Har ikke fått tatt så mange nye bilder i det siste. For dårlig med lys. Legger derfor ut et bilde fra arkivet. Blir det for liten dybdeskarphet her ?
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF 105 f:2.8 Micro
  • Blenderf/14
  • Nei
  • AnnetSB800
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger539
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123455} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .
Vanvittig skarpt! Du kan jo faktisk se ''nettingen'' på øynene. Liker de diffuse og sommerlige fargene. Synes ikke den begrensede dybdeskarpheten er noe minus.

Mvh
Espen P.
Hei. Hørt noen rykter og utsagn om dybdeskarphet på speilrefleks. At den er dårlig. Og jeg lurer på om det er riktig at du her har brukt F14? Er det da MULIG å få god DS i det hele tatt på et bilde som dette med speilrefleks?

ePsen (som snuser litt på en D20)
Lars Erik N.
Her er jo skarphetsplanet lite (rett forfra) og da er det vanskelig å få noe særlig DS. Jeg bruker også en 105 mm og er så nærme som mulig. Det begrense jo også litt. Sjekk ut mine andre makro bilder så vil du se at det er mulig å ta bilde av insekter og alikevel få større dybde. Bare pass på at vinkelen / skarphetsplanet er riktig. Best makro får du med speilrefleks!

Hilsen
Lars
Stig B.
Ikke mye dybdeskarphet, men ypperlig plassering av skarphetsplanet!!!!

Etter min smak er dette bra, detaljeringen er tilstrekkelig til å holde meg i gang en stund. Skulle du hatt større dybde så måtte kroppen bli skarp også, og da hadde blomsten blitt litt rar, samt at du måtte hatt en veldig liten blender.

Mettede sommerfarger er fint, sommermotiver er også fint!!!!

Mvh Stig
Alexander W.
utrolig brs... skarpt å fint med utrolige fine farger...

mvh Alexander Wabakken
Avsluttet .
Flott dette Lars Erik. Spesielt godt mht det utstyret du har brukt her.

-k
Steinulf L.
Velplassert skarphetsplan og gode farger. Fordi du har avbildet kompisen nesten rett forfra, gjør ikke den grunne DS'en noe.
Rolf J.
Synes at så liten dybdeskarphet er helt greit i et bilde som dette når du har truffet så godt som dette med skarphetsplanet. Du har fått frem detaljene på hodet og øynene på en fin måte og at det bak er uskarpt er OK. Fine sommerfarger som gir bra kontrast til fargene på fluen er også bra. Synes heller ikke at bildet bærer preg av at det brukt blitz.
Rolf
Jan Fredrik I.
Tøft det her!
Tror ikke uttrykket hadde blitt så direkte og fengende som her med mer DS bakover på denne kompisen, så etter mitt skjønn helt rett bruk av DS.
Ellers ett fint makro bilde med en sjelden god blikkontakt med modellen.
Liker også fargene.

Mvh

Jan Fredrik
Carsten A.
Bra fluebilde med brukbart god detaljgjengivelse, og forsåvidt også bra for å vise fluenes ofte vakre øyne. Dessverre litt tilløp til moiré i fluens høyre øye, etter det jeg kan se, men uten at det spiller stor rolle (altså en form for interferens mellom fasettene i flueøyet og sensorbrikkens piksler).

Ved ekstreme næropptak er alltid dybdeskarpheten sterkt begrenset.
Det er oppgitt at opptaket er gjort med f/14. Da er dybdeskarpheten, praktisk sett, på maksimum. Dybdeskarpheten kan økes noe (men ikke mye) men da på bekostning av maksimal skarphet. Ved såpass kraftig nedblending som f/14 er man allerede i det området som begynner å gi (merkbar) reduksjon av skarphet som følge av diffraksjon. Sagt på en annen måte vil ytterligere nedblending vise et noe større område (bakover og fremover) som mindre uskarpt, samtidig som detaljgjengivelsen (skarpheten) i fokusplanet blir dårligere. De effektene som omtales gjelder forøvrig for alle kameratyper, fra små snapshot-modeller som får plass i en skjortelomme til et 8x10'' View kamera som er et drøyt løft for en voksen mann (og alt i mellom).

MVH CA
Espen P.
Takk for svar. Glemte foresten å si at jeg synes bildet ditt her var imponerende. Skarpt og veldig bra farger.

ePsen
Jan W.
Synes dette var fint utført jeg Lars.
God skarphet og fin farge kombinasjon.

I likhet med de andre er jeg enig i at du treffer fint med skarphetsplanet og at mere dybdeskarphet ikke tilfører bildet noe.

Mvh. Jan
Avsluttet .
Bildet er meget bra gjennomført på alle måter. Fargene og skarpheten er topp. Her henger jeg meg på Jan Wærnes kommentar. Liker bildet ditt.

MvhJRH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu