Rose
En tørket rose i sv/hv. Endret kontraster.
Jeg syns bildet er veldig fint.
Utstyr
  • Fujifilm Finepix F420
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger378
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_158978} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Lasse E.

En rose skal være rød! Din versjon i svart-hvitt var ikke særlig inspirerende, beklager.
Mvh Lasse
Avsluttet .

Personlig synes jeg dette rosebildet skilte seg ut fra mange andre rosebilder her - bilder hvor rosen er motivet, mens skjønnheten blir temaet. Motivet er konkret, men tema blir ''abstrakt'': dette fordi billedflaten ''fylles'' av rosen, og man ser noen ''mystiske'' former (kronbladene), og en ''vakker'' farge - det finnes 1000vis av dem, både her, på resten av nettet, på e-kort og på postkort, dåps- og bryllupskort.. du finner dem også i så godt som alle bokhandlere rundt omkring i vårt landstrakte land.. Hvis du vil ha mange kommentarer, er det et godt trekk og ta et slikt bilde! (jeg mener ikke noe ''slemt'' med dette - men det er et faktum).. Slike bilder bekrefter ''noe'' for ''mange'', noe jeg finner ganske så interessant.. Har også en følelse av at det - for noen - eksisterer en form for sublim mal på hvordan slike bilder skal se ut, noe Lasses kommentar bekrefter.. Men den er jo egentlig bare trist (for meg i hvertfall).. Jeg liker bildet ditt! jeg liker det fordi man her ''tvinges'' til å se på rosen som form - og ikke bare noe ''mystisk'' eller ''vakkert''.. Bildet er litt ''hardt'' /flatt, men det plager meg egentlig lite - akkurat nå. Komposisjonen er god. Tenkte på at det kunne vært spennende om rosen - opp mot det helt lyse - kunne ''vokse'' ut av det helt mørke..
Torild H.

Hei,
rosebildet ditt skiller seg ut fra mengden, både fordi det er s/h men også fordi det er av en tørket rose. Et bilde av en tørket rose vil automatisk gi et annet inntrykk enn en rød ''macro-rose'' med duggdråper og det hele...
Hvis noen ikke er fortrolig med ''unntak'' (fra en subtil mal som Siv Amina B. nevner, godt sagt, forresten), som Lasse E. her, som lever i sin verden av bare røde roser, kan de ikke klandres for det, og det skal ikke hoveres hvis de kommer på andre tanker en gang, såpass romslighet må det være.
Er selv hage- og botanikkinteressert, men er ikke noe rosemenneske og er ikke så begeistret for tørkede blomster, men setter veldig pris på et mangfold her på foto.no., noe du bidrar med med ditt bilde, og det er et veldig fint bilde, som du selv sier.
Mvh. Torild
Julie B.

Hei.
Takk for fine tilbakemeldinger =) Liker ideen din Siw A.B.
Avsluttet .

Må dessverre si meg enig med Lasse Ekeberg, en rose skal være rød og symbolisere kjærlighet og lidenskap!
Men jeg syns det er tøft at du driter i det, bokstavelig talt, og legger ut et bilde som skiller seg ut.
Julie B.

Hva med at denne ''kjærligheten'' og ''lidenskapen'' ikke eksisterer lenger? Skal da rosen fremdeles være rød? Jeg gjorde det om til sv/hv nettopp fordi bildet ikke skulle si kjærlighet. Fordi det skulle virke litt trist. Derfor valgte jeg en tørka rose i tillegg. Eller er jeg bare helt bak mål?

MVH,
Julie B. Næss
Avsluttet .

Hei igjen.. For KKÅ skal kanskje en rose være rød - men man kan jo ikke ta det som annet en hennes egen subjektive oppfatning.. Blir litt bastant for meg.. Som liten skrev jeg ''Roser er røde..'' osv i minnebøker.. i dag er min verden litt mer nyansert.. :-) Navnet rød kommer fra ordet 'rudia' som betyr blod i den tidlige indiske språket sanskrit. Dyprødt betegner erotikk.. En tørket rose sier helt klart noe annet enn en frisk / rød - men ikke nødvendigvis noe negativt.. jeg mener - mange legger mye arbeid i å tørke en rose, eller bukett - ofte fordi man har et spesiell forhold til den.. et minne man vil ta vare på.. En vissen rose symboliserer noe helt annet igjen.. (det er jo forskjell på roser man tørker, og roser som bare vissner..?) For kjærlighet som ''ikke eksisterer lenger'', ser jeg personlig klart en sammenheng med en tørket rose - spesielt hvis det er kjærlighet man har positive minner om.. Jeg har faktisk en selv - i en eske på loftet (gammel kjærlighet ruster aldri) :-) den fikk jeg av min første store kjærlighet - og den vil jeg ta vare på.. (selvom kjærligheten ''ikke eksisterer'' i dag) .. Jeg får også assosiasjoner til død, og minner ift døden - noe som for meg forsterkes gjennom bruk av svart-hvitt foto..
Julie B.

Takk Siw A.B. Glad for litt støtte :).
Trond Reidar T.

Rosen er absolutt best i s/h.. den passer til verdenssituasjonen slik den er idag, elendig!

''Give me you poor, your tired, your hungry'' <-- Yeah right!
Julie B.

Takker, Trond! ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu