Skoddelandskap og nysgjerrige sauer
Fra en fototur i fjellet tidligere i år.
Skodda skapte mjuke og fine overganger mellom lys og skygge denne ettermiddagen i mai 06.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-24 16:23:07
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon d70
  • nikkor 18 - 70 mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Filmtypeiso 200 raw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1163
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_224561} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Cornelia T.
hei, dette var skikkelig god komposisjon, sauene er skarpe nok og skiller seg ut selv om de er hvite og bakgrunen er tåkete, tresilhuettene bak er veldig effektfulle de også. fin generell stemning. gratulerer.
mvh, ct
Erik J.
Jeg likte dette svært godt. Sauer er ålreite dyr, men landskapet alene med den fine skodde-effekten hadde holdt for meg.
Avsluttet .
Sauene må definitivt være der. De gir god stemning i bildet, og står komposisjonsmessig meget bra til omgivelsene. Herlig og annerledes landskapsbilde/portrett.

--
Bjørnar Hauge
Torgeir Pande B.
Dette var kjempe fint! Fin stemning i bildet og flott natur!

MVH:
Torgeir!
Leonard L.
Dette var et utrolig flott motiv. Komposisjonen av bildet er helt topp. Sauene og trerota som forgrunnen gir bildet en helt spesiell dybde. Lyssettingen i biledet er veldig spesiell, og jeg likter den godt, og bildet gir meg en skjelden god stemning. Liker forøvrig alle bildene dine veldig godt.
Mvh
Leonard
Tomm H.
Fin høststemning i dette bildet. Fjellene hever totalen veldig mye. Flott arbeid!
Otto L.
Ja, dette viser at motiv og lys er miksturen som skaper et bilde.
Magnus R.
Hei !

Hvordan får du det til ? skulle minst tro at dette bildet var manipulert, men det er det vel ikke ?
Med vennlig hilsen
Magnus
Tormod I.
Dette synest jeg var et veldig spesiellt bilde som jeg ble sittende å studere en stund. Må innrømme at det som Magnus lurer på, slo meg også når jeg så det første gangen (og nå også forsåvidt). Men jeg regner med det hadde blitt informert om det om så var tilfelle, så da får jeg bare si at bildet er et blinkskudd hvor det klaffet både med sauene og tåkehavet som lettet slik at fjellene kom til syne.
Lars G.
Flott bilde. god komposisjon. Er ikke spesielt glad i sauer (før tilberedning), men her hører de med. Liker røttene i forgrunnen, og fjellene i bakgrunnen. sammen lager de flott dybde i bildet. Og flotte diffuse farger.
stein l.
Bare for å ha sagt det. Bildet er ikke manipulert !

Mvh

Stein liland
Stig Børre E.
Syns dette ser fryktelig kunstig ut. Mye dodge/burn og det ser for meg ut som dette er satt sammen av tre forskjellige bilder. Det er noen uelegante overganger som avslører det.

StigB
Rune S.
Hvis dette er ett ''ekte bilde så fikk du ett godt bilde. Hadde kanskje villle klipt litt til venstre + nede i bildet. Det er noe merkelig med farge og lys på de sauene altså, men hvis du sier det er ekte, så er det vel det :)
God jakt på neste blinkskudd!
Hilsen Rune S
Geir F.
For meg ser dette bildet også manipulert ut.
Selsagt vanskelig å føre ugjendrivelige bevis for det. Men knausen til høyre vrrker lite troverdig i bildet.

Men hovedproblemet er lyset. For meg går ikke lyssetingen i bildet som helhet sammen. Tåka gir i utgangspunktet et flatt lys. Likevel har du en gnistrende grønnfargen under steinen i bunn som avslører at det ikke henger sammen med bakgrunnen.

Uansett har du jobbet så mye med etterbehandlingen at bildet nok burde vært plassert under manipulasjon.

-fløde-
Anya K.
Flott bilde, men for meg ser det ut som om i hvertfall sauene er plassert inn.. det er overgangen mellom sauene og tåken som for meg ser kunstig ut. Det er også en liten glorie rundt de.. fargen på de stemmer ikke helt med omgivelsene og lyset.

Mvh Anya
Odd E. k.
Hei Stein!

Et flott komponert motiv, der fjell-landskapet i bakgrunnen med tåken gir en fin stemning. Sauene innehar en fin positur, der de speider ned mot fotografen. Trærne innover i bildet er også flotte. Det som ikke er så bra er de mørke skyggepartiene. Særlig i forgrunnen, der bildet er veldig mørkt. Vanskelig å se noe av vegitasjonen og det grønne gresset. Sauene er også veldig mørke under buken, noe jeg først la merke til ved bilde. Har sauene ligget i møkka ?. De to lammene (sauene) til høyre har også et noe merkelig lyst parti over hoderegionen.

Mvh

Odd E.
Thormod N.
Jeg synes jeg ser spor etter ''anti-aliasing'' ved bruk av ''magic wand'' rundt hodene på de to høyre sauene. Håper jeg tar feil.
Ellers, kjempeflott motiv som vil gjøre seg godt på veggen.

Tom
Geir F.
Har sett mer på dette bildet og har enda vanskeligere for å tro at bildet ikke er manipulert:
1 Fargen mellom ørene i sauen til høyre er er tydelig annerledes enn fargen i tåka bak.
2: Knausen under sauen til høyre er unaturlig skarp i skjøten.
3: Tåka gir et så flatt lys at det umulig kan være så sterk skygge under buken på sauene.
4: Glorie rundt ørene på de to sauene til høyre.
5: Kantene på venstresiden av knausen til høyre virker ikke etroverdig i forhold til bakgrunnen.

I likhet med StigB virker det veldig sannsynlig at dette bildet er satt sammen av flere bilder. Dette bør det opplyses om for det er kjedelig å kritisere bilder på feil grunnlag hvis et bilde som man tror ikke er manipulert likevel er det.

Skulle alle vi som stusser over evt. manipulasjon likevel ta feil hadde det vært ok om du la inn orginalversjonen så vi kunne sett hvodan du jobber. Og en bekreftelse på at vi tok feil.



God helg.

-fløde-

Geir F.
Rettelse:
!: Skrev: Fargen mellom ørene i sauen til høyre
Skal være: Fargen mellom ørene til sauene til høyre
Stig Børre E.
Støtter meg til Geir sine vurderinger - v2 er akkurat like lite overbevisende.

StigB
Anita I.
Når Stein sier det ikke er manipulert så er det ikke det! Synes du fikk hard medfart fra noen her Stein. Jeg synes dette er utrolig flott forseggjort utfra orginalen. Eventyraktig! Og kjempeinspirerende! Jeg er en stor fan av dine bilder, og ser ofte på dem :o)

Anne-Lise S.
Her har du fanget mange detaljer og etterarbeidet ditt er fabelaktig. Drømmende uttrykk, og trolsk natur. Kjempeflott!

Anne-Lise
Avsluttet .
Trolskt og eventyrlig var det som slo meg det første sekundet jeg så bildet.
Likte den mørke og dystre forgrunnen, kombinert med den eventyraktige tåken og de litt undrende stirrende sauene.
V1 uten tvil best...fin spenning mellom lyset på rota i forgrunnen og de lysere sauene på andre siden...brukbar balanse i bildet.
Flott...


Odd
ingeborg w.
Du har skapt din egen stil, Stein, litt maleriaktig, den synes i de fleste bildene dine. Det er en viss forskjell på originalen og v1 da. Om en kaller det manipulering eller ikke... I disse dager er overgangene flytende. Jeg har selv etter hvert kommet til at ikke alle mine bilder skal være dokumentariske. En annen ting er at etterbehandlingen i dette tilfellet ikke funker helt for min del. Sauene blir seende merkelige ute, så mørke under og så blasse i ansiktet, spesielt de to til høyre. Tåkedotten som blir igjen på knausen til høyre ser også litt merkelig ut. Den er mer lokal enn det som er vanlig. Jeg tror jeg ville foretrukket en mellomting mellom de to versjonene.
Avsluttet .
Er helt enig med Ingeborg her - du har en egen stil på mange av bildene dine og dette bildet passer inn i rekken. Jeg tror absolutt ikke disse sauene er klippet inn - uttrykket i bildene dine tror jeg fremkommer ved bruk (eller mangel på samme) av vanlige justeringsverktøyer som levels / curves / hue / saturation / brightness / contrast i PS - men på en uvanlig måte. Eventuelt med et annet mål for øyet, som også Ingeborg påpeker: Selv om dine motiver oftest er naturen er ikke målet dokumentarisk/realistisk gjengivelse, og ikke tradisjonell forbedring heller. Mange vil kanskje mene at du her har feilbehandlet et gyldent øyeblikk og en fantastisk komposisjon, hvor kanskje visse andre, meg selv inkludert, ville ha forbeholdt slik ''kunstnerisk'' redigjering mer teknisk håpløse tilfeller.

Jeg må tilstå at jeg prøvde å laste ned originalbildet og gjøre mine vanlige justeringer med ovennevnte verktøyer samt ikke minst usm (har du i stedet brukt soften?) - resultatet ble svært troverdigt/dokumentarisk/realistisk.

Mvh,
Kim
Yvonne Ringnes N.
Hallo Stein.

Et helt nydelig bilde du har her. Jeg likte det utrolig godt.. Det er stemningsfullt og litt eventyr-aktig. Skikkelig tøft!!

Hilsen Yvonne.
stein l.
Først! Takk for alle tilbakemeldinger! Det er tydelig at noen provoseres av bildene jeg legger ut. Det er helt greit ! Manipulasjon eller ikke, det får være opp til enhver og bedømme. Jeg velger å tolke det fotografiske uttrykk ut fra
den situasjon jeg selv opplever i eksponeringsøyeblikket med tanke på at linsa aldri kan gjenngi/oppfatte hva øyet ser eller for den saks skyld, formidle den naturopplevelsen, ( les følelsene ) jeg selv står overfor i det øyeblikket utløseren aktiveres. Er klar over at jeg stiller meg sårbar overfor den fotografiske ide, - men bildene er nå uansett mine babies, og jeg tåler uansett ris og ros fra alle og enhver :)

Mvh
Stein Liland
Tomas N.
Jeg ser at du har klargjort bildet en god del. Det var alt du trengte å gjøre for å få frem de eventyrlige tonen, som får bildet til å se ut som et maleri. Sammensettingen av bildet er sannelig noe for seg selv. Det er et av de blidene som får deg til å stoppe å se godt etter. Men heldig var du også, med tanke på plasseringen av sauene og at tåken slo hull med fjelltoppene. Et godt bilde.
Avsluttet .
Hei...

Jeg velger å kommentere dette på en litt anderledes måte
da det nettopp gikk opp for meg at jeg ikke kan kommentere
alle bildene dine, selv om de helt klart er av en slik kvalitet
som motiverer meg til å sette av litt tid for å gi feedback.

Samlingen bilder du har av vakre natrufotografier her på
foto.no er i en egen klasse. Det er ingen fotograf jeg har sett
så langt som matcher dette nivået kombinert med kontinuitet!
Jeg er nesten målløs.

Tusen takk for fantastisk inspirasjon og motivasjon til å fortsette
å jakte på lyset med kameraet.

Hilsen
Bjørn-Erik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu