Himmeldans
En stund siden forrige bilde nu.. Ser jo at ting har forandret seg på dotten i mellomtiden. Blir spennende å se om det funker...

Vel, hær kommer altså et nordlys bilde til fra mæ. Har nesten ikke tatt i kameraet på snart en mnd. så bilde e ikke helt ferskt. Håper det blir mer tid til foto i det nye året. Håper bildet faller i smak...

MVH Kay:-)
Bildet inngår i albumet Nordlys - Sterkt nordlys e noe som kjennetegner finnmark. Prøver å vise frem det Arktiske lyset gjennom mine bilder.
Fotograf
Utstyr
  • 20D
  • Tamron 28-75 XR DI F/2.8
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker13s
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • Annet- Stativ
    - Fjernutløser
    - ISO 200
    - Manuell fokus
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1736
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122498} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Kristian S.
Bedre ''urbant'' nordlysbilde enn de fleste klarer. Fint bilde. Nordlyset er litt uskarpt, og utsnittet er kanskje litt trangt.

KES
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Kay.

Ett av de beste nordlys-bilder eg har sett , likte godt at belysningen fra byen var med i bildet , det gjorde bildet meir interessant og spennende ,
god skarphet og fine fargevalører i bildet.

Dere er heldige som får oppleve nordlyset der nord;-)

Mvh Inger Anne
Avsluttet .
Hei Kay
Godt at du er tilbake igjen.

Til bildet: Jeg synes speilingen og fortegningene i vannet er godt gjengitt. Bebyggelsen gjør at bildet ikke blir så tomt som nordlysbilder lett kan bli. Nordlyset alene ville blitt litt tomt i mine øyne. Valg av utsnitt har jeg ingenting å utsette på. Nordlyset er naturlig nok flott å se på.

MvhJRH
Kai Frode G.
Veldig pent nordlys. Utsnittet er noe trangt synes jeg, og forgrunnen din fremheves mer enn nødvendig.
Hege J.
Hei Kay! :)

Godt å se at du er tilbake med et bilde... Ser du velger å legge det ut på kritikkdelen av dotten. Har ikke så mye konstruktivt å bidra med, som man muligens forventer her, men velger å gi deg en kommentar allikevel.

Dette var vakkert, og du formidler som alltid godt. :) Komposisjonen fungerer fint. Likte at du hadde med byen i nedkant.
Det ble litt mye lyst gjenskinn i bunnen her, hva med å kappe en god centimeter?

Mvh Hege
Einar Y.
Hei Kay.
Er vel egentlig bare et nordlysbilde?
Tror det ville gitt litt mere om du hadde kappet rett mellom bunnen av brua og steinene(?) som vi ser nede til høyre.Det er vel tross alt nordlyset som er motivet her,byen tåler vi å se mindre av,den danner for meg bunnen av bildet uansett...
E.
Kay R.
Hei... Takker for kommentarer...

E ikke helt komf. med min egen komposisjon hær. Litt uryddig, litt trang og kanskje litt masete. Får ikke helt roen av å se på det sjøl. Dette er et typisk hastbilde. Straks man ser kraftig nordlys gjelder det å fange det så fort som mulig. Det holder seg ikke i ro lenge og tilbyr dæ skjeldent å tenke igjenom en god komposisjon. I dette tilfellet var æ på Vadsø-øya å hoppet rett ut av bilen, slo opp stativet å tok en par bilder... Lyset var vel borte ca. 5 min. senere...

Tror 13 sek. også var for lang lukker på dette lyset. God bevegelse i lyset gjorde at tegningen ikke ble maksimal med tanke på linjer og former.Alikevel synes æ det ble et ganske så ok nordlysbilde.
Det e jo artig å se at andre deler min mening.

Hege: Joda bildet tåler vel litt kutt nede men æ valgte å beholde min ''nesten'' orginale komp. Har bare rettet det horisontalt... Gjør det æ kan for å komponere når æ tar bildet og minst mulig kutt i photoshop. Skjønner godt at ikke alle tenker sånn, men det e nu bare et krav æ prøver å sette til mæ sjøl.

Ha en fin kveld..
MVH Kay:-)
monica p.
Hallo Kay
Liker at du har fokusert på bebyggelsen og ikke nordlyset, det gjør bildet til litt mer enn et vanlig nordlysbilde.
Kompen blir jeg ikke helt fortrolig med, men det bemerker du jo selv også, ser litt rotete ut.
Mvh Monica:o)
Gaute B.
Godt å se at du er tilbake igjen, Kay.

Bildet er veldig godt eksponert, og jeg kjenner igjen brua fra dine tidligere bilder. Som nevnt kan det gjerne kuttes litt i bunnen.

Håper det ikke tar en ny måned før du løfter kamera ut av bagen igjen. Alltid like spennende å se dine nye bilder
Bjørn H.
Hei Kai ...og godt nytt år -

Du vet, for en søring er det alltid flott med disse nordlys bildan :)

Dette er intet unntak ...

Teknisk sitter det bra som alltid, men som du selv påpeker er muligens kompet det svakeste ledd !!

Forgrunnen er kanskje ikke den mest spennende, men leser jo at det ikke var mye tid til forberedelser... og da er det jo bare å fyre i vei ...

Tror du kan kappe i cm i bånn ???

God dag .................

Bjørn ;¤
Marius F.
Det begynner å bli noen pene skildringer fra Vadsø fra din hånd, Kay, og dette er intet unntak. Liker evnen din til å kombinere bebyggelse med nordlys og få det til å harmonere sammen. Uansett metode, veldig bra at du behersker å ikke brenne ut bybelysningen og samtidig formidle det mektig nordlys.

Mvh, MF
Rune H.
Hei igjen :)

Her har du en spenstig himmeldans ja!
Synes at himmeldansen din får litt mindre fokus enn den fortjener ved at forgrunnen din tiltrekker en del oppmerksomhet. Kunne en beskjæring i underkant opp til brustolpene ha fått frem nordlyset enda bedre?

Rune :)
Johan K.
Hei
Som du sier selv blir ikke komposisjonen helt topp her. Synes forgrunnen er litt rotete og jeg tror en kutt i bunnen vil hjelpe litt på.
Ellers synes jeg dette var et fint ''urbant nordlys-bilde''.

Johan
Tom R.
Hei Kay, nok et flott bilde Nordlysbilde fra deg.
Fin struktur på Nordlyset.
Fint tektisk utført, ikke noen utbrente partier i bilde.
Likte forgrunnen godt, syntes ikke du skulle kutte noe her
da ville noe av kompen bli ødelagt.

Tom:)
Odd Tore S.
Spenstig nordlys og OK bru.
Den gule refleksen i bunnen forstyrrer og kunne godt ofres helt opp til begynnelsen av skyggen av brua.
Odd Tore
Ketil M.
Tror jev ville kuttet nede en del, og hatt med litt mere i sidene.?
Kurt S.
Heisann Kay.
Synes dette ble vakkert - med forbedringspotensiale.
Det ble et fint gyldent skinn i havet. Slik du har det nå konkurrerer dette imidlertid med nordlyset om oppmerksomheten. Derfor: Et lite kutte i bunn ville gjort godt og du ville fått et roligere preg over det hele.
En god kveld til deg -:)
mvh Kurt
Anniken S.
Blir jo litt misunnelig på dere som har slike flotte naturfenomener å jobbe med. Utrolig vakkert Kay. Komposisjonen med byen i bunnen og den stille dans over syntes jeg harmonerer veldig godt. Bildeflaten er på en måte delt.
Du har et yrende liv i nedre del med masse lys og til dels mange elementer å forholde seg til. Øvre del er jo gjengiving av et flott nordlys på en rolig stjerneklar himmel. Delikate saker.
Roger V.
Hei
Et av de bedre nordlysbildet på en stund. I hovedsak for at du etter min mening ikke har alt for (mange) utbrendte områder. Syntes komposisjonsmessing at det slett ikke er ille. Du illustrerer byen din og da må man ta med det som er.

Roger
Kjetil S.
Hei Kay.

Kanskje litt mye opplyst vann i forgrunnen, men ikke sjerende.
Nå syns jeg imidlertid at det rolige,statiske over byen kolliderer med det ullne nordlyset. Det er ikke lett når frøkna gir gass og det var virkelig fart i henne i forrige uka eller rundt der.
Veldig bra eksponert. Dette kunne blitt ganske så rått om detaljene i nordlyset hadde vært der.

Tvi,Tvi.

Ha en fin dag.

K:-)
Marius F.
Virkelig flotte detaljer i nordlyset Kay. Meget godt eksponert som gir en fin effekt vannet og på gatebelysningen. Flotte fargetoner i hele bilde. Nok et kvalitetsbilde Kay.

Marius
Roger K.
Hei hei Kay!
Herlig slike nordlysbilder. Jeg legger merke til bunnen din. Tror faktisk det er for mye lys/punkter som gjør det litt stressende nede og ville nok gjort dette litt mørkere.

Ha en fin fredagskveld

Mvh RK
Asbjørn M.
Hei Kay !
Teknisk meget bra som alltid. Liker godt at du lar nordlyset dominere
så mye av bilde
Som du skriver over, har man ikke all verdens tid når man skal ta et
sånt bilde ! Blir litt rotete som du seier.
Personlig trur jeg Norlys-bilda dine hadde fungert bedre som reine
natur-bilder?

mvh Asbjørn
Arne S.
Vi er bortskjemte med gode opptak av nordlys på foto.no. Det stilles etter hvert store krav til dette motivområdet. I dette tilfelle bidrar en rotete forgrunn til å redusere verdien av en ikke alt for vellykket lysformasjon.

Ikke godkjent.
Stine J.
Hei Kay,
Nydelig nordlysbilde dette. Litt rotete komposisjon er allerede nevnt, personlig tror jeg det ville vært bedre med en kutt i bunn. Bildet er skarpt med klare fine farger og et flott dansende nordlys. Skulle ønske vi hadde slike her (misunnelig). :-)
mvh Stine
Inger Lene H.
Hei Kay! :)

Dette naturfenomenet har jeg dessverre tilgode å oppleve i stor skala, det ser veldig fint ut, så jeg håper jo å få sett dette en dag!

Nordlyset ser kanskje litt uskarpt ut (lang lukkertid?), forgrunnen er bittelitt rotete, men liker utsnittet ellers... Godt jobba på 5 minutter er det uansett! ;)

-il
Avsluttet .
Ideelt sett burde du knust gatelykta som lyser opp steinfylllinga til venstre, kuttet strømmen til Domstein og jevnet Hami-senteret med jorda før du tok bildet.

Men det er ganske fint nå også!
Håvard M.
Hei Kai
Fint bilde igjen av deg, det lingner faktisk på en himmeldans.

MVH Håvard
Avsluttet .
Fantastisk! Har du vært ute natt til 19.1? Det må har vært knallbra med Nordlys. Ble observert også i Alpen-området! Her i Vesterålen var det desverre overskyet!

Hilsen Jørg
Avsluttet .
Virkelig ett vakkert nordlys bilde. Bra skarphet og eksponering.

Hilsen

TAS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu