Tatt i går på en deilig seiltur.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 880
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger457
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_11965} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Oscar N.
Kjempetøft! Det hvite så ved første øyekast ut som to prester (!) eller noe lignende, fordi taljene (?) lignet slik på hoder. Er horisonten ørlite granne skjev, dog?
Avsluttet .
Bra! Kunne kanskje tenkt meg å se litt mer av båten.

-toi-
Atle Varg W.
Hva er det du prøver å si med dette bildet?

Atle
Trine S.
Atle, hvis jeg sa at dette var en seilbåt full av russiske flykninger som akkurat hadde fått landfølelse etter en strabasiøs seilas, hadde det gjort det bedre for deg?

Men, da hadde JEG fortalt hva DU skulle føle når du så bildet.

Får du ikke noe ut av bildet, overse det, og finn et bilde som engasjerer deg. For å være helt ærlig, så synes jeg kommentarer som din er noe av det dummeste jeg leser. Bilder tolkes forskjellig av hver enkelt og jeg ser ikke på det som min oppgave å fortelle deg hva du skal se i det.

;-)Trine
Ronny J.
Jeg synes bildet er veldig bra! Baugspydet og de forskjellige vinklene på repene gjør at dybde-virkningen i bildet er imponerende bra.
RJ
Aleksander J.
Det så ut som toalettpapir på thumbnailen, men det var det jo ikke...
Likte spesielt godt linjene du trekker, i billedlig, unnskyld bokstavelig forstand. Nei, billedlig.
Ann F.
Passe rotete, sommerfølelse, jeg får lyst til å dra fra jobben og dra på sjøen.
Den medaljen AJ nevner på en annen billedkritikk for rett horisont får du ikke, men det er ekstremt vrient å klare det hvis man er ombord selv.
Liker følelsen bildet gir meg.
Mvh Ann
Lars-Anders M.
Mye rot som blir til ett noelunde brukbart bilde. Men ikke mer.
Carsten A.
Ikke det beste bildet du har vist på FOTOdotNO, men bra, sommer, sol og seil!

Mye er vanskelig når det gjelder foto, rett horisont fra båt er sikkert et godt eksempel. Men når det er sagt er det jo en smal sak å rette opp. En risikerer selvsagt at en eller annen tullebukk kaller det manipulasjon, slikt kan en ikke alltid unngå. Men her syn jeg ikke det er særlig vesentlig om horisonten er rett. Men den burde vel ha vært korrigert.
MVH CA
Eli L.
Ikke meningen å være ufin nå, men jeg syntes AVW hadde fortjent et bedre svar på sitt spørsmål. Av og til kan man se et bilde man absolutt ikke får noe ut av, og da syntes i allefall jeg det kan være interessant å høre hva fotografen selv tenker om bildet - om han eller hun hadde noen tanke da. det er jo ikke alltid. Da har jeg faktisk opplevd at et grått bilde med et kan bli fargerikt!
Trine S.
Takk alle sammen for hyggelige kommentarer.

Eli, jeg har allerede svart AVW på en, for meg, ordentlig måte. Jeg har forklart hvorfor jeg ikke vil fortelle andre hvordan de skal forstå bildet mitt, og det får holde.

;-)Trine
Carsten A.
Her støtter jeg Trines prinsipielle holdning fullt ut. Selv er jeg av den meget bestemte oppfatning at fotografen, antakelig med unntak av dokumentasjonsfotografi, skal gi færrest mulige føringer mht. hvordan et bilde skal oppfattes eller forstås, det gjelder såvel tittel som ledsagende forklaringer eller fabuleringer. Når det blir spørsmål om ''bruksanvisning'', er nok det visuelle budskapet ikke så vellykket - iallfall ikke overfor dem som etterlyser slikt. Situasjonen har en viss likhet med en vits som tilhøreren ikke ler av. En påpeking av at vedkommende egentlig burde ha moret seg er sjelden virkningsfull.
MVH CA
Avsluttet .
Flott bilde. Det gir meg en herlig sommerfølelse.

Når det gjelder tolkning av bilder, så er jeg litt uenig i at fotografens ''budskap'' skal ''tilbakeholdes''. Når vi tar fotografier så har vi vel en bestemt mening eller et budskap med fotografiet, og da er det vel ikke uvesentlig om en som ser det oppfatter bildet på en annen måte? Selvsagt burde det ligge i selve fotografiet, og ikke i ledetekster og forklaringer. Men det er vel fotografens oppgave å få frem fotografiets budskap v.h.a. fotografiets innhold ? Om jeg kan si det slik.
Thorfinn B.
bra linjeføring og sommerlige følelser, men hvor er pilsen....
Trine S.
Pilsen og rekene er like bak sammen med de ca.30 som var med på turen. Det var et 40-års lag(IKKE mitt! ;-)
Åse G.
Dette bildet sier vel noe først og fremst for de som ha relasjoner til sjøen: Reker, pils, salt hav og kjærgår! Dårlig med vind i seilene, men hyggelig steming ombord!! Gleder meg til sommeren kommer på ''ordentlig''. Da er Koster og Hvalerskjærgårdern stedet å være!!

Deilig sommerbilde som gir gode assosiasjoner (og vi som har solgt seilbåten ...).

- hilsen Åse :-)
Atle Varg W.
Trine, du må være den mest hårsåre og trangsynte kjerringa jeg vet om!

Her spør jeg om hva du prøver å si med dette bildet, og får ei lekse som ikke ligner grisen tilbake?
Du går rett i forsvarsposisjon og spør om ditt og datt hadde gjort det bedre for meg. Jeg har aldri bedt deg gjøre noe som helst bedre for meg!
Min oppfatning av dette bildet er allerede fattet og du kan ikke påvirke den det spor, men det jeg ville fram til var hvilke tanker som låg bak motiv, presentasjon osv.

Spørsmålet blir jo ikke så aktuellt lenger nå som indirekte har sagt at dette kun var et tilfeldig bilde uten mening.

Atle.
Trine S.
Ut fra kommentaren din er det vel ikke tvil om hvem som er mest hårsår, Atle. Å gå til personangrep med en gang du ikke får det svaret du vil ha, bør du holde deg for god til.
Prøv å stå opp på det riktige benet i morgen!

;-)Trine
Carsten A.
Trond Jostein Pettersen skriver at han ikke er enig i at fotografens budskap skal tilbakeholdes. Hvem har antydet noe slikt? Fotografens budskap er bildet, ikke en bruksanvisning eller andre føringer på hvordan bildet skal vurderes.
MVH VA
Rolf S.
Et velkomponert bilde fra en hyggelig og deilig seiltur.

Her føler jeg selv å ''sitte på rekka'' – være med på seilturen...

Mvh
Rolf
Avsluttet .
Hvorvidt fotografens budskap er bildet i seg selv eller bildet med en ledsagende tittel, tekst, dikt eller essay får vel være opp til fotografen selv? Det må være legitimt å spørre hva Trine ville formidle med dette bildet, og like legitimt av Trine å ikke ville svare. (Og at bildet ikke gir meg personlig så veldig mye, trenger verken jeg eller fotografen ta særlig tungt.)
Marius S.
Er enig med Trine. Leste nylig et sitat som er passende?

If I could tell the story in words, I wouldn't have to lug a camera.
-Lewis Hine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu