Noen ganger er det ålreit.
Her var det ikke mye om å gjøre at jeg misset! Bildet er ikke beskåret på noen side.

Ja, noen ganger går det faktisk som planlagt.

Datoen er 16de juli kl.13. Jeg skal settes i land på en holme hvor en koloni med storskarv hekker. Hekketiden er over og ferdselforbudet opphevet. Alle skarvene letter idet vi nærmer oss holmen. Det er 30 år siden sist jeg satte benene mine her. Ingenting har forandret seg. Jeg småspringer mot det planlagte skjulestedet. Alt er perfekt; plasseringen, lyset, vinden og tidspunktet. Pulsen og nervøsiteten er høy. Bare denne ene muligheten, en og en halv time.

Klokken er 14. Mange skarver har returnert. Foran meg er det ingen. Sittestillingen begynner å bli uutholdelig. Landsforeningen for bitende kjempemaur har bestemt seg for å avholde årsmøte mellom benene mine. De får god hjelp av sine bevingede arts frender i å forsøke å bli kvitt meg. Svetten renner. 30 grader føles som 50. Kameraet sjekkes for n-te gang. Tiden er i ferd med å renne ut. Alt er nødt til å klaffe hvis motivet innfinner seg.

Det suser i halvannen meter vingespenn et par meter over hodet mitt. Fytte rakkern, her har jeg den i søkeren gjennom den 3 kilo tunge linsa. Klikk, klikk, ja, ja, den lander, klikk ganger 5. Jeg hører duren fra påhengsmotoren i det fjerne. Klikk, klikkkkk,,,,, med det andre øyet ser jeg to til som har slått seg ned samtidig. Litt lenger avstand, får forsøke med 2xeren. Klikk, klikk, klikk.... Minnebufferen er fullt igjen. Og så letter de. Båten nærmer seg. Herregud, det ser helt flott ut på displayet. Jeg bare måtte se, der jeg halvsnublet tilbake mot båten.

Kanskje noen som kjenner seg igjen?

Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-07-23 20:22:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-07-23 20:23:12
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2003-07-23 20:25:38
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Sigma EX 120-300 2,8 + 1,4X
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger535
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_55931} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Brigt A M.

Dæven så tøfft!!!
Rune K.

Jeg er stum av beundring (og ikke så rent lite misunnelse!)...
Har prøvd å knipse skarv to-tre ganger, men har aldri kommet skikkelig innpå den. Normalt skulle vel dette gi motivasjon til å prøve en gang til, men dette var så fantastisk bra at jeg nesten blir motløs.
Du har liksom lagt lista litt for høyt... :o)
Jostein M.

Noen utrolig flotte bilder akompanert av en underholdene, og ja spennende historie. Du må hatt en fabelaktig opplevelse der ute forløst av den intense følelsen av å se skarven komme.

Til daglig har jeg mitt virke i treningssenterbransjen. Det hadde vært artig og gjort et eksperiment der du hadde pulsklokke på deg under en slik sekvens. Tar jeg ikke helt feil vil antagelig pulsen din være ekstremt høy i avslutningen av økten.

Jan: Jeg gratulerer deg med et fantastisk løp, kronet med gull. Igjen GRATULERER!
Mvh
Jostein
Reidun G.

WOW, det er ikke annet å si.

Har aldri vært i en slik unik situasjon, men tror nok jeg ville hatt hjertet i halsen.

Har du prøvd med etbens stativ på denne linsen ? og var det Canon eller Sigma converter ?

Reidun
Øyvind L.

Herlig nok engang, med utrolig bra tittel!!! Stå på!

Øyvind
Are-Martin S.

Fantastiske bilder, historien din forteller vel egentlig at man bare må stå på og ikke gi seg. Så blir det ålreit :-)
Øyvind K.

Skikkelig bra. Historien var jo en ekstra bonus her.

-Øyvind
Jan W.

Takker så mye for kommentarer!

Morsomt at historien ble godt mottatt.

Jeg orker aldri å dra på stativ. I alle normale tilfeller har jeg en kroppsteknikk som holder ned til ca. 1/250 sek. på 600mm ( med 10 D x 1,6 = 960mm ) eller ca. 1/125 sek. på 300mm ( med 10 D x 1,6 = 480mm ) Bildene over er tatt med Canon MKII 1,4x.

Se på dette om konvertere. Jeg postet dette på dpreview idag og en del av det på diskusjonsiden her i går kveld.

Jeg laget en direkte link her: http://217.8.130.217/konverter-test-002.htm

Fabelaktig av en zoom prestere slikt med en 2x på 600mm.

Jan
Avsluttet .

Utrolige bilder og en utrolig flott gjenfortelling av hendelsesforløp. Jeg er imponert over episoden og bildene. Tror jeg hadde vært temmelig skjelven etter dette ja !!! Superb !!!!!

Vh Svenn
Lars Henrik K.

Flotte bilder Jan! Sigmaen din er ikke dum den... Ser ikke ut som om 10D'n bakfokuserer spør du meg :) Eller er det manuell fokus?

Lars
Jan W.

Hei Lars

Jo desverre er det slik at 10 D antakeligvis har en alvorlig feil konstruksjon i autofokus enheten. I begynnelsen trodde jeg at det var bare tull alt som ble skrevet på nettet om dette, men nå har jeg tatt tyve tusen eksponeringer med min 10 D og den bakfokuserer fra 10 til 100 % i ca. 50% av eksponeringene når jeg tester. Jeg har også et testet et annet 10 D kamera og det hadde også fokus problemer. Dette kan ikke justeres bort på noen som helst måte for det er ingen system i galskapen. Det er en svakhet i funksjonsmåten som jeg har lært meg å leve med, men jeg kommer til å selge huset når 1D erstatteren dukker opp.

Jan
Lars Teppan J.

Fasinerende øyeblikk du beskriver... Ikke nok med at du er en fantastisk naturfotograf, men her synes jeg du serverer en god og spennende fortelling også!

mvh
Lars
Mehrzad G.

Likte versjon#4 best ! Helt utrolig !

mvh Mehrzad
Jóhann Á.

Hei Jan!
Fint resultat og en bra fortelling. Morsomt!
Gunnar Sten M.

Versjon#4 synes jeg er best med bra positur. Meget bra!
Versjon#1 her ville jeg gjerne sett fuglen forfra, men det er kanskje å forlange for mye. Litt pirk: bildet skjemmes litt av to støvflekker på himmelen.
Mvh GM
Avsluttet .

Dette var vanvittig bra!!! Sylskarpt ifra A til Å....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu