-Fuktig løvetann-
Det har vore tung skodde frå ettermiddagen i går til utpå dagen i dag. Løvetennene stod tunge av doggdråpar i dag tidleg i skoddeveret.
Bildet inngår i albumet - Vakre visne vekster - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-09 01:02:20
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-06-11 13:29:09
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-06-11 14:10:03
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger471
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_195498} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Karianne S.

Fin skarphet og løvetenner er gode motiver, men dette blir for kjedelig. Lyset er grått og vinklingen vekker ikke særlig oppmersomhet. Prøv å vinkle litt annerledes neste gang, da synes i alle fall jeg et slikt bilde blir mer interresant.

mvh
Karianne
Avsluttet .

Hei Tone
Detaljrikt og skarpt. Naturtro og bra gjenngitt. Jeg synes bildet er greit og har ikke noen særlig kommentar utover det at du mestrer macro-fotografering veldig bra.

mvh arild
Steinulf L.

Vanskelig motiv som du takler bra. Skulle nok sett litt mer dybdeskarphet.
Erik B.

Pent og skarpt, men som Karianne også sier: kjedelig.
Syns jeg da...

Hilsen Erik.
Camilla S.

Heisann

Fantastisk flott skarphet, nesten som jeg kan føle blomsten på skjermen min.
Pluss for duggen på løvetannen :) Synes det gav et fint preg over hele motivet ditt.
Selv om bagrunnen er grå, så betyr ikke det at den er kjedelig! Synes kanskje du kunne redigert bort den difuse løvetannen som er i høyre side i bakgrunnen og gjort alt like grått som resten. Så blir det kanskje stilrent og pent!

-Camilla
Stig Børre E.

Hei Tone.
Jeg syns ikke dette var kjedelig i det hele tatt. Syns du har gjort en veldig god jobb her og hentet frem det beste i motivet. Vers.1 er klart best med tanke på komposisjon. At det er flere løvetann i bakgrunnen skaper bare litt dybde som er positivt. Veldig flotte farger og bra skarphet. Pent er det - rett og slett.

StigB
Espen A. I.

Dette har jeg ikke sett før, spesiell fuktighet som har lagt seg over blomsten. Du har taklet dette på en god og presis måte, vanskelig uten at det blir for rett på!

mvh Espen
Avsluttet .

Du har en egen evne til og finne gode motiv og ta bilde i rett tid .
Denne løvetannen har en unik dugg. De at den er en ''halvmåne'' og ikke en sirkel gjør hele skarpheten



Tone A.

Takk for alle kommentarar og ulike meiningar. Nokre synes dette bildet er kjedeleg og at lyset er grått. Lyset i skoddeveret var grått, men dei småe doggdråpane gjorde at løvetannen blei spesiell. Dei småe løvetannfrøa har ørsmåe dråpar som pyntar opp.
Takk til dei som likte løvetannen også.
:) Tone
Øistein W.

Nydelig, synes du har fått mye ut av dette bildet, et løvetann hode er jo ganske stort, så et macro bilde får jo ikke frem alle de flotte detaljene.
Kanskje et tettere utsnitt hadde fremhevet de fine dråpene?
Skarpt og fint.

Mvh.
Øistein
Ann F.

V1 er det beste av disse, med en anelse omgivelser.
Lyset er flatt og retningsløst, fint for ikke å gi skygger og harde kontraster, men også fargeløst og tamt. Kanskje ikke det helt optimale for motiver som dette, hvor du kan få fine virkninger gjennom frøene av motlys, kveldssol, etc. Men alt i alt hederlig forsøk, fint med dråpene. Savner ikke mer dybdeskarphet. Prøv med en litt skråere vinkel neste gang, og litt varmere lys. Dette motivet har så mye grått i seg, at grått lys i tillegg nok ikke er det helt beste. Her kan du kanskje øke fargemetningen noe.

mvh Ann

P.S. Det ''er lov'' å gi blomster vanndråper uten at de er der fra starten av, hvis lyset og alt annet er optimalt. Prøv med Otrivin nesedråper.
Tone A.

Takk til Øistein for godt råd om eit tettare utsnitt.
Og tusen takk til Ann for gode forslag til forbetring. Då eg tok bildet den skoddetunge morgonen var tanken at desse småe doggdråpane ville forsvinna fort seinare på dagen, når vinden auka på og sola kom.
PS! Takk for rådet om Otrivin nasedråpar, dvs at saltvatn nasedråpar vert billegare i drift!
Nå har eg lagt på litt meir farge og litt varmt filter som eg ikkje gjorde i første versjonen, pga at løvetannfrøa ikkje blei så lyse. Men bildet fekk eit varmare uttrykk!
:) Tone
Lars-Anders M.

Meget vakkert og forklarende bilde.
Ketil K.

Fint løvetannbilde. Skal du først ta et nærmere bilde enn dette, ville jeg gått helt innpå, og jobbet med strålestrukturen som skjermer, stilker og frukter lager, sammen med fruktemnebasisens fine mønster. Dette er elementer som kan rendyrkes i en egen komposisjon. Kanskje øket kontrasten sterkt også. slik at strukturene kommer best mulig frem.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu