den gang snøen ikke kom..
I går haglet det, regnet, blåste, snødde om morgenen, tordnet og lynet og skjæra bygger reir...

I dag var første gangen jeg har fotografert i vasken.
Bildet inngår i albumet Dråper -
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • tamron 90mm
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger642
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228481} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Ole-Kristian T.

Jeg føler meg ikke som noen sakkyndig ''dråpebildedommer'' :), men jeg likte dette dråpebildet framfor mange andre jeg har sett her. Likte lyset, bakgrunnen, og jeg synes dråpen ser skarp ut, og den ''henger'' i en posisjon som gjør komposisjonen god. Jeg har et forslag mht utsnittet: Litt mindre kutt nederst og litt mer kutt oppe. Vakkert bilde synes jeg!
Roy H.

Meget vakkert Ingebjørg... enkelt og greit.
Mvh Roy
Jan V.

Velkommen i klubben! Like bakgrunnen som kommer frem med den lave blenderen, men det går på bekostning av dybdeskarpheten, noe som kanskje var tanken.

Fortsetter regnet, må foto.no snart få sin egen dråpe kategori. :)

JanV
Nina S.

Joda, det fungerer dette, fint nesten metallisk utseende. I overfloden av dråpebilder i vask synes jeg dette er bra.
Må innrømme at jeg også har prøvd, uten at jeg på ingen måte er i nærheten av dette, beherker absolutt ikke den kunsten.
Mvh Nina
Camilla S.

Heisann

Jeg må i vasken jeg også.. nå er det sååå mange fine som er kommet inn etterhvert siste ukene, men må si at du topper med dette bildet her.
Først og fremst pga blåtonene, og alle de duse blå ''stjernene'' i bakgrunnen om jeg kan kalle det.
Flott skarphet på selve dråpen, herlig at du har fått med et krater også.

God helg!

-Camilla
Avsluttet .

Hei.
Like som to dropar vatn, heiter det, men dropebilde kan vera forskjellige, og du har klart å setja særpreget ditt på dette motivet og med blåtonen og formatet.
Mh Paul
Anne-Lise S.

Max fokus på dråpa. Kjempeflott dette her. Fine linjer og jeg liker hvordan du har fått med refleksene som dybde. Blåfargen er nydelig.

Anne-Lise
Elin Merethe S.

Jeg bare elsker boblebilder og dråpebilder! Dette synes jeg var utrolig fint. Så bra skarphet på selve dråpen. Fikk veldig lyst til å prøve dette selv nå. Er enig med han som sier at du kunne beskåret litt mindre nede og litt mer oppe. Ellers er komposisjonen spennende synes jeg.
Espen S.

Jeg sier meg enig med alt det positive som har blitt sagt, og legger til at jeg aldri blir lei denne klisjèen. ''Snøen'' i bakgrunnen er veldig kledelig. Flott bilde.
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer!

Ole-Kristian - det er desverre ikke mer og hente i nedre del på akkurat dette bilde, men jeg skal huske det til neste gang. -Men så er jo jeg glad i litt høyde over og da.. ;)

Camilla - Så hyggelig! Tusen takk. Ja, du får ta deg en tur til vasken. Det er veldig gøy!


-ingebjørg
Ivar B.

Ja det er ikke så dumt å hoppe i oppvasken når været er stusselig. Synes du har løst dette på en god måte. Det som skiller dette fra mange andre bilder av samme type for tiden, er refleksene i bakgrunnen, samt at du har løst det på din vanlige måte med ganske store rom rundt hovedmotivet. Bakgrunnen er utrolig fin. savner full skarphet på dråpen. Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.

Nydelig! Fin dråpe som er på ned i gropen etter forigemann. Refleksene bidrar positivt og har blitt et av dine varemerker. Fine blåtoner i bildet. Bra dette!

Kjell S
Ann T.

Hei Ingebjørg, jeg har sett at det har vært lagt ut en del dråpebilder i det siste, men dette synes jeg skiller seg ut fra de fleste. Komposisjonen med oppdelte flatene med stjernene bakkerst er meget effektivt. Fargene er flott og ''dråpet'' virker skarpt nok. Veldig bra!
Regards. Ann
Ole E.

Hei Ingebjørg.

Igjen et flott makrobilde fra deg. Lekre toner som vanlig. Får ikke helt blenderen på 1:2.8 til å stemme med høylysene i bakgrunnen (er det dette som kalles spekulære høylys?), det ser ut som om objektivet er noe nedblendet. Jeg hadde tenkt å foreslå at kanskje disse høylysene ville sett bedre ut med åpen blender, men så var det dette med dybdeskarphet da.
Avsluttet .

Jeg har til gode å prøve meg på dette. Hver gang jeg er ved vasken så er det enten oppvask:( eller skrelling av poteter:( eller andre dumme ting som hører med ved en oppvaskkum.
Du drar det litt lenger en mange andre ved å ta med bakgrunnen som danner en fin refleksjon i blått.
Selve dråpen blir nok hengende der til evig tid men jeg synes du har vært litt uheldig med speilingen i dråpen, og dråpen kunne vært litt skarpere og fremtredene. Slik den er nå skiller den seg ikke mye ut ifra omgivelsene og blir igrunnen litt uanseelig i helheten.

Kanskje dukker snart blåveisen opp utenfor, for slik som det er nå med været er vist alt mulig.

Ha en fin kveld

mvh arild
Ina W.

Sukk, så vakkert! bakgrunnen gjør mye, synes jeg..
Flotte blåfarger.

Ina
Fred S.

Greit at du går TIL vasken, Ingebjørg, så lenge bildet ikke går I vasken. Det har ikke dette gjort: vanligvis synes jeg dråpebilder er kjedelige, men du har fått mye ut av dette. De tettpakkete refleksene i bakgrunnen er en ting, og selve nedslagsfeltet en annen. Spennende begge deler, faktisk mer spennende en selve dråpen.

vh fred
Jan Frode A.

Du skriver selv at du har fotografert i vasken. Egentlig følte jeg at dette var utenomhus når jeg åpnet bildet og ble sittende å studere det. Årsaken er nok bakgrunnen, som kan se ut som reflekser i våte steiner.
Resultatet er i alle fall meget bra etter mitt syn. Spesielt området nedenfor dråpen har blitt meget bra med fine linjer og brytninger. Det hele står godt mot en dempet bakgrunn. Godt jobba.

mvh Jan Frode
ingebjørg fyrileiv g.

Takker igjen.

Ole - Hva spekulære høylys er, kan jeg nko desverre ikke fortelle deg. Refleksene kommer fra et vått håndkle som blir truffet av kjøkkenlyset, en leselampe, en pyntelampe (...) og en hodelykt. Så med åpen blender, ville det nok ikke ha sett bedre ut.

Arild - Fram til nå, har det alltid endt opp med oppvask siden jeg bor på hybel. Men i helgene når jeg er hjemme, har jeg fri, så jeg tenkte at jeg måtte finne på noe annet denne gang (og la koppene over i den andre vasken). Når det gjelder at dråpe går litt i ett med bakgrunnen, er jeg enig i det, men det kommer vel etter noen hundre bilder til ;)

Fred - Jeg var faktisk I vasken for et par kvelder siden. Måtte vaske håret (vi har ikke dusj da badet er under oppussing) etter å ha kammet meg for første gang på 2 år (har lagt merke til at du ikke kjenner igjen håret mitt). Når det gjelder din mening om bildet, så kan jeg tilføye at jeg også liker bakgrunnen aller best. -Kanskje noe på grunn av ikke fullstendig skarp dråpe som skulle ha hatt renere innhold.


-ingebjørg
Espen A. I.

Dette så svært bra ut - kompen sitter og de bakre refleksene viser hva tamron kan! Likte godt bildet og finner ikke noe å trekke på. Kreativt, godt gjennomført og et lekkert sluttresultat.

mvh Espen
Ole E.

Hei igjen Ingebjørg,

Det jeg mente var at disse høylysene ville ha vært helt runde om du hadde brukt åpen blender, jeg synes det blir penere slik. Nå er de formet etter blenderen.
Stig Børre E.

Originalt resultat av et uoriginalt motiv. Egentlig dritt lei dråpebilder, men dette
faller i smak. Teknisk supert. Flott med refleksene i bakgrunnen og fine toner.
Bra.

StigB
Tone A.

Hei Ingebjørg
Gratulera med eit annleis dråpebilde, der bakgrunnen med refleksjonar, lysspel og blåtonar gjer meir for bildet enn sjølve dråpen. Forgrunnen med dråpane som ligg i hjørnet og på kanten av nedslagsfeltet, skaper ein fin heilskap med dråpen i fallet og refleksjonane bak.
Nedslagsfeltet med sine rundingar gir litt sug nedover i vatnet. Og dråpen har også to av desse stripene reflektert frå den duse bakgrunnen og med blåtonane reflektert også. Ikkje heilt sylskarp dråpe men sjølve heilskapen fungerar svært bra.
Og elles måtte eg smila når eg såg oppramsinga på foto-opptaket, hodelykt er sikkert ikkje dumt. Då eg var ute og fotograferte igår kveld var det så mørkt at ikkje mobilen klarte å lysa opp det minste displayet kor ISO-en står.
Kjempebra jobba!
:) Tone
Eivind B.

Hei. Har aldri prøvd noe lignende, så bortsett fra å si noe om det tekniske, vil jeg bare si at dette var utrulig vakkert. Blåtoner og spraglende bakgrunn er framifrå. Mvh eivind
ingebjørg fyrileiv g.

Takk så mye for flere kommentarer her.

Ole - jeg stusset litt over spørsmålet ditt, så det er bra at du kommer tilbake og ordner opp i misforståelsen. Og sannelig har du helt rett! Blenderen er slettes ikke 2.8, men 8. Der ser du ;)


-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu