Bygård II
Mange fine bygårdsvinduer i Oslo. Synd at så mange av de 100 år gamle rutene knuser og blir erstattet med nye karmer og nytt glass. Men akkurat her var det fint for meg at vinduet hadde gammelt glass øverst (ingen speiling i ruglet, gammelt glass) og nytt nederst. :-)
Bildet inngår i albumet Bygårder i Oslo -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-02 22:30:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon IXUS 400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetMitt aller første bilde med digitalkamera. Gjorde masse feil, bl.a. puslete størrelse, for mye zoom (uskarpt) - tenkte ikke på at jeg kunne klippe vekk for mye vegg etterpå (og fikk i stedet for lite vegg).

    Hvis det er noen som vil utveksle ''fersking-tabber'' med meg, så er jeg lutter øre (og har mange å bidra med). :-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger305
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_59633} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .
Fint bilde. Heldig for deg at vinduet var åpent, eller var det du som åpnet det (som om det spiller noen rolle...)?

-Karl Otto
Tom D.
Nei, lett er det ikke i begynnelsen. Men det kommer seg helt sikkert.
Som nybegynner sliter jeg selv ofte med det jeg antar er det samme; å klare å formidle det en ser med øynene via linsen og ut på bildet. Mulig det er så vanskelig fordi vi i tillegg til å bruke øynene også anvender andre sanser som ikke så lett lar seg konvertere i et bilde.

Utgangspunktet ditt synes jeg er bra. Du har funnet motivet. Utsnitt og størrelse kunne gjerne vært annerledes. Har selv tatt lignende bilder og opplevd at det er noe som ikke stemmer. Tror det har noe med de strenge linjene i motivet, altså vinklene i vinduet, som ikke faller heldig ut i forhold til rammene i bildet som ligger så tett opptil som her. Hadde du tatt bildet rett forfra, kunne det gjerne blitt bedre.
Dette kan kanskje rettes på i et billedbehandlingsprogram som PS. Selv har jeg måttet innse at de fleste bilder blir bedre med litt etterjustering i slikt program, og har anskaffet PS. Har ikke fått satt meg skikkelig inn i det ennå, men mulighetene er mange.

Ellers så er jo motivet der ennå forhåpentligvis, med åpent vindu en gang i blant. Så du kan jo ta en tur tilbake.
Ha en riktig god dag.
Mvh Tom
Caroline M. S.
Takk! Ja, flaks at vinduet var åpent. Det ligger i 4. etasje i en bygård uten heis med lukket inngangsdør og jeg kjenner ingen av de som bor der. :-) Går forbi det vinduet nesten hver dag, men refleks og speilbilder har ikke vært så fine før eller etter. Eller… det kan det vel godt være de har vært. Bare synet mitt som var annerledes første dagen på tur med IXUSen.

Jeg som uhyre sjelden lar meg lokke med på tur i naturen og helst vil ha en asfaltklump i lommen i tilfelle abstinens de få gangene det skjer, synes det er storartet at det finnes så mange fine motiver midt i byen. Tom Dahlstrøm: Jeg har aldri tenkt på at bruk av andre sanser enn syn kan være grunnen til at man ikke klarer å ta bilder av det man har ser. Skal tenke litt på det. Selv har jeg mest tenkt at det må komme av at jeg også ”ser” noe jeg ikke ser på lenger (husker det som er rundt selv om jeg ikke ser direkte på det), at synet er mer fleksibelt enn ”kameraøyet” og samtidig mer selektivt når man er ute av trening. Jeg så bare vinduet – la ikke merke til veggen.
Tom D.
Du har nok fullstendig rett i det du sier .
Tenkte over kommentaren min i ettertid, og kom til at det jeg skrev nok var ufullstendig.
Tror ''vanskelighetene'' med å ta et perfekt bilde skyldes det jeg skrev om andre sanser, kombinert med det du skriver om syn, fleksibilitet osv.

Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært ute på fotojakt, og senere sett på resultatet og tenkt - hvorfor pokker klarer jeg ikke å formidle det jeg nettopp har opplevd ? Er jeg så dårlig til å fotografere ?

Et vinnerbilde er antakelig det hvor fotografen har klart å formidle alle de inntrykk og innfallsvinkler som virkeligheten gir, inn på ett enkelt skudd med kamera, og slik at den som ser bildet oppfatter det med det mangfold som virkeligheten består av.
Håper du forstår hva jeg mener - god helg !
Tom
May-Lise L.
Flotte farger du har funnet her, Caroline! Jeg syns det er helt ok at et vindusbilde ikke er rett på, det blir lett kjedelig.
Caroline M. S.
May-Lise Ludvigsen – fint at du liker fargene. Det gjør jeg også. For godt sannsynligvis. Ser at jeg ofte når jeg tar bilder legger for mye merke til fargene og overser masse andre viktige elementer – ser ikke helheten. Jeg liker også skeive vinkler, ting som er noe annet enn de ser ut som eller som det nesten er umulig å se hva er.

Grunnen til at jeg liker dette vinduet (ikke bildet jeg har tatt) er at jeg liker å se etter noe fint i noe jeg egentlig synes er stygt. Disse nye vinduene passer ikke i de gamle bygårdene, men i det vinduet blir det ekstra bygård fordi et veldig karakteristisk element fra en typisk Grünerløkka-bygård speiles.

Tom Dahlstrøm – Jeg tror ikke det er mulig å formidle a_l_l_e inntrykkene – bare deler. Om jeg hadde klart å ta et virkelig bra bilde av det vinduet ville det likevel kun vært en som tenkte helt likt meg som ville oppfattet motivet akkurat på samme måten som meg. Jeg har ikke rare, sære tanker, men det er ikke så sannsynlig at det finnes noen som tenker helt likt meg. :-) Jeg synes bra bilder er slike som får folk til å tenke på noe eller føle noe og hva fotografen følte, opplevde, tenkte bør ikke bety så mye. Men på den annen side – ville det jo vært ganske kjipt å være dokumentarfotograf som ikke klarte å dokumentere noe. Eller fotograf med politiske eller filosofiske budskap som ingen oppfattet. :-)
Marthin H.
Underbar bild tycker jag!
En lyckad debut!
Jag vet hur svårt det är att få till det jag har inte riktigt lyckats ännu! :)
Are-Martin S.
Flotte farger på dette. Jeg liker versjon 1 best. Du er flink til å se motiver og farger som spiller sammen. Og så er du flink til å skrive bildekritikker :-)
Caroline M. S.
Takk Marthin og Are-Martin! :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu