Kontemplasjon II
Bildet inngår i albumet H2O - <br>Dampende, flytende, rullende, duvende, rennende, flommende, bølgende, piskende, hamrende. Mykt, vått, skimrende og foranderlig. En kilde til liv, rekreasjon og kontemplasjon. Vann.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger195
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122641} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Steinulf L.

En betimelig kommentar,kanskje, men jeg synes det blir for tomt.
Kristoffer L.

Takk for kommentaren, Steinulf!

Jeg setter pris på alle tilbakemeldinger, og har ikke problemer med at andre kan oppleve bildene mine annerledes enn jeg gjør selv.

Slik jeg ser det, er det et bilde av vann, lys, skygge og tid. Ikke handling eller noe bestemt fokuspunkt (hadde bildet blitt bedre med en and? jeg tror ikke det, da hadde det blitt et bilde av en and) - men et enkelt, kontemplativt bilde. Vann, i bevegelse.

Ikke noe mer, ikke noe annet... ;-)

- Kristoffer

Odd Tore S.

'Så trist'', sa Kristin (datter) da hun tok en titt i forbifarten. Jeg tror det dekker mitt inntrykk også.
Jeg tor ikke at bildet ble bedre med en and, men her ble det mange ''grå''nyanser i toningsfargen og lite annet. Jeg oppdager ikke det mønstret som gjør dette til et velegnet monokulørbilde.
Ikke det at alle vannbilder må ha flashy farger, men ....
Odd Tore
Kristoffer L.

Takk for kommentaren, Odd Tore.

Det kan tenkes din datter har rett i at det er et trist bilde. Det stiller i alle fall ikke i klassen 'catchy'. ;-)

- Kristoffer
Avsluttet .

Sorry Kristoffer, dette var nok noe av det dårligste du har lagt ut her..
Bildene dine forteller ofte en historie, og er av meget bra kvalitet, både teknisk og utsnittsmessig, men denne holder ikke normal målestokk for deg..
Dette var kun vann for meg, og attpåtil grått.. :-(

T
kine n.

synes dette bildet er så enkelt og så ''kjedelig'' at det faktisk bele spenende. blir liksom sittende å se på det, vet ikke helt hvorfor.
Kristoffer L.

Der kom det sannelig en som så bildet omtrent slik jeg selv gjør det. Takk, Kine! ;-)

Terje: Det ER jo kun vann - og ja, det er grått. Den opprinnelige fargeversjonen av bildet var også praktisk talt like monokrom som denne. Det er et spill i vannet, noe skjer, men det er ingen fortelling eller historie på noe som helst handlingsplan. Dette er low-tech. En liten krusning her, en liten bølge der. Skygger som dupper mellom krusningene. Det er alt. Vannet er flytende og flyktig, og kan anta så mange slags karakteristikker og skikkelser. Dette er en av dem. Selvsagt kan det tenkes at bildet er total skivebom i foto.no-sammenheng, men for meg er dette et bilde som er godt å hvile øynene på, og som jeg har tatt vare på i mange, mange år.

Takker for komplimentet for de andre bildene, forresten - setter stor pris på det!

- Kristoffer

PS. Hvis andre har en mening om bildet, så kom gjerne med den. Jeg er åpen for alle tilbakemeldinger, ris som ros. ;-)

Anniken S.

Her ble jeg sittende og titte en stund fordi jeg lette etter noe å hvile øynene på.....jeg fant det ikke..... Beklager, men jeg klarer ikke helt å sette meg inn i dette bilde. Det blir for uklart, jeg trenger litt flere linjer og former å forholde meg til. Gråtonene blir for grå. Mulig jeg bare er litt mårragretten.. :)
Avsluttet .

Jeg må nok innrømme at dette ikke treffer meg like godt som mange av dine andre bilder. Ble litt lite å forholde seg til, selv om minimalisme såklart kan være både tankevekkende og inspirasjon til småfilosofiske betraktninger. Og så er det noe med strukturene - greier ikke si helt hva som ikke bergtar meg helt. Tror kanskje det kunne blit bedre med mere korning eller mere skarphet/glans. Korning ville beholdt melankolien, mens glans helt klart ville ødelagt hva du sier er hensikten din med bildet.
Linda L.

Synes dette var et fint bilde som gir ro og som absolutt er behagelig å se på! Kan forstå at flere savner et ekstra blikkfang, man er jo så vant til å ha noe ekstra som fester blikket.
Liker godt dine assosiasjoner til vann og bevegelse som igjen illustrerer begrepet tid.
Du har en fin portefølje!!
Roy S.

skjønner godt at dette blir tomt og kjedelig for en del.

Kontemplativt er for meg det rette ordet.
Tidløst og ''uten pes''.

Slike bilder stiller et krav om tilstedeværelse av betrakteren, noe som for mange er vansklelig.

HVOR er interessepunktet? HVOR er menigen? HVOR er prestasjonen? Og hvor er tråden?

Det er etter min oppfatnng hele cluet at disse forankringene IKKe er der.

Jeg syns bildet er meget bra.

Roy
Kristoffer L.

Takk så mye for nye kommentarer!

Linda og Roy: Sammen med Kine har dere evnen til å se dette bildet som det det er. Takk for at dere lot meg få vite hva dere tenkte, og spesielt til Roy for hans kloke ord.

I en overveldende, daglig bildeflom er vi vant til å feste oss ved de mest catchy, iøynefallende og åpenbart fengende bildene. Vi scanner automatisk etter noe å feste blikket på. Mitt poeng var å vise at vi - som betraktere og bildekommentatorer - trenger å nullstille oss for hvert nytt bilde vi skal trenge inn i. Dette krever en indre ro, og en våkenhet overfor uttrykket vi ser - et uttrykk som kanskje er et helt annet enn vi forventet. Se gjerne på dette bildet som en slik nullstillingstest. ;-)

Tommy: Det kommer snart et par bilder til av vann, med massevis av korn i. ;-)

- Kristoffer
Avsluttet .

Jeg venter spent på korn-vann-bildene dine...blir spennende!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu