Sveveflue
Svevefluen er et yndet fotoobjekt for tiden. Her er mitt bidrag. Jeg skulle gjene hatt fluen svevende, men ingen av forsøkene mine er gode nok enda.
Bildet inngår i albumet Blomsterfluer - Blomsterfluer sett fra litt ulike vinkler
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 50mm F2.8 MACRO EX
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetBildet er skarpet opp noe i PS. Spesielt bakgrunnen blir litt kornete av det. Jeg synes ikke det gjør så mye, hva mener dere?
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger194
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_103625} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Lars-Henrik Ø.
Hei..

Fantastisk skarphet - detaljert, glimrende macro. Syns blomsterfluer på gule blomster ofte gir dårlig fargekontrast men her har du fått frem detaljene :o) Det som gjenstår nå er å forstørre til 100x70 studere herligheten med et glass... :o)

Lykke til.
Lars
Peter V.
kjempe flott og skarpt, har prøvd meg på denne fluen jeg også, ligger her ute på dotten, men jeg er helt ny innen får macro så jeg har nå ikke mye og stille opp med mot dette!!
mvh Peter
Inger-Lise S.
Supert macrobilde! God skarphet, fine farger og rolig,fin bakgrunn.
Topp dette.

mvh Inger-Lise
Avsluttet .
Helt supert! Kjempeskarpt og fine farger.
Jarle N.
Utrulig bra bilde, det er sylskarpt og kompen er bra, så dette er det bare til å ta hatten av for.
Cristina B.
Ja, skal si det var en nydelig makro. Likte meget de flotte vingene, som er så gjennomsiktig, at man ser blomsten tydelig gjennom. Dette var veldig skarpt, og det er alltid best å vise insektene i sitt rette miljø, som her. Veldig bra bilde. Synes bakgrunnen er helt ok.
mvh Cristina
Tone B.
Utrolig flott macrobilde! Sylskarpt og rikt på detaljer! Flott komposisjon og rolig bakgrunn til et friskt og flott motiv! Virkelig bra!

mvh Tone
Kai Frode G.
Takker for kommentarer. Jeg har funnet ut at jeg irriterer meg litt over refleksjonene fra sola i fluekroppen. Det ser nesten ut som jeg har brukt blitz, hvilket jeg ikke har!
Odd Eirik S.
Nydelig. Skarpt med flotte detaljer.

Skal du unngå disse refleksjonene som må det være overskyet og bruk av blitz. Jeg har prøvd meg litt frem og kjørt ned styrken med -3EV. Har også eksperimentert med å holde et matpapir eller delt en serviett (lagdelt) og benyttet det tynneste laget for å dempe lyest.
Det plager så absolutt ikke meg. Sliter med det samme selv. Spesielt i sollys.

Ellers om bildet så var det en flott komposisjon. Likte svært godt plasseringen av blomsten og flua i bildet. Er vel svært nær DGS.
Liket også den rolige bakgrunnen.

mvh
Odd Eirik
Kai Frode G.
Takk for tips. Jeg bruker lite blitz, siden jeg kun har D70 sin innebygde. Hvis jeg bruker den benytter jeg et papirark foran blitzen, både som diffuser og for i det hele tatt å få lyset ned rett foran objektivet mitt. Dette er likevel litt knotete. Håper å kjøpe meg en SB600 eller SB800 ekstern blitz en gang.
Tore U.
Har ikke drevet med makro selv, men som ikkekyndig kan jeg ikke si annet enn at dette ser veldig bra ut. Veldig skarpt og flotte farger. Komposisjonsmessig ville jeg kanskje beskåret det noe tettere.

mvh
Tore
Øyvind A.
Pent, fin skarphet/detaljering.
Det er slett ikke nødvendig med blits i slike sammenhenger. Det viktigste er å ta bildene når det naturlige lyset er mer dempet slik at man unngår de sjenerende refleksene. Da blir også skyggene mindre mørke (det er riktignok ikke noe problem her da). Dersom du synes oppskarping er uheldig for bakgrunnen, bør du heller velge å skarpe opp selektivt der det trengs, dvs bare på områder som er i fokus.
Ø.
Kai Frode G.
Jeg føler at jeg jukser litt på naturbilder når jeg bruker blitz, og som jeg skriver over gjør jeg det meget sjelden siden jeg ikke har en skikkelig blitz heller.. Morgen eller ettermiddagssol gir ofte best resultat synes jeg. Det er som du skriver over, samt at fargene gjerne blir bedre da. Likevel vurderer jeg innkjøp av blitz bla for å kunne blende ned mer og få større dybdeskarphet på en del makrobilder.
Tore U.
Heisann,

Kan ikke skjønne hvorfor det skulle være juks å bruke blitz.

mvh
Tore
Øyvind A.
Det er klart det finnes situasjoner hvor blits kan forbedre resultatet. Men du kan jo også skru opp iso-verdien slik at du får blendet ned mye uten bruk av blits. Jeg har tatt mange insektbilder i sommer med D70 på 1600 iso med godt resultat.
Ø.
Kai Frode G.
Juks og juks. Jeg vet ikke, er bare en følelse. Takk for tipset med å bruke høyere ISO, jeg har prøvd å unngå det tidligere. Jeg skal forsøke litt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu