Ytringsfrihet
Det er fortsatt langt igjen, men i alle fall har selve integrasjonsdebatten blitt mer integrert i samfunnsdebatten i tiden som har gått siden 70-tallet.<br>
Bildet inngår i albumet Oslo 1977-1982 -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger174
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_109335} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tarjei Ekenes K.

kult motiv, enkelt

skriften på veggen er jo også litt humoristisk

:-D ! son tarjeiav !
Anniken S.

Hei Kristoffer
Så du hadde lagt inn en rekke nye bilder i det siste, jeg får ta en titt på de i løpet av uken. Liker disse bildene dine med hårda bud, entusiamse og opprøret fra samfunnet på 70-tallet. Enig med TEK at det blir litt humor over skriften, det er så utrolig naivt skrevet at man bare må trekke litt på smilebåndet *S* Fortsett å dykke litt til, det er morsomt å følge denne serien.
Christer B.

Bildet skildrer først og fremst en politisk innstilling, som de fleste av oss tar avstand fra. Det er kanskje på møkkete bakgårdsvegger at slike meninger hører hjemme, slik sett kan bildet også TOLKES som en politisk ytring.

En barnevogn i hjørnet her hadde jo vært en gudegave for budskapet og bildet, men sånt er nesten litt slemt å si!!! ...
Bra dette, Kristoffer.
Rune S.

Hei Kristoffer

Ja, en husker fortsatt ''slagord'' som ''Pakkis Go Home'' og liknende mindre begavede uttrykk. Ordet ''Pakkis'' er vel så godt som utryddet nå håper jeg, eller hva? Det er iallefall lenge siden jeg har sett/hørt det.

Hadde en god kompis på gymnaset som var annengenerasjons innvandrer fra Pakistan. Han het Ali og så veldig mørk ut, men nordmann så god som noen. Det var påtakelig å se hvordan han ble behandlet i butikker, på Peppe's og senere når vi fikk skjegg, på utesteder. Mang en gang ble vi ''heilnorske'' (teit uttrykk da) provosert over dette og skulle forvare ham. Han selv snudde bare ryggen til, og overså/-hørte fakter og kommentarer. Jeg håper og tror at vi har kommet et godt stykke bort fra dette i dagens Norge, selv om det fortsatt er en lang vei å gå, dessverre.

Til teksten som nok i dag kan oppfattes humoristisk kan jeg si at for dem det gjalt, var det forferdelig sårende. Hadde en annen god kompis med marrokansk far og norsk mor. Han fikk ordet bastard slengt etter seg flere ganger... Temmelig håpløst.

Ser frem til flere av disse gamle bildene dine!

mvh Rune
Kristoffer L.

Tusen takk for fine tilbakemeldinger!

På denne tiden var det ganske riktig lite humor omkring slagord som dette.
70-tallet var jo tiåret for protest på så mange områder. Det var også tiåret da kimen til lumre politiske protestretninger som f.eks. det såkalte Fedrelandspartiet ble sådd. På tross av at det i dag utrolig nok sitter en professor i ledelsen av dette ''partiet'', har det sine røtter nettopp i miljøet vi ser på bildet.

I parentes kan jeg jo berette at jeg opplevde å få en telefontrusel av denne selvsamme professor for noen år siden, da jeg hadde nektet partiet kundeforhold på en webserver jeg solgte plass på. En av revolvergutta (bokstavelig talt, han var dømt for ulovlig våpenbesittelse og en svært stygg skyteepisode mot antirasister på Aker Brygge) likte ikke å bli avvist da han prøvde å bestille webplass. Han sladret til professoren, som fant det betimelig å forsøke å true seg til en plass på serveren. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg ikke ga etter. Truslene viste seg da heldigvis også å være tomme ord.

Tankekorset er at arbeidsledighet, sosial nød og dårlig utdanning dessverre er viktige faktorer i fremveksten av slike ekstreme bevegelser, i dag som i mellomkrigsårenes Tyskland.

Christer: Ja, det hadde vært sterkt med en barnevogn! Vi får prøve å se den for oss i fantasien, hehe...

- Kristoffer
Tore U.

Kult bilde med fine toner. Som Tarjei skriver, skriften på veggen er humoristisk nok den. Forfatteren må være en intelligent person som har funnet ut at det bor en bastard i oss alle.

mvh
Tore
Marcelo V.

Hei Kristoffer. Et av de bedre bildene her på dotten. Mange gode kommentarer også. Synes du formidler et tydelig budskap i dette bildet.
Stå på!

MV
Anne-Cecilie Wendelborg H.

Godt sett.

Liker utsnittet.
Du er god til å se forskjellige motiver.
Kristoffer L.

Tusen takk for kommentarene!

Det er hyggelig å høre at form og innhold i bildet fungerer. ;-)

Satte stor pris på dette!

- Kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu