Godt Nytt År fra Tromsø
Utstyr
  • Nikon 200
  • zoom 18-200
  • Blenderf/8
  • Lukker7 seks
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger602
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231032} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Kenneth K.

Wow meget vakkert dette her var, fin stemning på dette bilde. Meget bra! Godt nytt år Gunnar!


mvh Kenneth
Carina H.

KJEMPESTILIG!!! =D

Godt nyttår til deg!!
Mvh Carina
Ingunn S.

Stilig komposisjon! Flotte farger på rakettene som ligner på dusker;-)
Lysene på¨fjellet hever bildet ytterligere. Godt nyttår!!!

Hilsen IngunnS:)
Jan Frode A.

Dette bildet er så absolutt av de bedre fyrverkeribildene som har dukket opp her i løpet av natta. Komposisjonen er glimrende, med lysene oppe mot høyrehjørnet som fargeklatter hengende over fjellet. Lyssatt fjell og mørk himmel danner en flott bakgrunn. Med det samme var jeg litt usikker på antydningen til fyrverkeri nedi venstrehjørnet, men ser etter hvert at det må være der.
En flott helhetslig presentasjon.

Med ønske om et godt og kreativt 2007! :-)

mvh Jan Frode
Geir B.

Hei Gunnar. Godt Nyttår! Dette var ganske annerledes og spesielt! Hva slags raketter er det dere har i Tromsø? ;-) Flott med 2007 skrevet i fjellsiden. Jeg tror jeg ville kuttet bildet i bunnen. All den skogen under ''2007'' er ikke så interessant. Du kunne heller hatt med mer av himmelen, for det er jo der det skjer.

Beste hilsner fra


Geir
Morten H S.

Godt nytt år.

Fantastisk bilde, har også sett et bilde fra 2006 ikke like mye fart i det, men dette bildet var det liv i. Får lyst til å dra til Tromsø på nyttårsaften når jeg ser dette :)
Steinulf L.

Et fyrverkeribilde litt over dusinvaren. Godt nyttår til deg.
Gunnar G.

Takk, og riktig Godt År til alle dere!

Fyrverkeriet i Tromsø er trolig noe for seg selv, med et eget fjellfyrverkeri, drevet av frivillige. Det er de samme frivillige som hvert år setter ut fakkelboksene i fjellsiden. Disse tennes omlag en halv time før midnatt, og viser året vi forlater, - 2006. I det vi gikk inn i det nye året, sørget disse frivillige for at 6-tallet endret seg til 7. Og kort tid etter ble dette bildet tatt.

Det er vanskelig å fotografere fyrverkeri, fordi tilfeldighetene spiller så enormt stor rolle. Av omlag 80 bilder tatt i løpet av omlag en halv time, er det bare noen ganske få som er slik at de kan vises fram for andre. Dette er ett av dem. Bildet her er en beskjæring. Siden jeg har brukt tele, er det dessverre ikke mere å gå på hverken oppe eller nede, bildet er derfor bare beskåret fra sidene for å få bedre balanse.

Det største problemet med å fotografere fyrverkeri, etter min mening, er å få rakettene plassert i en sammenheng, altså at man kan se omgivelsene, og at omgivelsene er fotogene. De fleste andre fyrverkeribilder som er vist her på foto.no etter nyttår, viser BARE selve fyrverkeriet. Det går man etterhvert noe lei av. Noen viser omgivelser, men noen av disse er litt uinteressante, synes jeg.

I Tromsø har vi en fjellvegg hvor det skrives inn årstall. Hellet, og tilfeldighetene, avgjør om man får med noe av det flotte fjellfyrverkeriet i tillegg. Ved å ta mange bilder, fikk jeg dette.

Men virkelighetens fjellfyrverkeri var mye flottere!
Gunnar

PS: Men de virkelig flotte rakettene fikk jeg ikke ( - og det er ett år til neste gang jeg kan forsøke).
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu