- I skjul blant blomeprakten -
Astrantia -stjerneskjem også kalla Oldemorsblom, er ein elegant blom med sine bua kronblad mest som eit skjørt. Blomane står nokså tett så difor er desse to blomane nederst i kanten med. Ein edderkopp låg på lur under blomen.
Bildet inngår i albumet Sommarblomar-makro -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-10 19:16:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger277
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265714} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Sathees Isak M.

Hei:-
Astrantia er noen av de vakreste synes jeg..
Vakkert sommer bilde med fine farver og bra skarphet..
Bra skarpt i fokusområdet og:)

mvh
Isak:)
Fred S.

Elegant, Tone, når en har et så nært forhold til blomster som du har, må det jo bare bli bra. Nydelig bakgrunn, med flere ''shades'' av grønt, og jeg kunne egentlig ha tenkt meg bakgrunnen helt ren, uten innslagene av blått i nedre kant.

vh fred
Ann T.

Hei Tone - dette er et flott makro blomster bilde. Nydelig lys, farger, DOF, og komposisjon. Jeg liker spes. bruk av lime-grønn bak rosa. Spennende!
Mvh. Ann
Anne-Lise S.

Nydelig macro av en vakker blomst dette, Tone! Blomsterdelene i nedre kant bidrar til å skape fin balanse i bildeflaten i tillegg til dybde. Godt valg av fokusområder her, og jeg liker at edderkoppen er med. Fin plassering av hovedmotivet i flaten, gode farger og lyset er helt riktig her. Liker også kombinasjonen din av bakgrunnsfarge mot forgrunn, som fremhever blomsten. Delikat og rent.

Anne-Lise
Steinulf L.

Her har du fått til en personlig variant av blomsterbildet. Fint med edderkoppen.
Inger-Lise S.

Meget bra macro Tone! Som skrevet her, har du fått til en personlig variant.
Jeg er enig med Anne Lise mht. blomstene i nedre kant, De skaper balanse.
På den annen side gjør fargenyansene i bakgrunnen at jeg tror bildet ville vært fint både med og uten de nedre blomstene.
Liker dette:)

Inger-Lise
Frode F.

Nydelige farger og lys du har fått fram her.

Liker overgangene mellom fargene, skarphetsplanet og antydningen av edderkoppen. Nydelig presentasjon, gir en ro i sjelen.

Kanskje ørlite stramt kuttet i høyrekant?

FF
Ole-Kristian T.

Hei Tone, du er virkelig en natt-arbeider du :) Her igjen et vakkert blomster-bilde, vakker tre-farget komposisjon der det er veldig fint med de to toppene som stikker opp og repeterer fargen på hovedblomsten her. Bakgrunnen går fint over fra grønt til gul-grønt til en slags ''gull'' farge, med veldig vakkert lys i , lime heter det visst, etter å ha lest litt ovenfor her :) Jeg synes den mørke stilken blir i litt hard kontrast til bakgrunnen? Vakker blomst - bra bilde :)
Geir K.

Vet ikke om jeg er helt enig i de som liker blomstene i nedkant av bildet. Vil ikke kuttet bilde men kunne tenkt meg en ''difus'' bakgrunn. Liker forkus som ligger på rett sted! Prøvde meg selv på et slik bilde og kom opp med dette: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=320039 Geir K
Jan Frode A.

For å begynne med nedredelen av bildet. Jeg er usikker, men tror at antydningene til blomstene til venstre, med fordel kunne vært fjernet. Det sagtakkete mønsteret de gir, sammen med det delvise fokusplanet, trekker endel oppmerksomhet, og leder blikket bort ifra hovedmotivet. Blomsten i nedre høyrekanten, er diffus og blir en del av bakteppet, så den hører med :-)
Ellers: nydelige farger, fint fokusplan med detaljer og former på hovedmotivet. Flott fargespill i bakgrunnen. Godt bilde.

mvh Jan Frode
Anne Ø.

Så vakkert Tone med denne blomsten og den inndelingen i farger i bakgrunnen. Ble litt tomt uten det som kommer opp i nedre kant.
Liker skarphets planet som gjør dette noe drømmende samtidig som det er et svært livgivende utrykk i og med det fargerike.
Vakkert å betrakte.

Anne:)
Tove H.

Liker også v1 med blomstene nederst... Et vakkert blomsterbilde med spennende og flotte farger!
Mvh Tove


Avsluttet .

Likte godt fargene i bildet, syntes versjon 1 er finest. Nydelig skarphetsplan, lekkert. Mvh Liselotte
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var eit nydeleg blomebilde med passe dybdeskarphet og flotte fargar/detaljar. Teknisk også veldig bra.

Mvh Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu