natt
Bildet inngår i albumet Romjulsnatt i Bergen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-29 23:21:38
    Versjon #2
Utstyr
  • Pentax K10D
  • Pentax FA 50mm f1.4
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/1.7
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger405
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230449} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Camilla S.
Heisann

Har du vært i Marken å fotografert?
Herlig stemning, jeg liker tåken jeg, synes bildene gir en egen mening.
Detaljene er fine, pent med det paret som vandrer nedover gaten.
Selv er jeg kanskje en smule usikker på skarpheten, men kanskje det ikke blir skarpere når tåken er der. Søtt bilde var det i allefall:)
Godt nytt år til deg og dine!

-Camilla
Chr. G.
Uten tvil, nattestemningen slik en kan oppleve den i en Bergen(?) er definitivt tilstede i bildet. Jeg er i tvil om komposisjone er optimal, må presse meg selv til å betrakte venstre kant av bildet. Personen som kommer/går i bakgrunnen er ikke veldig iøyenfalllende (det er kanskje noe av hensikten også?). Først vandrer blikket til paret, deretter opp og mot høyre.
Kjetil K.
Likte bildet, og det gir meg mange assosiasjoner.. Lyspunktet til høyre er litt for dominerene, men i alt et fint stemningsbilde.

Kjetil.
Magnar B.
Takk for fin tilbakemelding! Det er frå Marken i Bergen ja, herleg stemning i bygatene for tida, med skodde og masse lys. Har med vilje vore forsiktig m oppskarpinga her, for å få eit mjukt uttrykk. Strevde litt m ein god komposisjon, skal sjå meir på den biten. Godt nytt år til alle !!
Odd Tore S.
Fin natt og tåkestemning, paret gjør seg bra.
Lys fra gatelys med forskjellig fargetemperatur er ikke det mest kledelige jeg vet om, her er lyskildene både utbrente og samtidig vises forskjellene i fargetemperatur tydelig. Et skikkelig problem etter min mening, som jeg stort sett har forsøkt å løse ved å bruke s/h eller øke fargemetningen.
Etter min mening vinner du mer enn du taper ved å gå over til s/h her, har sjekket det ut, og da blir også de utbrente til å leve med.
Odd Tore
Kenneth K.
Skarpeheten her er med å gjøre det til en litt dyster stemning. Det jeg er litt usikker på er lampene. Om de er for sterke. Veldig fint bilde dette her. Ps jeg hadde kappet bort den lille kanten på veggen til høyre side.

mvh Kenneth
Inger Anne Maritsdotter V.
Absolutt stemningsfullt, annerledes og bra eksponert.
Mystisk fin stemning.

Inger Anne
Magnar B.
Takk for fine innspill, nyttig sak du påpeker Odd Tore! Syns ikkje det er like skjemmande som deg, likte litt fargespillet i lampene, men hadde ikkje tenkt på det m fargetemp. veldig nyttig å tenkja gjennom den biten, kanskje v2 er hakket reinare. Utbrentheten er det umulig for meg å få has på i dette bildet, til det er lyskontrasten altfor stor sjølv i RAW.
Ann T.
Hei Magnar, jeg synes V2 er meget bra. Mye bedre at lampene ser mer likt ute. En fin og mystisk stemning du har fått frem her. Liker at paret er så nær hverandre når de går nedover den lille brusteindekket gate.

Mvh. Ann
Odd Tore S.
Jeg synes at v2 ble en forbedring, men holder fortsatt på v1 i gråtoner, med litt forsiktig heving av kontrast her og der, f.eks. rundt bakgrunnspersonen, som jeg synes er viktig.
Av en eller annen grunn synes jeg at utbrenning i s/h er mye mer akseptabelt enn i farger, kommer kanskje av en primitiv barndom med boks og s/h?
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu