- Ingen tittel -
Fra dekket til en av ColorLines båter, fra Danmark til Norge
Jeg liker stillheten og roen, samt ''hvem er denne personen''.
Det jeg ønsker hjelp med er å forsterke blåfargen, hvordan gjør jeg dette i ps? Er også plaget av overeksponeringen enkelte plasser.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-03 17:22:37
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon eos 350d
  • 18 - 55 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger449
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_161837} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Åsmund I.

Likte dette jeg. Får følelsen av tomhet av det store havet. Samtidig gir det en følelse av ensomhet pga personen med hette på. Skyene i horisonten er også med på å heve bildet. Synes blåfargen er fin jeg. Du kan kanskje tenke på å beskjære det litt? Litt i toppen, for eksempel. Også kan du forsøke å ta kutte i en av sidene for å ta bort en benk? Vet ikke om det blir bra, men kanskje? Fint dette!

Mvh Åsmund
Cathrine S.

Liker bildet som der. Men for å få bedre blåfarge kan du benytte deg av huesaturation/fargebalanse i pohtoshop. Eneste minuset med det er at hele bildet vil få en blåfarge over seg.. Synes det fungerer med det hvite som kontrast, det bryter i alt det blåe..
Stian S.

Likte også dette :)
Gav meg meg den typiske Color Line følelsen (uggen og fyllesjuk ;-)).'

Legger merke til at det er èn lang sky langt ute i horisonten (som forøvrig er veldig rett og fin) (rekkverket på båten er ikke helt i linje med horisonten men pytt pytt...)

Da det gjelder å forsterke blåfargen, så er jeg enig med både Åsmund og Cathrine at det er fint som det er, men jeg prøvde for moro skyld å forsterke den, og det ble ganske fint det og.. Og når man først har prøvd, så er det vanskelig å gå tilbake.

Her er noen tips til ''arbeidsflyt '' på tingene du sier du trenger hjelp på;
Noe av dette kan du sikkert, hvis ikke kan du ta det trinn for trinn.

1. For å forsterke blåfargen går du på
Layer-->New Adjustment Layer-->Hue/Saturation..
2. Så stiller du saturation oppover + til du føler deg fornøyd.
3. Etter du da har trykket OK, vil det bli laget en egen layer med denne fargejusteringen. Denne skal vi bruke for at ikke hele bildet skal få blåskjær, som Cathrine nevner.
4. Ved siden av bildet i layer'en er det en hvit rute (en mask) den bestemmer hva av fargejusteringen som skal synes. Du må trykke på denne hvite ruten.

*kort forklaring om hvordan masks fungerer*
Hvis du nå, etter å ha trykket, bruker du hvit brush (trykk B) og tegner vil blåfargen synes. Bruker du svart brush vil du fjerne blåfargen, som et viskelær (bare at med en mask kan du viske det tilbake igjen med hvit brush)

5. Det jeg gjorde fort og enkelt her var å fylle masken med en gradient tool, som du finner på ''verktøyboksen'' til venstre, under paint bucket tool. Så dro jeg den nedover, og vips - blå himmel, uten blåskjær over hele!
--------> det var fargene. <--------
Så litt om en løsning på den overeksponerte venstresiden. Kjapt fortalt.

Siden dette bildet er symetrisk, og du sier du ikke er fornøyd med de overeksonerte partiene, så brukte jeg løsningen å klone litt fra den andre siden. Da tok jeg krakken, fra høyresiden, kopierte den i en egen layer, snudde den horisontalt, og pusset ut kantene, så det skulle se ekte ut.

Dette er den lengste kommentaren jeg noensinne har skrevet! :)
HVH
SS
Erik T.

Hjertelig tusen, tusen takk for de kommentarene jeg har fått. Jeg skal se om jeg innen kort tid får lagt ut en v2 med de blåfarge- og overeksponeringsinstillingene. Jeg er ikke en gammel rev i PS, så dette er en viktig læreprosess for meg. Og konstruktiv kritikk er på sin plass!

Beskjæringen som Åsmund Isaksen nevnte, som forøvrig jeg har lært meg, har jeg prøvd. Dog synes jeg at bildet ikke formidlet budskapet mitt riktig lenger. Men for all del, det hjalp meg å bekrefte dette gjennom å prøve.

Stian Sørm, den gelenderet som er skjevt i forhold til horisånten så jeg. Men har ikke sett meg ork (dessverre) til å fikse på dette. Jeg har bevisst plassert horisonten midt i bildet, men ikke vært bevisst nok på gelenderet.
Takker også for de svært hjelpsomme beskrivelsene. Du er en nøkkelperson!

Mvh
Erik Tvinnereim
Avsluttet .

Dette bildet likte jeg!
Artig framstilling, og plasseringen av modellen gjorde seg.

mvh Sigrid
Johan G.

Hei !

Takk for kommentar til bildet mitt, jeg har svart på spørmålet ditt om du lurte ! Jeg synes bildet ditt er fint, men jeg tror du skal jobbe med flateinndelinga litt bedre. Det jeg ville gjort var å se bildet delt i midten horisontalt. Gjør du det, og deler himmelen som en del og resten som den andre, -kan du gjøre dem akkurat like store. For å få ytteligere stramhet i bildet kan du da legge hvit kant rundt bildet, slik at du ''setter'' bildeflata (2 dimensjonalt) sterkere. Tror dette kan bli spennende. Godt nytt år.


johanG.
Erik T.

Flateinndelingen:
Slik som bildet fremgår nå er det 50 prosent himmel og 50 prosent fra vannflaten og ned. Når det kommer til hvite kanter, er jeg ikke så glad i rammer på bilder. Men når det kommer til dette så kanskje det gjorde seg. Jeg er følelsesmessig i ubalanse :P

Jeg legger ut en versjon med ramme, endret forholdet mellom horisont og gelender, samt fjernet en flekk.

Takker igjen
Erik
Johan G.

Hei igjenn !

Jeg synes det funker bedre med ramme. Men rammen burde, siden du arbeider med den todimensjonale bildeflata, stå i forhold til den andre linja som deler flata, dvs. horisontlinja. Den er særdeles tynn. Du har tegnet en tjukk feit strek rundt bildet, og denne jobber ikke så godt med horisontlinja. Test det med 1 eller 2 pixlers hvit ramme, det burde holde i massevis.

Dette blir jo pirk, og kanskje smak og behag. Handler vel ikke så mye om bildet, mer om presentasjon. Jeg synes bildet er godt, men det er jo bra at vi kan diskutere synspunkter på dette.



johanG.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu