Arven fra bestemor
Mine bestemødre lærte meg det meste jeg kan av håndarbeid. Blant annet dette mønsteret som heter bestemor(oldemor)ruter. På engelsk heter det granny squares. Dette teppet er en hyllest til min farmor og mormor.

Fargene er imidlertid mer moderne enn hva som er vanlig i slike tepper
Bildet inngår i albumet Tradisjonsrik nyskaping - Bilder av egne håndarbeid designet i gammel tradisjon, men med nye farger og ny innpakning
Utstyr
  • Olympus E1
  • Zuiko digital 14 - 54 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBeskåret og justert i PS
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger264
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_93221} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
sigrid b.
fint teppe, sån har eg lyst på. fine fargar.
Solvor N.
Meget fint bilde av et nydelig åkle. Du har dessuten laget meget stemningsfulle omgivelser i vakker natur. Har sansen for slik videreføring av viktig tradisjon.

Hilsen Solvor
Inger-Lise S.
Mye hekling her:) Et fint stykke arbeid,et flott bilde.Presentert i vakre omgivelser.

Mvh Inger-Lise
Karianne H.
Du har virkelig presentert teppet ditt i flott natur, og det kommer virkelig tydelig frem at dette er fint arbeide.
Jeg liker teppet og jeg liker bildet! Teppet har jeg maken til, en arv fra min mormor..... men mitt er svart i bunn og med dusker på. Jeg ante ikke at det kalles bestemor/oldemor.
Et vakkert fargebilde!

Karianne :-)
Jørgen S.
Dette var en skikkelig fargeklatt ute i naturen. Fin bakgrunn, men hustaket til venstre kjemmer litt, synes jeg. Fint lys.
Atle A.
Et fint og interessant teppe, men et uinteressant bilde. Beklager.

For å utnytte teppet til et fotografi, kunne du spent det ut og gått helt nært innpå. Du trenger ikke hekk, hustak, fjell og fjord.
Inga Helene J.
Takk for kommentarene! Er veldig glad for at de fleste av dere likte bildet.

Sigrid: Det er bare å begynne å hekle. Mønsteret er ikke vanskelig. Det tar bare litt tid. :-D

Jørgen: Du kan tro det hustaket ergrer oss også, siden det er vanskelig å få tatt bilder fra verandaen vår uten at det kommer med. Men vi kan jo ikke be naboen om å rive en etasje heller. :-D

Atle: Jeg registrerer at du synes bildet er uinteressant. Jeg har sett og tatt dusinvis av bilder av utspente håndarbeider, og jeg synes de er forferdelig kjedelige. Derfor vil jeg heller sette arbeidene inn i en sammenheng. Dette var kanskje ikke den mest spennende settingen for teppet, men siden det her er snakk om norsk tradisjon og respekt for de som levde før oss, syntes jeg at disse omgivelsene passet godt.

Inga
Caroline M. S.
Fine farger, skarpt over det hele, fine fjell (stilig med de hvite snøstripene - håper du tar noen bilder av bare fjellene også), men jeg er nok enig med Atle. Du skal ha ros for vilje til å presentere et håndarbeid på en ny/annerledes måte, men jeg synes ikke du var heldig her. Jeg reagerer mest på at det virker tilgjort og unaturlig - hvorfor legge et hekleteppe over en hekk? Er det noen som gjør det?

Hadde teppet hengt på en tørkesnor med de samme fjellene i bakgrunnen og kanskje også hustak (men fortrinnsvis litt mer av huset) ville jeg likt bildet mye bedre. Da hadde det sett mer naturlig ut for meg - samtidig som jeg kanskje kunne tenkt at teppet hang i dine besteforeldres naturlige miljø. Eller teppet kunne ligget i en stol - som om det nettopp var brukt av noen?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu