Beskjedenhet
Er usikker på om det manglende lys i ansiktet gjør at bildet burde forkastes. Ikke så enkelt å få et barn til å stille seg opp i riktig vinkel, så derfor kom dagslyset inn fra siden. Ikke ville han smile heller etter at tante hadde prøvd å få han til å snu seg litt. De voksne er rare, tenkte han vel.

Spent på hva andre syns om det. Kanskje jeg bør sende det i bosskassa.....:) Selv likte jeg egentlig det alvorlige uttrykket.
Bildet inngår i albumet Tanteungene mine -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-08 20:11:37
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-09 10:21:00
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Brennvidde135mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger599
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_232496} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Avsluttet .
Jeg er ingen ekspert men syns bildet er fint.Gutten har et nydelig utrykk og et herlig blikk,iblant er det like fint at de ikke smiler:-)Iallefall har du klart godt å formidle et flott utrykk:-)
Hilsen Tone!
Avsluttet .
Et uttrykksfullt blikk og bra teknisk gjennomføring. Personlig ville jeg ha strammet inn toppen ganske kraftig. Ideelt sett ville jeg hatt mere i bunn og mindre i topp. Men uttrykket er veldig bra.
Steinulf L.
Dette er på ingen måte en kandidat for søplekassa! Et flott bilde med et spennende lys.
Odd Tore S.
Barn og fotograf har god øyenkontakt, men om uttrykket viser beskjedenhet, er jeg ikke så sikker på.
Slik jeg ser det, er det heller en sunn porsjon skepsis til fotografen og hennes forehavende. Jeg forstår det godt, den beste plassen er bak kameraet.
Jeg synes toneforløp og teknisk utførelse forøvrig er bra. Nå har jeg svært liten peiling på portretter, nøyer meg stort sett med å kommentere slike som gir uttrykk for kontakt mellom fotograf og offer, men sånn generelt synes jeg det er uheldig å kutte bare litt slik du har gjort det i toppen her. Enten ikke, eller mer.
Odd Tore
Bergliot E.
Takk for kommentarene folkens. Jeg ser det nå at toppen burde vært kuttet, så jeg har lagt ut en ny versjon som jeg håper er bedre. Nedre del av bildet er ingenting å hent fra originalen.

Bergliot:)
Brita Helen E.
Hei!
Et utrolig bra uttrykk du har fanget her.
Han ser litt småskeptisk ut,hehe! Savner litt mer liv og lys i øynene,men skjønner jo at det ble vanskelig når lyskilden kom fra siden.
Et godt portrett dette,som du bør holde laaangt unna søppelkassa! :-)


Mvh Brita...
Espen A. I.
Portretter har alltid interessert meg, du kan finne et par på min side her på dotten. Her synes jeg du ikke har vært vågal nok. Tankene mine går da selvfølgelig til komposisjonen som blir for reel og rett frem, kunne tenkt meg et kraftig kutt fra høyre mot venstre for å fjerne noe luft der, evt kan du speilvende bildet, slik at det naturlige blikkfanget går mot et høyretomt bilde, ikke venstre slik det er nå.

mvh Espen
Bergliot E.
Takk Espen for gode råd. Ser at utsnittet fort blir både spennende og litt utradisjonelt når man strammer inn med luft rundt, så jeg har lagt ut en ny versjon der jeg har fulgt dine forslag:)

Bergliot:)
Steinulf L.
Utrolig hva en speilvending gjør.:-)
Espen A. I.
Se der ja! Perfekt! Anbefalt.

mvh Espen
Avsluttet .
Likte best versjon to her. Gutten er plassert bra i bildet, ville muligens kuttet litt mer oppe eller tatt med litt mer nede for å få øynene i det gylne snitt. Liker versjon en også, men syns det var synd det akkuratt blir kuttet litt på toppen der, hadde likt å se det med litt mer luft over hodet :-)
- Karoline
Bergliot E.
Hmm....takk for kommentarene folkens. Virka som at noen vil ha mye luft, mens andre ville valgt bort det mest av luft rundt. Karoline, originalen gir ikke rom for mere luft over hodet. Jeg syns det var spennende med forslag om å speilvende bildet. Det gav et nytt lys på endel andre bilder jeg har i arkivet:) Har faktisk ikke prøvd det før, amatør som jeg er....hehe

Bergliot:)
Arne S.
Blikket griper betrakteren. Derfor er det helt riktig å kutte oppe. Det gjør møtet med gutten sterkere. Vi leser vanligvis fra venstre mot høyre. Derfor er det riktig at gutten er vendt mot venstre. V2 er klart best.
Jan Frode A.
Interessant å følge bildet og kommentarene fram mot versjon #3. Således blir dette en fin dokumentasjon på hvordan en kan forandre et bildes helhetsinntrykk med noen få og enkle grep. Å forsøke speilvending, er alltid noe å ha i bakhodet når en redigerer bilder.
Jeg syntes best om versjon #3. Tett og godt utsnitt, samtidig som jeg føler at positur og utrykk, sammen med lyset, blir bedre i denne komposisjonen.

mvh Jan Frode
Kjell Sigurd S.
For et herlig barneportrett! Blikket gjør alt her. Situasjonen virker også naturlig og nær. Utsnittet i V2 falt best i smak hos meg. Meget bra.

Kjell S
Bergliot E.
Takk til de siste som har vært innom bildet mitt.

Bergliot:)
Erik J.
Bildet er kjempebra! Det er moro å se så mye konstruktiv kritikk og hvordan det hele endrer seg. Jeg syns mest om versjon 3, ikke på grunn av speilvendingen, men på grunn av kuttet som Espen foreslo. Gutten kommer nærmere da, og bakgrunnen blir riktig.
Odd Tore S.
Jeg satser på v2, muligens med litt mer kutt i h side.
Mange er opptatt av speilvending. Det er ikke jeg, det er bare i noen ytterst få tilfeller jeg synes at det tilfører bildet noe. Dette er ikke et av disse.
Odd Tore
Laurberg G.
En dejlig serie af et af verdens vanskeligste motiver. Barn og børn. Fint at han ikke smiler. I stedet for et kunstigt smil pr. opfordring, oplever man her drengens intensive interesse i fotografens gøremål. mvh. lau
Bergliot E.
Takk for gode råd og tips til alle som har bidratt her på bildet mitt:)
Kristoffer Ø.
Jeg er jo ingen erfaren fotograf så jeg kan ikke si så mye om hvordan dette bildet er teknisk... Men jeg synes uttrykket var utrolig godt fanget, og jeg kan ikke skjønne at dette er et bilde som bør forkatses:)

Jeg synes kanskje V3 ser best ut... Jeg tenker da på kuttingen av bildet, ikke noe med speilvenningen og slikt...

Jeg synes dette var et veldig fint bilde:)

-Kristoffer-
Knut-Inge J.
Dette var eit drivande godt portrett, Bergliot! Blikket og uttrykket i barnet sitt ansikt, er fanga i eksakt rette øyeblikk. Og det er heilt rett - blikket bør vera vendt mot venstre for at vi skal ''møta'' det. Personleg er eg ikkje så glad i kutting av bilde, men skal du først gjera det her, så syns eg du like godt kunne kutta ca. 1 cm til ned i panna.
Bergliot E.
Takk til de siste som har vært inne her og gitt sine kommentarer.

Bergliot:)
Knut H.
Hei Bergliot.
Falt pladask for v3.og fange øyeblikket
i et barns uttrykk kan være vanskelig
men S/V bildene dine viser ektehet og
der passer den litt sjenerte siden som bare
et barn kan vise.Likte dette.
Mvh Knut
Rune S.
Nydelig portrett av en cool og alvorlig liten John Wayne. Meget sjarmerende. Alle versjonene er flotte, men jeg holder en knapp på #2. Bra jobba!

Mvh
Rune S
Bergliot E.
Tusen takk for siste hyggelige kommentarer:)

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu