Bildet inngår i albumet Strandliv - Bilder fra jærens kyst.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-17 13:38:12
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1165
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228667} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Anne-Lise S.
Dette liker jeg godt! Du har fått til en ''gammel'' struktur over dette dramatiske bildet. Flott med fuglene som farer omkring, og bølgen som slår mektig over bergene.

Anne-Lise
Avsluttet .
Ja dette var veldig fint og den gamle strukturen du har fått til her er nok med å hever bildet.Men ellers så er det jo et bilde med både fart og kraft i,et mektig bilde:-)Flott.
Hilsen Tone!
Jon-Petter T.
Synes du har klart å få frem noe malerisk over dette bildet.
Det er et godt balansert øyeblikksbilde fra naturen.
De tre fuglesilhuettene som ''rammer inn'' den triangelformede bølgen, er meget viktig for bildets oppbygging.
Flott toneomfang du har laget, synes det får frem kraften i bildet.
Geir Helge S.
Spennende bilde med en flott komposisjon. Skjelden at vi ser naturbilder med slike effekter som du har brukt her, men det er ikke negativt! Strukturen kler bildet godt. Den fremste delen av bildet blir litt uinteressant og kjedelig, skulle gjerne sett den uten bølgen som bryter der.
Mvh Geir
Ivar B.
Dette er spennende og gikk rett hjem hos meg Ole. Bildet er malerisk og har en herlig struktur som jeg synes framhever det tunge været og den dramatiske stemninga i bildet. De mørke fuglene understreker den mystsiske stemninga du har fått fram. God bruk av flater. Bra Ole! Inspirerende bilde. Har du lyst å dele hvilken teknikk du har brukt? Mvh Ivar.
Geir B.
Et fantastisk bilde !!! Bølgens bevegelse, horrisontens plassering, bevegelsene i vannflaten, fuglene som både flyr og sitter og ikke minst den gråblå duoton-behandlingen som understreker uværsflelsen.

Bildet har noe av det klassiske maleriet over seg - en fulltreffer .-)

mvh
Geir
ingebjørg fyrileiv g.
Utrolig flott! Fargene er fantastiske og bildet har et godt trøkk. Jeg liker også forskjellige fuglers plasseringer. Dette kan sees på lenge!

vh ingebjørg
Ole E.
Hjertelig takk for fine kommentarer!

Geir Helge: Forgrunnen, med den ikke fullt så imponerende bølgen, var noe jeg også ikke var helt 100% fornøyd med. Jeg prøvde alternative beskjæringer, men fant at det passet best slik det er i v1. Jeg legger ut en v2, der jeg har kuttet en del i bånn.

Ivar: Strukturen, er bare et bilde av en gammel slitt vegg. Bildet ble lagt til som et lag i PS, hvor blending mode ble satt til ''soft-light'', konvertert, og ''opacity'' justert etter smak, ble ca. 30% her. Så har jeg lagt til et lag med ''hus/sat'' hvor jeg huket av for colorize, og la til en moderat blåtone. Ellers kurvejusteringer og oppskarping.
Ole E.
'soft-light'', konvertert, og ''opacity'' - Skal være: konvertert til s/h. En liten glipp der.
Avsluttet .
Stilig med den fuglen rett over bølgen. Heldig med effektbruken, du har klart å bruke den med måte uten overdrivelse, veldig bra.
Tor-A
Sverre H. S.
En sterk og god skildring! Liker gummi-trykk-preget, eller hva man skal kalle det, kler bildet veldig godt! Smart det å bruke en vegg, trodde det var et avansert filter! Versjon 2 blir litt for trang for meg, viktig med forgrunnen, ikke minst for dybdens del. Og bølgen i forgrunnen imponerer godt nok, for det er sprøyten i bakgrunnen som uansett har fokus. Fuglene har tatt koreografien godt. Særlig den øverst.
Anne Kari Berg K.
Kjempeflott bilde, både komposisjonen og strukturen. Nydelige bølger i forgrunnen. Et blinkskudd og godt jobbet i photoshop!


mvh Anne Kari
Øyvind A.
Dramatisk og fin naturskildring. Fin timing, fint komponert. Jeg synes det blir for trangt i v2.
mvh
Ø.
Kjell Sigurd S.
Oj, her var det dramatikk. Et virvar av fugler og sjøsprøyt i en flott komposisjon. Defintivt V1 for meg, den andre mister dybde. Tror bildet hadde stått seg meget godt uten effektene du har lagt på også, men jeg liker uttrykket som det er. Potensiell veggpryd.

Kjell S
Anne Lene B.
Hei Ole
Vakkert, vilt og rimelig vått!! Nydelig bilde med masse dramatikk understreket av komp og toner! Versjon 1 for meg. Flott!! :-)
Bokmerket!

Mvh
Anne Lene
Rune S.
Meget flott bilde med artige effekter. Liker #1 best.

Mvh
Rune S
Avsluttet .
Her har du vært ute på rett sted til rett tid!
Synes du har klart bra å lage bildet slitt og skittent med effekter.
Kjempe bra!:)

Mvh Steffen
Espen A. I.
Jadda! Knallbra tekstur og flott dyp blåfarge over det hele - et mesterverk at kystens perler i Norge. Har ingen invendinger mot fremgangsmåte - komposisjon, toner osv, fordi helheten er så god at det bruker jeg ikke tiden på. Som sagt, veldig bra Ole!!

mvh Espen
Ole E.
Takk for nye tilbakemeldinger!

Hei Espen, du skriver at helheten er så god at du ikke vil bruke tiden på innvendinger mot fremgangsmåte, komposisjon osv. Nå ble jeg litt interessert :-) Jeg hadde satt stor pris på om du ville gått nærmere inn på delene som ikke er helt optimale. Bryr meg ikke om det er pirk. Eneste måten jeg kan lære på ;-)
Kamran I.
wow. Majestetisk fra Jæren. Takk for at du delte dette med oss:)

mvh,
-m.Kamran-
Stig Børre E.
Oj - dette var flott. Knallfin komposisjon
og et imponerende godt etterarbeide - dette kan du. Bildet har masse liv, noe som sjøsprøyt
og måker sørger for. Lener meg tilbake og nyter...

StigB
Erik J.
For meg ble versjon bare så utrolig mye bedre! At det i det hele tatt gikk an å få det bedre, henger for meg sammen med at det nå ble litt mer ro til å se hvor velregissert fuglene oppfører seg. Jeg har stor sans for den diskrete måten du har anvendt mulighetene som byr seg i PS.
hilde b l.
Et ordentlig wow bilde. Dette var nydelig. Utrolig flott etterbehandling, og motiv med måker og bølge gjorde dette til et annerledes og veldig severdig bilde. Bravo.

-hilde b
Stig B.
Dette var flott, likte komposisjonen, der dramatikken med knuste bølger mot svaberg dominerer. Flott høy bølgesprut. Fuglene i luften gir ytterligere maritim følelse. Godt formidlet uvær.

Mvh Stig
Dag J.
Flott dette, spesilet hvordan stemningen er hevet med den mørke strukturen i bakgrunnen.
Hans Jacob H.
Fin brytning, og strukturen med blåtonene gjør dette til en fin synsopplevelse. Bølgen foran var kanskje litt forstyrrende, men v2 blir for snau i bånn.
Avsluttet .
Supert! FLOTT støy som passer det urolige havet. Bildet er musikk i mine øyne!:)
Marit O.
Et flott bilde som gjør seg fint i SH og bilde kler så absulut støy, et bilde med mye effekt og action.
Mvh Marit
Ole E.
Takk, takk atter en gang.

God jul til dere alle!
Avsluttet .
Hei Ole og takk for kommentaren din på mitt siste bildet.

Jeg har vært innom ja og studert dette bilde ditt, trodde nesten du hadde vært ved Sele småbåthavn, men det er visst ikke det.

Jeg føler det er meget krevende med slike uværsbilder. Ikke bare er mann redd for utstyret og dekker det til så godt mann kan. Ofte er det ganske ufyselig å ta bilder i slikt vær med sur kald vind og mye av tiden er det ganske mye saltvann som fyker igjennom luften.

Jeg synes du har fått til en fin komposisjon, men er litt usikker på om jeg liker det nesten usynlige lage som du har lagt over. Jeg ser til høyre for bølgen noen nesten loddrette streker som du ihvertfall kunne gjort litt med, synes de skaper en ubalanse i helheten.

Ja, det var vel igrunnen det vesentligste her etter mitt skjønn. Ellers viser du det med mørke tunge toner hvordan uværet herjer.
Så fint arbeid totalt sett, og jeg liker selvfølgelig v1 best.

Ha en god jul da Ole.

mvh arild

Ole E.
Hei Arild,

Takk for fin og veloverveid kommentar. Bildet er tatt fra Borestranden. Et UV, eller annet beskyttelsesfilter er nesten en nødvendighet når man tar bilder i slikt vær, særlig hvis det er litt kostbar optikk. Salt i lufta legger seg alltid på filteret og det er jo mindre problematisk å vaske filteret enn frontelementet.
Anne Ø.
Bevares, så malerisk og så mektig!!
Liker svært godt kontrastene, effekten som du har fått til.
Den er jeg svært nydgjerrig på hvis du vil dele den.
Kompen i V. 1 er helt topp i mine øyne.
Litt halo på bergkanten og på noen fugler er det eneste
jeg ser som kan rettes på.
Ellers blink.

Anne:)
Ole E.
Hei Anne!
Takk for kommentaren. Effekten er ganske lett å få til. Her har jeg brukt et bilde av en gammel vegg, men her er det bare å eksperimentere. I photoshop har jeg lagt dette bildet over hovedbildet, for så å sette ''blending mode'' til ''soft light'' og deretter justere ''opacity'' etter smak. I ettertid synes jeg at effekten blir litt for fremtredende her, men dette var første prøve, og jeg likte hva den kan gjøre med et bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu