Toppmeis portrett
Har hatt et par toppmeiser innom foringsplassen en gang i mellom hele vinteren, men de er bare innom noen sekunder om gangen så jeg har aldri lykkes med noen gode bilder av den. Dette skjedde ved en tilfeldighet da den plutrselig dukket opp i søkeren mens jeg holdt på med litt testing. Desverre ble helfigur bildene mislykket, så jeg fikk nøye meg med et portrett av denne festlige lille meisen.
Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-02-22 23:24:42
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Canon 500 4 L IS + 1.4x
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/180s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger571
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77853} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Stig B.

Utrolig med et portrett av en slik rakker som aldri er på samme sted lenge. Det ser ut til at du synes at alt under 500mm er for pyset :-).

Ypperlig detaljering og fin skarphet, aldri fått studert den på så nært hold. Ser til og med pupillen godt.

Ser ut til at utstyret fungerer.

Mvh Stig
Frode A.

Kunne like det øyet der ja :)
Ikke blandt dine beste fulltreffere, men en flott krabat med stilig sveis :)

Tror nok både utstyret og ikke minst mannen med fingeren på avtrekkeren fungerer til stående karakter :-))

Mvh: Frode
Venche J.

Dette var da virkelig et flott portrett av toppmeisen. Bestått med glans blir min karakter. (Fytterakkeren du er flink.)

Nå må jeg snart gå til nyinvesteringer (begynnelsen av mars;).

Wenche, som tar kapellbilder for tiden. :)
Jostein M.

Absolutt meget bra dette Jan. Liker kompet. Stammen blir liksom prikken over i en her. Stusser litt over en del støy i bakgrunnen. Har sett det på et par av dine andre bilder også. Regner med at du kan mye mer om USM enn meg, men jeg våger alikevel å fremheve Tresholdbruken. Føler selv at noe høyere treshold mulogens kunne hevet dette noe.
Mvh
Jostein
Tom A. T.

Etter mitt syn bør du vel få godkjent på denne. Flott skarphet som sitter der den skal og god belysning som fremhever profilen på en artig krabat.
mvh Tom T
Arild K.

Flott toppmeis portrett dette.
Fine detaljer i øyet.
Absolutt godkjent dette.

Mvh AK
Svein B.

OI!! Jeg er så fryktelig svak for toppmeisen, så jeg burde vel egentlig ikke kommentere slike bilder av den. Nyter bare å se den, og å få et portrett som dette servert er ''bærre lækkert''. Utifra det kan jeg se fra bakgrunn og området rundt øyet er det enten brukt vel hard USM her, eller noe fryktelig JPG komprimering. Dette skjemmer jo endel i et ellers bra bilde av en nydelig fugl.

mvh
Svein B
Nils B.

Joda det er pent og nesten rent. Trodde ikke jeg noen gang kom til å skrive dette, men dette blir i ''råeste'' ''skarpeste'' laget for meg. Ved denne typen bilde forsvinner nesten mykheten i fjærdrakten. Beklageligvis ødlegger dette bildets tekniske innhold. Men om jeg kjener deg rett så har du en mykere utgave for hånden. Selve pippen faller jeg pladask for, men du når ikke helt opp her hos meg denne gangen. Regner med at du har dratt litt hardt i spakene Jan.
mvh Nils
Jonas L.

Er vel et greit portrett dette, men når det først skal være såpass nært, ville jeg nok kuttet bort den uskarpe grenen i forgrunnen og konsentrert mer om hodet.
Ellers er jeg, i likhet med Svein Bekkum svak for denne sjarmerende meisen. Jeg får prøve å få til en skogstur i løpet av de første dagene...
mvh JL
Lars Erik N.

Flott som vanlig, men litt enig med NBH her. Mulig er det bakgrunnen som jeg regarer på. Fin fugl!


Hilsen
Lars
Jan W.

Tusen takk for alle kommentarer og kritikk.

Jo, jeg ser helt klart hva dere mener når det gjelder overdreven bruk av USM.

Antar at det ser litt annerledes ut på til eksempel LCD skjerm enn på min CRT skjerm.

På bakgrunnen er det ikke brukt USM i det hele tatt. Problemet her og ellers i slike tilfeller ( noe jeg ikke kan se på min 21'' CRT med 1600x1200 ) er at det er korrigert for farge balanse etter undereksponering og at fargeskalen da kan forandres ulikt for forskjellige nyanser. Slik blir det et lite hopp i fargenyanse mellom piksler som i utgangspunktet var veldig like og det fremstår som støy og forsterkes av .jpg komprimeringen i etterkant. For å unngå det, når jeg ser det, bruker jeg å blurre / softe bakgrunnen.

På fuglen er det brukt ''moderat'' USM: 300 - 0.3 - 3
Problemet er det harde direkte sollyset på deler av hodet, etter noe level justering blir kontrasten litt vel høy og USM på toppen gir noe for harde kontraster. I dette området kunne jeg med fordel ha dempet USM bruken. Slikt som dette har også lettere for å oppstå ved utsnitt i 100% som her, det vil si at dette utsnittet er i samme størrelse som den tilsvarende delen av originalfilen.

Legger ved en versjon 2 helt uten USM, litt lavere kontrast og med softet bakgrunn så ser dere bedre hva jeg mener.

Mvh. Jan
Bjørn H.

Hei Jan ... Topp toppmeis bilde dette ...

Syns V1 gjør seg godt ... bra trøkk i skarphet og kontrast....liker det :)

Bjørn ;¤
Avsluttet .

Veldig bra Jan.

Hva gjør det vel om du ikke fikk helfigurbilder når du fanget inn denne her. Utrolig å se øyet på fuglen slik. Flott !!!

Vh Svenn
Stig B.

V2 var i mine øyne en mye mer tiltalende og mykere utgave av et ''sinnsykt'' portrett.

Mvh Stig
Thor B.

Meget bra levert fra deg.V1 blir vel i hardeste laget. Noe mellom 1 og 2 hadde jeg gjort.Men for all del så har vi alle heldigvis forskjellig smak.
Mvh TBH
Ketil K.

Visste ikke at toppmeisen hadde rødt øye. Dette er selvfølgelig meget bra tatt, men redd det faktisk blir vel nært? Savner litt mer av komposisjon/miljø, selv om både bakgrunn og utsnitt i og for seg er helt bra, men tenker da mer totalt bildeinntrykk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu