En tur i Botanisk Hage i Oslo kan gi mange motiv. Dette er vannfallet i fjellhagen. I utgangspunktet altfor mye lys, så dette er bearbeidet ganske mye i PhotoImpact (like bra som PS!!)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetLagt til kontrast, redusert gamma og lys
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger438
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155340} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Christina J.

Dette bildet er i utgangspunktet et pent motiv, men jeg blir litt forstyrret av kvaliteten, av den grunn at det er utbrent på dumme plasser.. Du kunne tatt to eksponeringer og jobbet ut fra det, eller hvis du ville har lang lukker for livet i vannet sin del kunne du brukt et ND filter... vil også annbefale deg polarisasjonsfilter for å fjerne refleksjonene i busker og trær..
CJ
Tom G.

Ser du finner fine steder å prøve deg fram på ja... Enig med Christina at det er en del forstyrrende elementer der, men det jeg ville gjort er å gått tilbake og tatt det igjen senere på kvelden en gang mens sola er oppe, men borte fra det stedet du skal fotografere... Ta et eksempel her: bilde nr. 125779 Dette er mitt ferdigbilde fra Nydalen og her ser du åssen det så ut med lysforhold osv: http://i15.photobucket.com/albums/a365/tgul2/00256800x532.jpg
Jeg pleier til tider å ta noen oversiktsfoto til tider for å referere til åssen forholdene var o.l.

Sett på et ND og Pola filter og dra med stativ (hvis du har det) og forsøk deg fram med noen eksponeringer... Øvelse gjør mester! ;)

Mvh. TG
Grethe H.

Det var flott med innspillene fra dere! Så snart bursdagen min nærmer seg, har jeg ønskelisten klar! Hva ND er, vet jeg ikke helt...Stativ har jeg og det brukte jeg også denne gangen. Botanisk hage stengr om ettermiddagen, så der stopper kveldsfotograferingen! Sabla dumt, for det er mange muligheter der. ;-)
Dere snakker om forstyrrende elementer...er det solflekkene dere mener?

Dette var forøvrig mitt 1. forsøk på vann i bevegelse, man ser jo endel av dette ute på nettet og jeg har jo lurt på hvordan i himlans navn de fikk det til...vel, uansett, det går ikke uten viderebehandling??

Takk for innspill...og ønskeliste. hehe

Vennlig hilsen Grethe :-)
Tom G.

ND filterene er nøytrale gråfiltre som demper lyset mer Grethe... Jeg selv har NDx4 og NDx8 som jeg benytter meg av... Brukte NDx4 filteret på mitt eksempel over!

Over til bildet ditt: Solen på toppen ble for utbrent og partier på høyre side og belysningen på venstre side ble mer eller mindre ok og skarpt... Har selv prøvd slike bilder mens solen var i motivet og det ble ikke så særlig egentlig... Etter det at jeg begynte med slike bilder i skyggesiden i stedet for... Pass på å kikk godt i søkeren før du tar bilde for å se etter at det ikke ligger for mye forstyrrende elementer i bilde (forstyrrende elementer er f.eks noe som trekker oppmerksomheten til de som ser bilde fra det de skel se på bilde)

Vidrebehandlingen på mine vannbilder har jeg bare økt kontrast litegrann og ikke noe med farger... Dette bilde har jeg ikke behandlet noe som helst f.eks: bilde nr. 126199
Prøv heller å gå langs Akerselva i Nydalsbyen, for der har de laget til elva så den ser litt fin ut enkelte steder :-) Lykke til på flere ''silkevann'' jakter...

Mvh TG
Lasse E.

Hei Grethe, her har du fått mange fine råd, syne jeg, og jeg skjønner at Tom viser til noen av sine egne bilder, for de er bra! Forskjellen mellom ditt og Toms er blant annet fargen, du har fått til en fin blåfarge, Tom har valgt dette bort, og det er tydeligvis bevisst. Jeg er ikke sikker på at hans råd bør være en universaloppskrift, jeg liker blåfargen i bildet ditt. Mitt råd vil være å gå nærmere motivet og kutte ut forsyrrende elementer utenfor. Det er fossen som er storyen, så fortell den!
Mvh Lasse
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu