Vannymfer
Artige motiver disse her.
Jeg er ikke helt fornøyd med dette, men syntes det var bra nok til å legge ut her. Disse her skal jeg jakte mer på!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-19 22:39:34
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF 105mm f:2.8 Micro
  • Blenderf/13
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Annetsb800 med softbox + 1.4 TC
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger311
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_143895} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Carsten A.

Visst er dette fint motiv, bra gjort, men bildet ville vunnet på at begge var med i bildet, som desverre blir litt trangt på begge sider.

Men libeller er dette ikke. Øyenstikkerne (Odonata) deles i Anisoptera (Libeller) og Zygoptera (Vannymfer), og disse på bildet hører utvilsomt til den siste gruppen. Det kan se ut som en Lestes-art. Har ikke sett denne arten her i landet, bildet er kanske tatt i utlandet?

MVH CA
Stine J.

Syns dette ble fantastisk flott. Fargene og skarpheten sitter som det skal. Litt dumt du ikke har fått med begge to i helfigur, men at det er trangt foran sjenerer meg ikke. Flott levert. V2 ble best. :-)

mvh Stine
Lars Erik N.

Jeg har et bilde hvor begge er med også. Kan legge det ut litt senere. Bilde er tatt i Norge (Kristiansand) så det må vel være en norsk art dette her.
Hvordan ser man forskjell på en libelle og en vannymfe?


Lars
Finn M.

Bra skarphet på begge aktører, men som CA ville jeg gjerne sett hele hunnen.

Dette arten kalles forøvrig Rød vannymfe (Pyrrhosoma nymphula) og er ikke uvanlig i sør-Norge.

mvh Finn

Cristina B.

De klare øynene og fargen på nymfene er veldig fengende å se.
Teknikken har du alltid kontroll over.
Du sier du ikke er helt fornøyd selv med bildet, og jeg spør om det er pga bitte litt refleks i vingene eller om vingene kommer utenfor skarphetsplanet? I praksis ser jeg vanskelig hvordan det skulle blitt unngått. Heller ikke synes jeg vingene har stor betydning i bildet, fordi nettopp øynene og at de er lenket sammen kommer så skarpt og flott frem.
Bra du har ett bilde hvor begge nymfene er ”hele”. (Ser du har brukt telekonverter, og av og til så får man ikke tid til å ta den av, før modellene er borte.)
mvh Cristina
Lars Erik N.

Takk for kommentarene

Jeg blir nesten aldri fornøyd :-) Sol fra skyfri himmel gir veldig hardt lys. Softboxen jeg bruker hjelper, men ikke nok. I tillegg så ville jeg gjerne hatt mer luft foran. Det er også noen strå som er i veien. Men...jeg skal prøve igjen :-)

Mvh
Lars
Stig B.

Nydelig skarphet og skarpe og flotte farger. De ligger flott og parallelt med skarphetsplanet begge to her, så dybdeskarpheten er fin over det hele. Enig her med CA, skulle gjerne sett begge, med bittelitt luft rundt.

Har all respekt for dere som får til disse bildene. Jeg vet ikke en gang hvor jeg skulle begynt om jeg skulle fått til noe sånt. Ser alt for vanskelig og krevende ut.

Mvh Stig
Carsten A.

Til spørsmålet om ''Hvordan ser man forskjell på en libelle og en vannymfe'';

I bilde nr. 103969 ser du ganske tydelig at vannnymfene har kulerunde øyne ''på stilk'', mens i bilde nr. 44795 og bilde nr. 43780 skal man kunne se at libellenes øyne ligger som to halvkuler tett inn mot hodet, og altså ikke på noen måte kan sies å stå ''på stilk''. En annen karakterisktisk forskjell er fluktbildet, hvor vannymfenes litt forsiktige flagring skiller seg klart fra libellenes raske og mer bestemte flukt. Libellene er også kraftigere bygd enn vannymfene, og er gjerne også betydelig større.

MVH CA
Jan W.

Skarpt og med fine farger Lars Erik

Enig med kritikken fra de foran, men bra fanget uansett.

Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu