Husker du ?
Emilie i huska en høstdag. Prøvde å få til en litt morsom effekt med huska og tauene.
Bildet inngår i albumet Emilie -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-15 23:45:57
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • 18-70mm AF-S DX
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger493
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159921} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Gjermund B.

Skulle dette bildet bli spennede tror jeg du burde brukt en fiskeøyelinse eller noe sånt.
Da kunne det sikkert blitt artig.
Slik det er nå blir det ikke så mye særegent over det. Greit bilde da, for all del.
Hans Henrik F.

Takker for kommentaren! Jeg skjønner hva du mener og skulle gjerne hatt en fish-eye og lekt meg med, men måtte nøye meg med de 18 mm jeg har. Fikk allikevel litt av effekten jeg ville, mener nå jeg da - mulig motivet gjør meg litt blind ... ;-) Selv har jeg irritert meg mest over kassen jeg ikke fikk ut av bildet.
Hege J.

Hei Hans Henrik!

Synes selv barnebildene av jentene mine blir best når jeg prøver å tenke litt kreativt/annerledes, og gjøre litt ekstra ut av det. Synes du har lykkes godt med det her. Dette er et mye mer spennende bilde av jenta di som husker, enn om du hadde tatt det forfra.

Enig med deg i at linjene i husketauet er bra for bildet. Fint valgt utsnitt også. Også enig med deg i at kassa virker forstyrrende. Du kan jo eventuelt klone den vekk, men jeg ser at det krever tålmodighet her...

Jenta er for øverig bedårende, og du har lokket fram et herlig smil et har god blikkontakt med henne.

...og så det flotte, velpleide terrassegulvet da!! ;-)

Mvh Hege
Inger-Lise S.

Herlig blikk på den ungen:-) Øyene og tauene har samme farge, noe som gjorde seg.
Jeg tror at om du kutter til ca 1 cm over lua, nærmer bildet seg mer den effekten du her vil vise.

Inger-Lise

Hans Henrik F.

Takker igjen for tilbakemeldinger jeg kan bruke!

HJM: Synes også litt utradisjonelle greier må til innimellom. Har jo bøtter og spann av ''vanlige saker'' og det blir jeg litt lei av selvom det kan være hyggelig å se tilbake på senere. Terrassegulvet er ikke slipt på lenge, bare slipt og behandlet riktig for et par år siden ;-)

ILS: Er ikke helt sikker på om du vet hvilken effekt jeg vil vise ;-). Men jeg ha kutta litt i toppen og lagt ut en v2. Vet ikke helt - tror kanskje bildet som sådan ble bedre, men effekten jeg ville ha tror jeg ikke kom bedre frem. Jeg ønsket et litt ''sugende'' bilde med tauene som skulle lede oppmerksomheten nedover mot Emilie. Ble nok ikke helt slik jeg hadde ønsket, men litt av tanken er der ...

PS: Fjerningen av kassa er ikke noe ''seriøst verk'', men noe jeg gjorde i hui og hast for å se når jeg først skulle gjøre noen endringer uansett.
Hege J.

Versjon #2 ble kjempefin!!
Christian H.

Enig i mye av det Hege kommenterer, bortsett fra at v2 er kjempefin. I v2 mister du all dybden. Liker v1 bedre, men ville kuttet en planke til venstre og en plankebredde på toppen. Får heller leve med boksen, hvis ikke du gidder å klone den bort. Er ikke så veldig begeistret for hvitbalansen i bildet, spesielt hudtonene får en merkelig farge. Kanskje mulig å gjøre noe med det?
Mone S.

Hei artig bilde, og nydelig jente. Litt enig med Hege ang. spennende vinkel,
og her tror jeg at jeg ville lagt meg på fra gulvet..For jenta er jo der.

Mvh Mone
Hans Henrik F.

Takker til dere siste også for kommentarene.

CH: Jeg liker også selv best v1 rent komposisjonsmessig, men jeg er ikke sikker på jeg kommer noe lenger med ytterligere kutting. Hvitbalansen skjønner jeg heller ikke skal være gal, da jeg mener fargene her er korrekte som de er. Skal prøve å se på dette igjen ved anledning.

MS: Jeg kunne sikkert fått noe morsomt ut fra lavere ståsted også, men ideen var helt klart å prøve ut denne vinkelen med de effektene de kunne gi.
Fred S.

Et hvert småbarnshjem bør noe slikt å henge våte unger til tørk i. Litt familealbum-faktor på bildet, men et blått og skjelmsk blikk veier opp mye.

vh fred
Hans Henrik F.

Skjønner familiefaktor-kommentaren og jeg har helt klart ikke som ambisjon å dele alle bildene av den type med foto.no :-). Tenkte da også selv at det nok kunne bli oppfattet litt for mye som dette, men mitt forsøk på å skape noe litt annerledes med huskens linjer og vinkelen, var årsaken til at jeg ønsket dette kommentert.
Christine Ø.

fint, kreativt og enkelt barnebilde. blir ikke for mye av noe liksom. (herlige oeyne) artig tittel og versjon 2 best, men selvfoelgelig bedre om man ikke kunne se at det var manipulert.

Chris
Stine J.

Hei Hans Henrik,

For en herlig unge og DET blikket! :-) Utsnittet i v2 fungerer bra, men klonejobben kunne du nok jobbet enda bedre med. ;-) Bildet er absolutt verdt ''strevet''.

Syns du har litt blåstikk i bildet, prøv å justere opp den røde kanalen og ned den blå i colour balance, da får hun mer naturlig hudfarge.

mvh Stine
Inger-Lise S.

Hei! Jeg syns v#2 ble fin og mye bedre.
Du har rett i at jeg ikke kan vite hva du vil ha frem, men pga tauenes retning/linjer forestilte jeg meg faktisk at du ville bruke de for å få fram en sugende effekt.
Men der forstyrret kassen litt. At du klonet den bort, gjorde mye. Ser det er det jeg burde rådet deg til i steden:)
Ble riktig fint nå!

Inger-Lise
Linde G.

Nydelig unge og et herlig blikk. Hadde kanskje vært enda kulere hvis bakgrunnen kun hadde vært gulvet og fått bort den dumme plastboksen på høyre side. Stjeler unødig oppmerksomhet. Men barnebildet er bra det !

Hilsen
Linde Gilberg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu