Sidensvans
Utstyr
  • Canon 7 D
  • Canon EF 500mm f/4.0L IS USM
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Annet1,4 converter, frihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger229
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_626076} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Robin S.

Nydelige, myke fargevalører, selv om det nok skarphetsmessig er litt preget av at det er et frihåndsopptak.
Odd E. k.

Et flott bilde av sidensvansen oppe i busken. Skarpt og i en flott positur og i flotte farger. Fin bakgrunn, komposisjon og utsnitt.

Mvh

Odd E.
Kristian M.

Flott bilde av ein av mine store fuglefavorittar! Etter mine begrep er dette fuglebildet i perfekt fokus. Dei såkalte perfeksjonistane krev ei skarpheit som gjer at dun og fjør får eit unaturlig preg, ukjent for sjølv den argaste fuglevenn. Etter mi meining er dette bildet så nært naturtro som du får det. Ein fugl skal være mjuk og god, og ikkje ein slags naturens svar på Gilette Mach 3 Turbo. Behagelig og gjennomført bilde.
Robin S.

Til KM: Jeg har ikke påstått at bildet er plagsom uskarpt, men det har likevel en liten, men tydelig softhet over seg som ikke er optimalt for et sånt motiv. Dette krever det gjerne noe øvelse for å legge merke til, og jeg er definitivt ikke enig i at en "fugl skal være mjuk og god". Unntaket er hvis man bevisst legger inn litt softing for å få frem et bestemt billedmessig uttrykk som man er ute etter. Med tanke på at det er et frihåndsopptak,er det likevel høyst akseptabelt rent teknisk, bare så det er sagt.
Kristian M.

Ein smule soft er nok bildet, men kontra bilder som får utsøkt kritikk for skarpheit, er dette meir naturtro, slik auget faktisk oppfattar fuglen. Eg har holdt denne arten i handa mange gongar, samt minst eit dusin andre artar, og studert dei godt. Hos mange av bilda, overlesst med gode kritikkar, er artane nesten ikkje til å kjenne igjen. Men dette er mi meining. Eg er nok i amatør-enden av scalaen kva foto-teknisk ekspertise angår, men min sans for ekteheit håper eg er sidestilt med andres. Det var vel heller ikkje direkte mjuk og god eg meinte, men ville poengtere at det er forskjel på ei dunpute og ei nålepute, for å uttrykke meg i andre, kanskje like håplause, ordelag.
Svein Ove L.

Hei.
Et herlig bilde av denne vakre fargerike fuglen. God komp med fine farger.
Kan hende det er litt mye kroppet?
Roar K.

Etter å ha lest diskusjonen heller mine erfaringer til at det er S.O.Linde som har løsningen fordi ethvert bilde har sin grense for cropping som ikke bør overskrides uten at skarpheten får lide. Etterskjerping vil gi forstørrede piksler i form av det vi kalte kornete i filmtia og støy i digitalt, men som altså i dette tilfelle skyldes forstørrede piksler.
Ved å klikke på bildet her og få det ned i mindre størrelse endrer bildet ned mot det perfekte - om ikke helt.

Roar
Solvår B.

Lekkert.
: ) Solvår
Kai Helge A.
+1
Takk for positive kommentarer. Synes det er en interessant diskusjon når det gjelder temaet "dunpute kontra nålepute", eller hva er et "godt" bilde? Det er i hvert fall ikke utelukkende skarphet alene som gir et godt bilde, det er vi sikkert alle enige om? Et bilde som "treffer" deg med en gang og gjør at du stopper opp, er et kriterie for et godt bilde etter min mening. Dette bildet har fått mange av disse reaksjonene på min Facebook-side, hele 650 liker og 70 kommentarer. Når det gjelder cropping så er bildet tatt på over 10 meters avstand og EXIF-data angir 1943 mm.
Harald N.

Fargerikt og vakkert presentert.

Mvh Harald
Dag Tore ..

Meget vakert fuglebilde i fint lys og skarpet!
Øyvind H.

Utrolig flott levert. Nydelig komposisjon og lys. Hva skarphet angår så er det øyet som ser. Mine liker dette ;)som det er.
mvh Øyvind
Bernt Ø.
+1
Bildet er godt fordi det presenterer fuglen forbilledlig rent i nydelig positur. Den smule tekniske svakhet ødelegger ikke gleden over et svært severdig bilde - og et av de beste sidensvansbilder som er presentert her i år.

Mvh,
Bernt
Svein R J.

Flott bilde av svansen

Mvh Svein
Per G.

Nydelig komposisjon, og lar det være en smaksak hva skarphet angår.
Mvh
Per
Liv F. D.

Bare helt utrolig fantastisk flott av sidensvansen.

mvh
Liv ")
Alf B.

Henger meg på rosen over her, nydelig rett og slett

Alf
Heidi W.

Veldig flott aav en nydelig fugl. Lys og farger er meget tiltalende. Flott blikk på den :)
Mona P.

En vakker fugl, Sidensvansen. Flott komp med gode farger. :)
Lillian Utstrand G.

Enig med de andre her, denne var lekker!
Mvh Lillian
Frode L.

Hei.

Velkomponert med fine farger, en lett støyfjerning hadde nok hevet bildet i mine øyne, men så er det det med smaken...
Enig med Bernt at det er en av de beste av sidensvansen i år.

Frode.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu