Dry and Drier
En påminning om at i sommer var det tørke og bekymring om kraftpriser. Også et alternativt innspill for å vise at jeg kan ta skarpe og ''normale'' bilder også..... Og nei, ingen triksing i PS for å få åkermynten til å bli så avvikende, dette er fremkommet ad naturlig vei (IR)
Bildet inngår i albumet By Invisible Light - UV/IR bilder:
Fotografering uten å se noe som helst. (i søkeren), men med alle muligheter for å ta bilder på tradisjonelt vis likevel
Utstyr
  • D1X
  • 12-24DX + 89B
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger487
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70921} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Kenneth P.
Gjennkjennelig signatur på dette bildet. Likte kompen din godt. Farvene forsåvidt også. Ser for meg at denne kunne vært fin i helt firkantformat også, da med å kutte bort den høyre delen.

mvh Kenneth
Birna R.
bildet er allerede beskåret slik jeg selv følte passet best. adskillig mer statisk i flaten enn min vanlige form, som du ser, så tankegangen var ikke ulik din.
Kenneth P.
Er nok enig i at denne kutten ble den beste, men som mange bilder har det også mulighet for andre kuttmuligheter. Vil jo bli to forskjellige bilder ut av det. Likte som sagt dette.

mvh Kenneth
Avsluttet .
Tja, hva skal man si. Som vanlig både utfordrer og provoserer du betrakteren. Farvene står godt i kontrast til hverandre, og komposisjonen gir en fin dybde. Men jeg får ikke helt fatt i budskapet: Denne planten er kanskje veldig tørst der den står og merker at vannet forsvinner?

Jeg gir dette bildet tid til å modnes, for det sitter ikke helt umiddelbart

-k
Inger-Lise S.
Hei! Jeg syns K.S.R sier det godt her,selv om jeg ikke blir provosert.Men man utfordres ja,og jeg forstår ikke bildet,-ennå....Men jeg liker vanligvis bilder hvor man må bruke tankene,syns det er spennende,spesielt som totalt amatør...Kanskje lærerikt på vegen til å utvikle seg? Håper det.....Dette bildet må jeg gruble endel på....
Hilsen Inger-Lise
Birna R.
Planten det dreier seg om (Mentha arvensis) liker seg nok helst med føttene i vann, for å si det slik. Jeg ble mest fascinert av fuktighetsmønstrene i den tørrlagte (elve)bunnen, som kom veldig godt frem i IR, men var ikke synlige for øyet. Åkermynten ble med mest for bildebalansens skyld og er (eller rettere sagt var) ikke hovedmotivet, men ble det likevel.
Toini B.
jeg får en guffen følelse av dette bildet!
Lars-Anders M.
Terje Hellesø sa til meg en gang. Bruk ovanliga perspektiv og linser så får du frem bilder folk legger merke till. Kanske han også burde sagt Bruk ovanliga filmer!
Dette med å ta bilder uten å se i søkeren bruker jeg mye. Spesiellt ved fotografering av mennesker i miljø. Ofta med bra resultat.

Jeg liker dette bilde. Ovanligt og spennende farver. Ok.
Øyvind A.
Severdig bilde. Får litt sånn''etter atombomben'' assosiasjon her. Det meste virker dødt og goldt, og planta ser jo ikke akkurat frisk ut heller, med den fargen.
mvh Øyvind
Kim H.
Dette var spennende.
Men jeg får ingen assosiasjon til tørke med en så heftig metning av cyan og magenta.
Dessuten synes jeg det er forstyrrende å crop'e skyggen av planten når den er et så sterkt element. Skulle gjerne hørt hva du har tenkt her.

mvh Kim
Birna R.
Tja, ett sted må jo bilderammen gå, og jeg syntes (og synes foirtsatt forresten) at her var det et passende sted å ha den.

Tørken ligger i selve motivet og burde være åpenbar, mudderbunn med blottlagte greiner er noe som kommer til syne når vannstanden faller (i dette tilfellet nesten 1 m i løpet av etpar uker)
Roy S.
Syns dette var meget bra. Den blå fargen skaper dybde og et surealistisk uttrykk. Fint utnyttende flater. Passe med elementer. Fin spennng og ballanse mellom det blå og den rosa blomsten.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu