- Kinasøte -
Gentiana sino-ornata

#1 - Orginal
#2 - Redigert
Kinasøte er ein liten staude med ein vakker blåfarge. Den blomstrar frå september til november. Eg har planta den haust etter haust pga at den ikkje har overlevd vintaren. Denne er den første kinasøteblomen som har overlevd hos meg. Nå er eg optimist og har planta 3 nye kinasøte.
Den skal stå i halvskugge, men då er det for mørkt til fotografering nå. Difor har eg fotografert den i ettermiddagssola, det vart litt skugge øverst på kinasøten.
Bildet inngår i albumet Sommarblomar-makro -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-13 02:04:04
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger332
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164286} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jonny E.

Hei hei

Teknisk godt bilde, eg liker det lille fargeinnslaget i V1
eg villa ønska bort bladene nede for og få det enda reinar.

Ha en god søndag

. JonnyE
Torild H.

Jeg forstår at du har et kjæligt forhold til blomster da du ikke gir opp i første omgang, men prøver om og om igjen til du lyktes med å få de til å slå rot, en gang for alle, forhåpentligvis.
Det er fint når du lar blomten ligge på skrå, for å understreke dens rakettlignende form. Jeg savner litt å få se hele blomsten, f.eks t.o.m litt av stilken. Blader som Kinasøten har, kan være med på å gi bildet svung. Dette til en annen gang du tar bilde av denne skjønnheten; dette bilde var for all del utsøkt i både uttrykk og farge...
Mvh. Torild
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone

Du er så flink med blomar;-)

Dette bildeutsnittet du har valgt syns eg blei vellukka og flott,
best i #2 med bra fokus og fine fargar,
fine grønntoner i bakgrunnen.

Inger Anne
Torbjørn K.

Enkelt og pent dette her. Virkelig fint lys og farger, men jeg er ikke helt fortrolig med komposisjonen din. Jeg kunne tenke meg litt mer av bladverket nede i venstre hjørne. Liker den noe urolige, men likevel diffuse bakgrunnen. Hadde den vært helt ensfarget, ville den blitt mer kjedelig.

Torbjørn
Bente K.

Enda et flott blomsterbilde fra deg Tone. Jeg synes alltid det er hyggelig når blomstene dine dukker opp. Kinasøte er en blomst med en nydelig sjelden blåfarge som gjør den så spesiell. Dette var en enkel og fin framstilling der denne blåfargen kommer til sin rett. Også jeg skulle gjerne ha sett litt mer av stilken.
mvh Bente
Stine J.

Hei Tone,

En vakker blomst du presenterer her. Flotte farger og god skarphet. Blir ikke helt fortrolig med komposisjonen og tror jeg ender på at du enten burde vist mer som Torbjørn foreslår eller enda mindre (eks bladverket).

mvh Stine
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Denne kinasøten er så vakker med sin blåfarge, pga det mest berre er lyngen som gir farge nå i hagen. Men kinasøten slit nå pga alt regnet, den trivst ikkje godt i regntung jord dag etter dag.
Eg er enig i, at eg kunne hatt litt meir med av dei smale nåleaktige blada. Bakgrunnen hadde berre ikkje blitt så grøn då. Eg har også bilde av kinasøte utan blad, så det kjem nok fleire bilde utover vintaren.
Med helsing Tone
Fred S.

Fotogen plante dette, og fotografisk har du behandlet den pent. Du kjenner mitt forhold til bilder av hageplanter, men akkurat som med arvene dine, har også denne ville slektninger som hører til noen av fjellets vakreste og mest fargesterke vekster, nemlig Bakkesøte og Snøsøte. Jeg blir ''småvill'' når jeg en sjelden gang kommer over en av disse to plantene, senest nå i sommer i fjellet ovenfor Junkerdalsura i Saltdalen. Så derfor.....

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu