Ren kraft
Vindmøller på Smøla
vil ikke uttale meg om det
Utstyr
  • Canon EOS 20 D
  • Sigma 18-125 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger227
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179044} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Christian H.

Syntes egentlig at bildet er litt lite til at man kan gi en fornuftig vurdering. Skulle derfor gjerne sett at du la ut en større versjon. Det jeg likevel kan si er at jeg syntes farger og lys er rimelig bra. Det lille vi ser av veien gjør at vi kan få et inntrykk av hvor store disse vindmøllene i virkeligheten er. Du kunne kanskje plassert veien litt mer til høyre/venstre i bildeflaten, nå bli den litt for midtstilt.

Tolker man tittelen ut fra et miljømessig perspektiv, er det vel ikke opplagt at denne kraftformen er så ren. Greit nok at den ikke forurenser, men den kan for eksempel medføre problemer for dyrelivet i området. Så et tvprogram her forleden, hvor det kom frem at havørn ble drept av vindmøllebladene og at ungeproduksjonen var unormalt lav. Dette var nettopp på Smøla. Dessuten er det vel mange som regner dette som visuell forurensning.
Fred S.

Siden jeg også heter Fred A. ( ''A'' riktignok ikke for Arve , men Arne..) er jeg nesten programforpliktet til å kommentere dette bildet... Neida, ikke bare derfor; jeg liker bildet ditt. Litt lite. blir det sagt, men motivet er tydelig nok. Vindmøllene framstår som lettere surrealistiske skulpturer, og med den hvite fargen de har fungerer de bra mot den lyse sommerhimmelen, og det tilsvarende lyst grønne gresset. Pent dette.

vh fred
Sverre H. S.

Mektige saker, assosiasjon til enkelte halvmoderne malere. Bildet inneholder for meg både ''kritikk'' av det fremmedgjorte og beundring av teknikken. Dialog mellom teknikk og natur, også.

God balanse i komposisjonen, særlig mellom den nære og fjerne gruppen. Delikat lys. Fin dybde med både størrelsesforhold og dis. Synd ikke bildet er større, vanskelig å komme ''inn'' i bildet når det er så lite. Jeg tror bildet er litt ''tomt'' til venstre og kunne vært kuttet litt fra venstre, men det er pirk.
Sverre H. S.

OG, jeg er _for_ midtstillingen, det er det monumentale poenget...
Dynamikken kommer uansett med resten av komposisjonen.
Fred Arve H.

Tusen takk alle sammen.
Jo bildet finnes nok i et mye større format.
Jeg har fotografert vindmøllene fra mange forskjellige kanter og vinkler. og i stemning med lyset og ville skyer fra havet, så skifter uttrykket i naturen.
Hva møllene gjør med nturen, er en helt annen sak, men som skulpturer i naturen så har det absolutt blitt noe å feste øynen på.
Litt om størrelser: 1 vinge er 80 m, og det høyeste berget på Smøla er 63 m over havet.

Jeg er helt ny på denne siden, men har fotografert mer eller mindre i 30 år, og har begynt å like digitalteknikken. Kameraet jeg bruker er en Canon EOS 20D.
Kommer helt sikkert til å laste opp flere bilder.
Til slutt en progrmforpliktet hilsen til Fred Arne.

Fred Arve


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu