Idyll
Bildet er satt sammen av tre eksponeringer, men har prøvd å være foriktig med bruken av HDR noe som jeg selv ble fornøyd med! Se flere på http://bakkenaturfoto.wordpress.com/
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-03-02 20:21:59
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 1D mk III
  • Canon EF 17-40 mm f/4L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_515192} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Bjørnar P.
Pent landskap. Fin dybde og god skarphet.
Litt kontrastfattig etter min smak. En liten etterjustering ned med mellomtonene i levels eller curves hjelper en god del.
HDR har tydeligvis ikke hjulpet så mye på himmelen, da den viser tegn på utbrente parti og skjolder.
En del flekker oppe til høyre antar jeg skyldes støv foran bildebrikken.
En del kompresjonsstøy (jpeg-artifakter) rundt buskene.
Busken oppe til høyre ser ut til å ha beveget seg litt mellom eksponeringene.
Andreas B.
Hei Bjørnar!

Takk for kritikk. Jeg legger nå ut en ny versjon. Støvet oppe til høyre vår håpløst å ikke se, det er nå fjernet. Jeg har lagt på litt mer kontrast, men ikke så mye. Både når det gjelder kontrast og når det gjelder himmelen så er jeg opptatt av at for et utrent øye skal det ikke være så lett å se at det er HDR. Mitt mål med HDR i dette bildet var å få frem farger på forgrunnen, og samtidig isbreen. Dette var ikke mulig uten. Jeg ønsker ikke å gjøre med ut av himmelen på dette bildet. Buskene har helt klart vært i bevegelse. Jeg synes faktisk dette er litt positivt, selv om jeg skal innrømme at det ikke var tilsiktet i dette tilfellet. Hvis du har tid til å gå innom bloggen min som det ligger link til under bildet kan du se et annet bilde der jeg har brukt lang lukker når vinden blåste over en slette med lange strå. At bakgrunnen da er skarp, mens forgrunnen ikke er etter min smak spennende. Men igjen, takk for kritikk!!

-ab-
Bjørnar P.
Du øker kontrasten (og øker også fargemetningen litt) ved å justere ned nivået for mellomtonene. Dette fungerer ofte bedre enn ved å bruke en kontrast-justering direkte, da resultatet da lett blir for hardt.
Den type uskarphet som kommer ved at ikke alle bildene i et HDR-opptak overlapper perfekt, er veldig forskjellig fra den du får ved lang lukkertid og en eksponering. Den første typen gir en form for dobbeltbilde, mens den siste gir en form for slør. For meg er definitivt det siste penest og oppleves mest naturlig.
Espen S.
Jeg har lite kjennskap til HDR-opptak, og lite grunnlag for å vurdere den. I dette opptaket synes jeg farger og skarphet fremstår på en måte jeg kan like. Jeg er mer usikker på komposisjonen: Vannet er plassert i midten, med øvre og nedre linje omtrent langs det gylne snitt. Størrelse og form på forgrunn er noenlunde lik som bakgrunn. det er et spennende utgangspunkt. Men jeg tror det hadde fungert bedre om ikke også hovedmotiv både i forgrunn og bakgrunn var midtstilt. Uansett skulle jeg helst sett at rekrona i midte ikke berørte isbreen og fjellet.

mvh
Espen
Dan André K.
Her var det et bilde jeg bet meg merke i.
Jeg har drevet masse med HDR selv og har hele tiden vært veldig fokusert på å få resultatet så naturlig som mulig.
Her ser jeg med en gang at det er HDR, så personlig ville jeg nok vært enda mer forsiktig med behandlingen. Hvilket program bruker du?
Jeg har brukt mye photomatix. Og der har jeg rett og slett bare brukt programmet til å "merge" sammen eksponeringene og softe det ned så mye som mulig for så å heller arbeide med bildet i photoshop.

Når det er sagt, syns jeg dette er et alletiders motiv! Fantastisk flott landskap og kjempefint komponert. Veldig spennende med isen som nesten ser unaturlig ut i sin farge mot det friske grønne. Nesten som en tyggegummiklase som renner nedover. Liker at både isbreen og stokken i forgrunnen er midtstillt.
Du kunne nok som Espen påpeker her hatt kameraet enda litt nærmere bakken og pekt det litt opp for å unngå at den øverste greina treffer isbreen.
Utbrendt himmel er nevnt, men jeg synes ikke den gjør noe særlig her. Det er ikke himmelen som er motivet her.

Det er en hvit stripe helt nederst til venstre. Kommer det fra oppretting i etterbehandlingsprogram?
Andreas B.
Til Bjørnar: Takk for utfyllende kommentar! Jeg er selvfølgelig enig i at det er to forskjellige ting om det er bevegelse i grenene eller det er bevegelse i kamera. Jeg opplever at alt som er på bakken er uten denne typen uskarphet, og har derfor tenkt at det måtte være på grunn av lukkertiden som er 1/6 på det lyseste bildet. Men jeg ser oppe til venstre at der er noen røde små flekker, og de burde kanskje ikke vært der hvis det bare var vind i grenene, det har du rett i!

Espen: Takk for kommentar! Min tanke var at isbreen er hovedmotivet og at den begynner helt oppe til høyre og går mot sentrum før den kommer nedover fjellet. Stammen og grenene ville jeg ha for å lage en slags ramme. Jeg er enig at det blir litt mye vann, men jeg fikk det rett og slett ikke til å bli annerledes. Men ser at det ikke er optimalt.

Dan André: Jeg bruker SC5. Synes det gjør en OK jobb. Hadde NIk sitt program en prøveperiode og likte det godt, men har ikke tatt med råd til å kjøpe det enda. Tusen takk for superlativene om landskap! Den hvite stripen nederst til venstre er det foto.no som står for. Den er ikke på bildet. Jeg brukte ikke Pola filter. En kamerat tok så og si samme bildet med, og jeg syntes han fikk finere fargenyanser i bildet, så jeg har bestilt ett som er på vei nå..

Igjen, takk skal dere ha for tilbakemeldingene!!

-ab-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu