Sinna sjeler
Alene i mørket mellom trærne kan det hende at fantasien skaper bilder som lar seg feste til film.
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Canon 50mm F/1.8
  • Brennvidde50mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger482
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100245} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Jannicke A.

Dette var skikkelig ekkelt. Særlig siden jeg sitter alene i en kjeller... Coolt bilde.
Trond O.

Takk Atle. for nu bør jeg vaske skjermen min. Alt av fingermerka kom veldig godt fram. Og bildet; Heldigvis ikke mitt. c¨.)!
Atle P.

Trond, hva mener du med at bildet heldigvis ikke er ditt?
Trond O.

Mulig en flåsete kommentar fra meg. Sorry, men jeg har problem med å se noe som kan gi assosiasjoner om sinne og sjeler.Tittelen passer ikke til bildet, og agresjonen uteblir i mine øyne. Unødvendig mørkt.(Jeg, mørkeredd ?) Synsing fra høye nord, og her går vi mye i mørke.
Atle P.

Ok, ser ikke ut som om de to figurene mine fungerte for andre enn Jannicke. Hyggelig at i hvertfall en syntes det var litt kult.

Poenget med å gjøre bildet så mørkt var et forsøk på å få frem følelsen av en nattsvart skog der man ikke ser spesielt mye. Bildet er selvsagt tatt med lang lukker, men ideen er at det skal se ut som et snapshot med kort lukker og høy'ere ISO, og av den grunn støy.

Menmen, det hele ble kanskje for enkelt alikevel.
Tone B.

Hei Atle, sikkert en spennende ide. Men bildet er alt for mørkt til at det går an å se hva det er. Mulig å gjøre noe med det, eller vil det ødelegge ideen din?

mvh Tone
Atle P.

Takk for tilbakemelding Tone. Jeg har bare min skjerm å se det på, og på den så trer skikkelsene klart frem, så lenge skjermen ikke er i for sterkt lys.

Jeg får se om jeg følger opp idéen.
Bjørn J.

Problemet med så mørke bilder er nettopp som det kommer frem her, at folk sitter på høyst forskjellig utstyr. Min skjerm er godt kalibrert, og bildet er ikke for mørkt - alle nyanser kommer godt frem.
Men selv om ideen er god, får jeg ikke følelsen av stå midt i en skog. Den åpne sletta foran deler bildet i to, og det er for mye forstyrrende rød støy i bildet.
Lene H.

Min skjerm er tydeligvis ikkje godt kalibrert (eit ord eg plukka opp frå Bjørn Jørgensen, og ikkje skjønnar...) for eg ser ingenting anna enn en svart firkant. Og så lure eg litt på korleis dett bilde egentlig ser ut. Er det nokon måte å få det til på? for eg ser bare ei svart ramme....
Trond O.

tilbake på åstedet; Nu er det blitt mørkt og lysan er slått av. Nu ser jeg bildet helt perfekt. Må trekke tilbake mine tvil og si ; tøft bilde alikevel. må hvertfall sees i FULLSKJERM. c¨,) Go-natt
Atle P.

Takk for det Trond.

Lene, kalibrert betyr at skjermen er justert for å vise farger og lys riktig. I dette tilfellet er det lyset som er viktig. For å se bildet er det nødvendig at skjermen klarer å vise forskjeller i de mørke nyansene. Hvis ikke vil bildet bare oppleves gjenngrodd og du ser ikke detaljene. Du kan prøve å justere opp lyset eller kontrasten på skjermen og se om bildet trer frem.

Mange skjermer fungerer også dårlig i dagslys, da kan man se på det når det er mørkere.

Bjørn, du har rett i at det er et åpent område foran. Jeg burde nok godt nærmere inn med både kamera og figurene.

Bjørn J.

Når det gjelder dette med gjengivelse av detaljer i mørke områder, så er nok en CRT-skjerm betraktelig bedre enn de fleste LCD-skjermer. Kunne vært interessant å vite hvor mange av de som opplever bildet som helt sort bruker LCD-skjerm.
Uansett skjerm er det viktig at man demper rombelysningen, som TO har oppdaget :-)
Caroline L.

Her ser jeg det bra... liker ditt bilde å ryser till.

Mvh
Caroline
Dag-Øyvind S.

Glad jeg ikke bor i nærheten av deg... Tøff komp...
Nina S.

Wow, etter litt justering og flytting på skjermen dukket bildet opp og det er jo råtøft!! Grønne hodeløse skapninger, for meg ser de ikke sinna ut, mer overrasket. Godt laget ihvertfall, selv om jeg kanskje ikke helt skjønte budskapet ditt, likte jeg bildet godt.
Mvh Nina
Bjørn J.

Fin komposisjon men litt for mørkt. Jeg sitter på en helt riktig kalibrert skjerm i mørkt rom og selv da synes jeg dette gror igjen for mye.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu