Ny genrasjon i rypefjellet
Rypekylling og rypemor i Dovrefjell. Nå er det bare 17 dager igjen med relativ fred og ro for mor og barn.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-23 23:53:05
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-08-24 00:04:52
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-08-24 09:46:42
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikkor 80-400 VR
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetDet var ganske fint og varmt denne dagen, og rypa med åtte kyllinger holdt til like ved stien. De virket ikke veldig forstyrret over mitt nærvær, og jeg fant det derfor tilrådelig å bruke 10-15 minutter i deres nærvær.
    I vått og kaldt vær er det viktig å ikke forstyrre rypemor med kyllinger. En kylling som blir borte fra mora kan dø av kulde ganske fort under ugunstige forhold.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger501
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207014} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Odd E. k.
Hei Randulf!

Et flott stemningsbilde av de noe skjeldne her på dotten. En nydelig unge på vei bort fra mor, der du har en meget god tilsiktet skarphet på ungen, mens mor står noe engstelig i bakgrunnen og kakler på ungen som er på tur mot den ''farlige tobente'' skapningen. Et meget flott stemningsbilde i et fint utsnikk.

Mvh

Odd E.
Ole Martin D.
Hallo Randulf.
KOR BRA!! Men du ska vel ivei å knalle de ned etter hvert tenker jeg!!??
Lars Magnus A.
Dette var et sjeldent godt foto. Liker spesielt dof-bruken her, fint valg av blender.
Tror jeg ville ha kuttet litt på en av sidene og jobbet mer med bakgrunnen, ellers bra. Motivmessig nydelig. Pent.
Vh LM
Stig B.
Flott symboltungt bilde der småtten er på vei ut i livet på egenhånd, med en støttende mor i bakgrunnen. Rammes også fint inn av steinen. Fine samhørende farger.

Tror jeg ville fjernet litt av den uskarpe forgrunnen.

Mvh Stig
Kjartan T.
Meget bra bilde som får fortjent skryt fra flere her. Rypemor er (som Odd E. skriver) akkurat passe uskarp, og jeg får god kontakt med fuglen som tydeligvis holder et vaktsomt øye med fotografen. Rypekyllingen som er på vei ut i verden er selfølgelig hovedmotivet, og det har fått fin skarphet. Stein og lav gir samtidig ei god miljøbeskrivelse i dette bildet.

Jeg tror det er lite å hente på å prøve noen beskjæring av forgrunnen, det ser vanskelig ut, men du kunne kanskje dempet den ned noe. Nå fremstår den som velig lys i forhold til resten av bildet. Hva med å maske ut og selektivt behandle høylys og mellomtoner i dette partiet av bildet?

Jeg synes bildet slik det fremstår nå er litt vel tungt på høyre side. Mitt forslag blir å lage det mer kvadratisk med et kutt like til høyre for den løse fjæra. (den drar også litt for mye i blikket mitt).

Til tross for alle disse skriblerier: Du har tatt et veldig godt bilde her!
Randulf V.
Takk for tilbakemeldinger. Har lagt ut en ny versjon nå. Likte den ganske godt...
Avsluttet .
Kjempebilde av noe som ligner en ''Pitbull-stegg'' to be...

Ikke enig i beskjæringsforslagene:
- forgrunnen er med på å ramme inn motivet, og skape dybde
- den tunge steinen til høyre er også med på det, pluss at den veies litt opp av bakparten til høna

Men enig med KT i at forgrunnen kunne vært mørkere.

Flott bilde av årets nyttårsmiddag:-)
Randulf V.
Lagt til en versjon til. Orginalt utsnitt men med demping av høylys.
Svein B.
Ver #3 for meg Randulf, og den er et sjeldent fint rypebilde. Dette er virkelig bra!

Mvh
Svein B
Carsten A.
Meget bra, V3 for meg også. Synd med den lyse flekken til høyre for rypekyllingen, skjønner ikke hvorfor det ikke er gjort noe med den.

MVH CA
Stig B.
#3, meget bra.

Mvh Stig
Randulf V.
Lagt til en ny versjon hvor flekken til høyre for kyllingen er fjernet. Var det blomsten du mente CA eller var det flekken i bakgrunnen til høyre for brystet til rypemor?
Carsten A.
O v1 til V3 er det en svært lys og billedmessig distraherende flekk (av ukjent art) til høyre (på bildet, på skrå nedover til høyre) for kyllingen . Den sees maskert i V4. Som sagt litt overrasket over at dette ikke ble gjort med en gang.

MVH CA
Randulf V.
Flekken er en blomst, som rypene beitet på, så jeg syntes vel kanskje den kunne få være der. Er ikke så veldig glad i å fjerne sånnt fra bildene.
Svein B.
Den lyse flekken er en issoleie eller reinrose, et naturlig og tilhørende element i høyfjellsmiljøet fjellrypa lever i. Her blir den desverre for de fleste oppfattet som en hvit flekk, den kunne etter min smak vært enda tydeligere- altså lettere å se at dette er en blomst. Å klone den vekk er ikke nødvendig i mine øyne.

Mvh
Svein B
Carsten A.
Her virker en uskarp og nærmest utbrent lys flekk billedmessig distraherende - på meg. Dersom fotografen ikke ønsker å maskere/fjerne eller på annen måte gjøre denne flekken mindre billedmessig distraherende, skjønner jeg faktisk ikke poenget med V4.

MVH CA

Randulf V.
Min hensikt med å presentere versjon 4 var å prøve grepet som du foreslo. Nå kan folk se begge muligheter og selv vurdere hva de liker best, og det er tydelig vis delte meninger om akkurat det ;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu