Gudrun
<center>Det ligger en ufattelig skjønnhet i en gammel kvinnes ansikt.<br><br>Gudrun var min fars kusine.<br>En gang hun var på besøk, sa hun seg villig til å sitte modell.<br>Jeg tror hun er den fineste portrettmodellen jeg noensinne har hatt.<br><br></center>
Bildet inngår i albumet Portretter -
Utstyr
  • Nikon F3/T
  • 105 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetLysforholdene var ikke helt enkle. Gudrun satt ved et meget stort (fra golv til tak) vindu. Det var gråvær, men likevel nokså kraftig lys. For å lette opp skyggene, brukte jeg et lysbildelerret som reflektor på høyre side. Likevel ble skyggene for dype. Høylysene var også helt på øvre grense. Jeg måtte gå forsiktig til verks i etterbehandlingen. Jeg valgte først å bruke Histogram/Equalize for å jevne ut kontrastene, for så å bygge dem opp på nytt med Higlight/Midtone/Shadow, Levels og Histogram/Adjust.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger210
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_106489} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
a tse & s.

spesielt uttykk

fine kontraster

godt utsnitt

et litt uvanlig bilde av en eldre kvinne,
ser ut som en tøff mafiosomor
Nina S.

Likte uttrykket hennes, et veldig klart blikk på en gammel kvinne. Likte lyset i bildet, synes det er fredfullt.
Mvh Nina
Stine J.

Ligger mye livserfaring i de øynene der. Fint uttrykk. Skal jeg pirke litt så kunne jeg tenkt meg litt mindre skygge på hennes venstre kinn og kragen på samme side. Men, uansett et flott bilde av en livserfaren dame.
mvh Stine
Kristoffer L.

Tusen takk for fine kommentarer!

Det er hyggelig at bildet blir verdsatt.

Etterhvert som årene har gått, må jeg si at verdien av det å ha tatt slike bilder har økt. Min oppfordring til alle er at vi tar flere av dem, og bevarer dem for ettertiden.

Slikt er så lett å glemme bort i vår jakt på de virkelig ''fete'' bildene, som selvsagt også har sin klare berettigelse.

Stine: Jeg skulle gjerne lettet opp enda litt mer i de to skyggene du nevner. Under ''teknisk'' har jeg beskrevet hvordan jeg etterbehandlet bildet. Jeg har med hell brukt denne metoden for å redde flere bilder hvor kontrastene i utgangspunktet virket håpløse. Den har likevel sin naturlige begrensning. Letter en mørke skyggepartier alt for mye, vil de bli svært kornete. Her gjaldt det derfor å finne det rette stedet å stoppe på.

På bildet ovenfor synes jeg likevel Gudruns ansikt stråler så godt at jeg fint kan leve med disse skyggene, som jeg ikke synes dominerer bildet negativt på noen måte.

- Kristoffer
Sidsel A.

Varmt blikk og god kontakt gjør bildet til et fint portrett. Hyggelig å se bilder av eldre mennesker. Det blir jo mest barn og unge damer. Skulle gjerne se (og ta) fler portrett av menn og eldre mennesker.
mvh Sidsel
Avsluttet .

Megaflott bilde. Adjektiver adjektiver adjektiver. Liker det godt. Kjempesøt dame.
Eli L.

En virkelig herlig dame. Hun uttrykker mye på bildet ditt. Litt for lys på venstre side og litt for mørk (bare litt!) på høyre side. Men sjarmen overgår det meste på portrettet.
Kristoffer L.

Tusen takk for kommentarene!

Eli, jeg er enig i det du sier om kontrastene. En smule dodge/burn nok kunne avhjulpet dette.

- Kristoffer
Ioannis L.

Nydelig, nært og varmt portrett!
Helt enig i det du sier... og denne skjønnheten har du fanget godt her! :)
Karianne H.

Et godt portrett av en fin, eldre dame.
For min del synes jeg det er altfor lite bilder av eldre mennesker her på foto.no, så jeg er glad hver gang noen legger ut slike bilder.
Vakkert!

Karianne :-)
Sindre J. H.

Flott!
Hun ser herlig, tenkende og vurderende ut.

Bra det er svart-vitt da får du frem det gamle og furene i anssiktet etter et langt liv blir synlige og skaper liv.

Hilsen Sindre
Bjørn H.

Hei Kristoffer -

Takk for kommentar på mitt bilde :)

Syns du har mange kule kreative greier på gang i mappa di ..
Jeg falt veldig for bildet ditt av Gudrun :)

Dette er varmt og nært, du har fin kontakt og ro med modellen din ...

Skjønner at du gjerne ville ta bilder av henne ...

Savner muligens litt mer skarphet, spesielt i øynene -

Bjørn ;¤
Aase Marit W.

Hei Kristoffer,

Jeg er jo litt sen med å kommentere, men jeg kunne ikke la være... Har sett gjennom alle bildene dine, og liker dem kjempegodt! Holdt meg fra å kommentere andre ''gamle'' bilder, men nå var det liksom stopp... :)

Jeg savner også flere bilder av mennesker som har levd et langt liv her på dotten. Det er jo rart, de fleste av oss liker ikke å få rynker, men når jeg ser et slikt bilde, så synes jeg rynkene er vakre og de tilfører ansiktet en utrolig karakter. Rare greier, egentlig... Bildet av Gudrun utstråler så mye, og jeg får følelsen av at hun var en nydelig dame. Øynene hennes er så klare og hun utstråler en utrolig ro og mildhet. Får bare en sterk følelse av at hun var en veldig god og omsorgsfull person, som brød seg om dem rundt henne...

Skygger i portretter plager meg ofte, men ikke i dette. Ikke i det hele tatt. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg får heller en følelse av at skyggene tilfører noe. Vet ikke, men kanskje skyggen på høyre side kunne vært enda mer tydelig?

Uansett, tusen takk for titten og opplevelsen! Ikke bare for dette bildet, men for alle de andre også!!! Å titte på bildene dine er veldig inspirerende og lærerikt for meg som er nybegynner!!!


Mvh,
AaseM. :)
Kristoffer L.

Tusen takk for de siste kommentarene også! Jeg setter utrolig stor pris på slike tilbakemeldinger..

- Kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu