Nøkken
Hvor det er vann, der finnes også nøkken.<br><br>Det har vært et hardnakket rykte at de en gang i året samles til landskonferanse. Her setter delegater fra forskjellige vann hverandre stevne for å dele erfaringer, tanker og idéer. Stedet hvor evenementet finner sted, har imidlertid lenge vært en vel bevart hemmelighet.<br><br>En gang jeg kjørte gjennom Hallingdal, stoppet jeg et sted for å raste, og kom tilfeldigvis over dem i vannkanten. Her hadde de søkt ly for det intense lyset i en liten bukt. Med stor varsomhet klarte jeg å komme så nær at jeg fikk tatt noen få bilder. Så mange år har nå gått at jeg finner det trygt å offentliggjøre denne dokumentasjonen - forhåpningsvis uten at det vil tilstøte meg represalier.<br><br>
Bildet inngår i albumet H2O - <br>Dampende, flytende, rullende, duvende, rennende, flommende, bølgende, piskende, hamrende. Mykt, vått, skimrende og foranderlig. En kilde til liv, rekreasjon og kontemplasjon. Vann.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger253
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_109974} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Tarjei Ekenes K.

masse variasjon i det monotone her

likte dette kjempegodt

godt balansert

:-D ! son tarjeiav !
Kristoffer L.

Takk for det, Tarjei!

Hyggelig var det også at en ukjent sjel i dag har lagt dette bildet inn i listen over anbefalte bilder.

Når du først er her - ta gjerne en titt på de andre bildene også, og skriv gjerne en kommentar om du finner noe du liker - eller ikke liker! ;-)

- Kristoffer
Kristoffer R.

Kul idé og absolutt fantasifullt tolket motiv av fotografen selv! Synes kanskje det blir litt i mørkeste og flateste laget -- kunne det vært en tanke å trekke opp de lyse partiene litt og få litt mer kontrast inn i bildet? Eller ødelegger det det trolske i bildet?
Kristoffer L.

KR: Takk for kommentaren! Jeg skulle gjerne gitt bildet mer kontrast, men det var i utgangspunktet litt overeksponert. I tillegg var det veldig hardt lys her. Dette var det lengste jeg klarte å strekke det uten å miste tegning i høylysene. ;-)

- Kristoffer
Birna R.

stolpestarr (carex juncella) kan danne oppsiktsvekkende store, markante tuer og er et fint motiv om våren når de nye bladene begynner å stikke frem på toppen.

bildet kunne ha tjent på noe tettere beskjæring (se f.eks. nedre høyre hjørne). sv/hv arbeidet resulterer i et for grått og ''dødt'' bilde på min skjerm.
Kristoffer L.

Takk for tilbakemeldingen!

Nå er det ikke meningen at dette bildet skal tas på fotografisk alvor. Det er et litt lurvete fredagsbilde, og ment å være av det humoristiske slaget.

Som nevnt av meg tidligere var eksponeringen her (sannsynligvis også fremkallingen) dårlig i utgangspunktet - jeg har gjort det best mulige ut av den.

Men det var svært interessant å få vite at denne ''nøkken'' faktisk har et navn, og er en egen familie!

- Kristoffer
Lene H.

skulle gjerne hatt litt tusser og troll inn her også ;)
Brukte å bli veldig fasinert av desse tuene som barn. Dei fasinera meg igrunn fortsatt, men eg trur ikkje lenger at det er nøkken eller draugen. Mindre skummelt, og også mindre sjarmerande... Men er rette tåka tilstede, og stillheten er på sitt beste, så kan ein jo drømme seg inn i berget det blå :)

- L
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu