I skarvens rike I
Dette bildet er tatt samme ettermiddag som de to foregående men ikke fra gummi jollen denne gangen. På mange måter kan dette fredete området betraktes som skarvens rike da det har vært en enorm vekst i bestanden de siste årene med store hekkende kolonier.

Min kone synes skarven ser ut som et levende fossil fra en annen tid, og jeg er langt på vei enig.
Bildet inngår i albumet Øra natur reservat - En serie bilder i og rundt våtmarks reservatet der jeg tilbrakte mye tid i guttedagene, lenge før det ble fredet.
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 500 4 L IS + 1.4x
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2000s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger456
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_85129} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Arild K.

Greit bilde av skarv i flukt !
Synes dog ikke bildet er helt i den tekniske klassen vi er blitt vant med fra deg.

Mvh AK
Andreas L.


--Pent!--
-ALS-
Øyvind K.

Slutter meg til kommentaren fra AK.
Bra, men ikke helt toppklasse.

mvh
-Øyvind
Avsluttet .

Snakk om å ha solen på sin side. Perfekt!

-k
kai j.

Fint fluktbilde, men litt manglende skarphet trekker helhetsintrykket ned.

Mvh Kai
Stig B.

Jeg likte bildet godt.

Det er et fint fluktbilde, hvor det klages litt på skarphet, men jeg synes positur og bakgrunn gjør at skarphetsnivået er bra nok på et sånt bilde. Fuglen har fin holdning og står godt ut fra en ellers rolig bakgrunn.

Detaljer i kroppsholdning i flukt kan studeres, eksponeringen er bra, vinklene er fine. Har ikke behov for å se enkeltfjær på hodet i et sånt bilde. Det ville vært noe annet med stillestående fugle, men her helt ok etter min mening.

Mvh Stig
Carsten A.

OK, enig med Arild K. og Øyvind K.

MVH CA
Odd Tore S.

Jeg henger meg på Stigs kommentar, med andre ord meget positiv.
Kravet til skarphet av dyr i aksjon må kunne være lavere enn til rene artsdokumentasjoner.
MVH
Odd Tore
Bjørn H.

Nydelig bilde igjen Jan, og her treffer jo lyset helt perfekt.

Hvis man skal sette fingeren på noe i det hele tatt, er det litt å hente på skarphet, for som sagt, så har du gjort så mye annet som er supert, at det blir uungåelig å ikke samenligne...

Men det holder jo i laaaaaaange baner, og enda mer ...

Hadde det vært mitt, hadde jeg vært overkry :)

Bjørn :¤


Jostein M.

Av og til lurer jeg på om en skal uttale seg for mye om noe en ikke behersker selv. Er ikke flink til å ta fluktbilder. Håper å bøi bedre. Bilde er bra men klarer ikke å klatre helt til topps.
Mvh
Jostein
Rune L.

Veldig skarpt og godt. Men synes kanskje bakgrunnen, om mulig, skulle hatt litt grovere struktur. Men vet jo at slike bilder sjelden lar seg planlegge. At det derfor heller kreves at man er ute i naturen og venter på situasjonene. Noe som de færreste orker eller har mulighet til.

Rune
Anders A.

Bra med detaljer i fjærdrakta hvertfall, men det er noe rart med hode, lit for lyst og litt for uklart muligens.
Anders
Rune T.

Du har allerede fått mange kommentarer mht på småplukk og slikt. Skarvens mørke farge mot den grå bakgrunnen passer perfekt som kontraster, uten å være overstrømmende. Veldig bra!!
Arve G.

Flott bilde av storskarv.

Arve
Knut M.

Syns det var en fint bilde. Ekstremt fint lys og fin komp.
Ser forresten ikke ut som et fluktbilde, ser bare ut som om den tar det ''kult'' , det er vel kansje noe av det som gjør bilde litt mer enn et vanlig fluktbilde.

:o)
Knut
Carsten A.

Et tillegg til min tidligere kommentar: Skarpheten (detaljgjengivelsen) er et godt stykke fra å være på topp her, men det blir likevel ikke en vesentlig innvending mot bildet (som altså er OK). Bildet virker ikke som det er helt heldig eksponert i et sikkert vanskelig lys, og det ser ut som det har satt sine spor i toneforløpet. Presentasjonen er også alt for mørk og noen eiendommelige farger i bakgrunnen virker ikke så heldig på meg.

MVH CA
Jan W.

Takker og bukker for alle kommentarer.

Litt delte meninger her ser jeg, og veldig interessant å se hvor ulikt ting kan oppfattes.

Blant flere titalls skarpe og veleksponerte fluktbilder av skarv denne ettermiddagen falt jeg spesielt for dette som i motsetning til de fleste av de andre er tatt mot mørk bakgrunn.
Jeg er ikke helt enig med CA i at det er uheldig eksponert eller vanskelig lys. Etter min oppfattning er det nær inntil perfekt eksponert i en særlig heldig belysning.
Nå bør det nok legges til at jeg planla, og posisjonerte meg nettopp med ønske om noen slike eksponeringer mot en relativt mørk bakgrunn for å unngå den sterke kontrasten mot en himmel som gjerne blir for lys hvis denne svarte fuglen skal være riktig eksponert.

Derimot er jeg enig med CA i at det nok er litt mørkt presentert for en del skjermer. Her på kontoret er det i mørkeste laget mens hjemme er det slik som tiltenkt.

Tok en ny titt på bildet i 500% størrelse da jeg har litt vanskelig for å forstå at det skal mangle noe særlig på skarpheten. Mye av tegningene av for eks. vingestrukturen er på singel piksel nivå med høy kontrast og lenger ned kommer en ikke. Men dette med skarphet er jo noe som oppfattes ganske individuelt så det er lite jeg kan innvende mot det. Sagt på en annen måte, så er dette omtrent like skarpt som noe annet jeg har postet her selv om dette bildet ikke gir et slikt inntrykk av skarphet i for eks. hode området.

Men på den annen side kommer det nok noen flere fluktbilder fra denne ettermiddagen fremover.

Mvh. Jan

S. N.

Flott fluktbilde, og i mine øyne aldeles skarpt nok. Liker godt den mørke bakgrunnen og at du har fått med strukturen på de hvite områdene og riktig grønn- og brunskjær i fjærene. Det som evt kan se litt diffust ut ut på hodet er såvidt jeg kan se at han er litt smågrumsete/skitten i det hvite og at fjærene på hodet ikke er helt mørke.

Mvh
SN

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu