mvh
Jostein
Lars Teppan J.

Kjempbra portrett! Spennede ekperiment du beskriver...
Øyvind L.

Jeg bare måper :o

Utrolig flott Jan! Fantastisk skarphet, ja, alt stemmer!

Si ifra når du har tenkt til å selge kameraet ditt (Canon 10D) for under tusen-lappen, hehe, penger er noe skit når man ikke har dem :( 16000 for 10 D, sukk får vel vente :(

Igjen, utrolig bra bilder, av utrolig flotte dyr!

Øyvind
Eskil O.

Helt utrolig bra portrett, skarpt og med flotte farger.

Eskil.
Helge A.

Versjon 3 er best etter min smak. Roligere enn de andre på en eller annen måte. Er det fiskemåke mon tro?
Øyvind K.

Skikkelig flott, og beviser nok en gang at Sigma kan det med å bygge objektiver.

Det er nok en fiskemåke, ja.

-Øyvind
Arvid B.

Flott - flott - flott. Vakker fugl foreviga med vakkert utstyr på ein vakker måte...

Arvid
Christian E.

Imponerende, som du sier ikke den største utfordringen å finne motivet - men å gjengi det på denne måten er meget bra. Hvilken converter bruker du, Canon eller Sigma?

Mvh CE
Reidun G.

Topp alle 3 synes jeg, det gleder meg at converter x2 fungerer så bra ! - og jeg gleder meg til postmannen kommer på mandag :-)
Reidun
Jan W.

Takker så mye for kommentarer!

Ja, jeg glemte å spesifisere at det er en fiskemåke.

Jeg benyttet en Canon MKII 1,4x og en Sigma EX 2x. Ved en passende anledning skal jeg gjøre en sammenliknings test av Canon kontra Sigma konvertere.
Tester jeg har sett på nettet av Canon kontra Kenko eller Tamron har vært i Canon sin favør. Jeg vil anta at Canons convertere er bedre enn de til Sigma og, men forskjellen er uansett så liten at jeg ikke kan se noen direkte forskjell bare ved å se på vanlige bilder hvor jeg har benyttet den ene eller den andre. Uansett så er det imponerende resultater til en zoom å være med 2x konverter.

På Canon sin 70-200 2,8L IS fikk jeg ikke mere oppløsning med 2x enn med 1,4x. Dette med 2x på Canon 70-200 er jo en evig gjenganger i brukerforum på nettet og i likhet med mange andre som har testet dette kom jeg til samme resultat.

Jan
Mehrzad G.

Meget stilig portrett !

mvh Mehrzad
Arild S.

Imponerende resultat i alle tre.

Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu