lengselen mot fjellet
Bildet er tatt ganske akkurat samtidig som det forrige jeg la ut. -Bare den andre veien. Jeg sitter og nyter det første glimtet av sol, mens klassen min er på vei opp eggen der for å prøve skiene. Tonene er et resultat av lyset.

''Frihet er ikke bare å gå på tvers, det er kanskje vel så mye å finne harmoni med verden'' -Arne Næss
Bildet inngår i albumet Lofoten Folkehøgskole 07/08 - Bilder fra oppholdet som elev på friluftsliv fjell i Lofoten.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger375
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297169} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ole-Kristian T.

Nydelige , graderte blåtoner på himmelen her. Fjellene er også fine, men bildet som helhet synes jeg blir en smule tamt. Men vakkert er det, himmelen gjør veldig mye her :)
anders s.

kopierer ole sin kommentar
helt greit bilde
mvh anders
Jarle H.

Hei Ingebjørg
Her har du funnet din harmoni ser jeg. Vakkert.
Dei mørke hjørnene rammer bildet fint inn.
Mvh Jarle
Fred S.

Gjetter at dette er Småtindene, Ingebjørg; ikke bare pga det du skriver under bildet mit, men også fordi det er nettopp det jeg ser, flere ''småtinder''.
Tror jeg nevnte dem i den siste mailen til deg; kom over navnet da jeg søkte på Geitgaljen, og fant ut at dette er et populært skiområde for folk rundt Svolvær/Kabelvåg. Synd at helsa di enda ikke holder til å teste ut snøen i Lofoten, ser at det faktisk finnes en del, til tross for alt mildværet jeg innbiller meg dere har hatt der oppe. Men ,men, ingen grunn til å bli pissed off om du ikke kan drive med off piste, regner med at du finner mye glede i å bare filosofere over den vakre naturen.
Bildet ditt er pent uten å være direkte ''breathtaking'', litt sånn ''mildt lyrisk'' uten store fakter, slik bildene dine ofte er. Og med høy himmel, selvsagt.

vh fred
Bjorn F.

Hei Ingebjørg.
Fine fjell som står godt til den fine blåtonede høye himmelen. Liker det godt.
Hilsen Bjørn.
John H.

Hei
Ingebjørg
Kjekt å sjå att du er på dotten med nytt bilete. Fint bilete av fjella i nord. Tungt men vakkert. Fin, blå og tung himmel er med på å understreka det forrevne landskapet.
John
Espen A. I.

Hei du der i Nord!

Fint bilde med flott ''følelse''. Savner mye mer fjell og litt mindre himmel, egentlig kun mere fjell og et bilde som fikk enda mer fjell, du skjønner. Ellers er det litt ullent og uskarpt, men det hjelper med på å lage litt stemning.

mvh Espen
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer.

Fred - Ja, du ser riktig, det er Småtindan (bilde nr. 337710). Hvis du går til http://www.lofoten.fhs.no/Nyheter/index.aspx , så ser du at den ene tk-klassen akkurat har vært på Geitgaljen. Artig ordspill du bedriver forresten.

Espen - Mer fjell er jeg enig i, men ikke mindre himmel.. Bildet er tatt med en vidvinkel jeg ikke har brukt så mye, men jeg kommer nok til å bli kjent med den også etter hvert. Stativ har jeg ikke når det gjelder skarpheten.


-ingebjørg
Fred S.

Ingen ting å beklage, Ingebjørg, du skjønner vel at jeg fleiper litt.
Ellers skulle jeg ønske jeg var 40-50 år yngre, hvis det faktisk er slik at klassen din har turer til Geitgaljen også. Vi besøkte noen venner av kona som har sommerhus rett over fjorden fra Higravtind og Gaitgaljen for et par år siden, og jeg klarte ikke å se meg mett på de to toppene. Innbiller meg at begge er såpass krevende at en må delvis gå i tau til topps.
Vet du om det er noen som driver med guiding på toppturer som disse der oppe ?

vh fred
Odd Tore S.

Lengselen mot fjellet, ja, den deler jeg med deg.
Dine fjell er skarpe, bratte og ganske mørke, kanskje er de vel mørke her? I forhold til å lengte, mener jeg? Men det å lengte etter fjell trenger jo ikke å bety at man også samtidig lengter etter lys, så egentlig følger jeg deg. Men inntrykket er like fullt heller tungt.
Mine fjell er mer avrundet på toppene, eldre og mer erfarne, men bratte sider finnes der også. Med dagens vær, stengt eller kolonnekjørt RV7 og hytte på feil side av bommen blir det med lengselen og lokalt høljregn for tiden.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.

God kveld!

Fred - Da ar jeg drevet litt undersøkning. Gaitgaljen (Austvågøy) sies å være Lofotens beste toppturfjell. På vinters tid er det nødvendig med stegjern og isøks, mens på sommeren mente læreren min at det skal gå fint uten tau. Han mente også at det kan være finest på vinteren da du får en fin skråning å gå på (men litt bratt mot toppen). Det er ingen guiding, men du kan jo leie en. Det var telemark klatring, og ikke fjell som var der. Men vi skal sikkert besøke fjellet en gang vi også. Når det gjelder fleipen din, så vet man jo aldri vet du ;) Noen kunne ha reagert. Og jeg hadde jo en baktanke om at du tulla..

Odd Tore - Takk for fin tilbakemelding, og resonering. Fjellene er mørke, men for hver dag som går blir de lysere, og kanskje blir lengeselen mindre om jeg snart blir frisk. Mørket trenger ikke alltid å være negativt, selv om det er det ofte uttrykker negative ord. Det kan jo ligge et harmonisk behag over et mørkt landskap, selv om det ofte har en dypere mening. Mine fjell er også avrundet, men de er hjemme. Jeg er ikke blitt så veldig kjent med de spisse toppene her oppe enda. Jeg synes nesten litt synd på deg når bommen kan stenge deg ut fra egen hytte..


-ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.

Synes Fred beskriver bildet her ganske bra, lyrisk men ikke ''breathtaking''.

Positivt: de vakre lofoten-tindene,

ser ikke det positive med høy himmel her da eg syns den inneholder for mye støy,

lyset? ser fine fargetoner som blir litt ødelagt av støyen, men lyset ser eg ikke......

Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.

Takk igjen Inge Anne! Dette er et bilde som jeg likte veldig der og da, men jeg ble sikkert litt oppslukt og revet med av situasjonen. Bildet er greit å ha soom ''Lofotbilde'', men ikke som fotografi. Både skarphet og støy trekker ned hos meg.

-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu