Tindebestigning
Nu er jeg stålsatt, jeg føler det bud der byder i høyden at vandre, skrev Ibsen. Jeg har det på samme måte. Jeg må liksom opp, kjenne pulsen jobbe når høydemeter vinnes, kjenne suget idet utsatte punkt forseres, og ikke minst kunne nyte utsikten og kjenne gleden som åpenbares i det Smørstabbbreens issletter ligger som et hvitt hav langt der nede. Bildet er fra en tur til Sokse (2189 m) i Jotunheimen i sommer.
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikor 18-70 DX
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSkiløperne befant seg i en annen retning på breen, og er klippet inn i bildet i fotoshop.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger687
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265192} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Geir Helge S.
Ivar, dette ble bra.
Gulle god komposisjon med de små personene i bakgrunnen, som skaper dybde og høydefølelse. Uten personene i bakgrunnen hadde bildet blitt ganske ordinært.
Mvh Geir
Stig Børre E.
Hei Ivar.
Spennende igjen dette. Flott positur på mannen og ja en ''gulle god'' komposisjon.
Menneskene og skitråkket er viktige, uten forsvinner dybden.
Får ikke helt taket på himmelen. Merkelig struktur der oppe.

StigB
Geir Helge S.
'Får ikke helt taket på himmelen. Merkelig struktur der oppe.''
Er ikke dette snø i en fjellside da? Slik tolket jeg det i alle fall. Så vidt jeg kan se er der detaljer nesten hele veien i graderingen bakover. Det er forøvrig nok et pluss fra min side.
Geir
Ivar B.
Hei gutter! Takk for raske tilbakemeldinger. Geir Helge har rett i at det ikke finnes himmel i bildet. Hele veien bakover i bildet er det breen som går i en slags bue oppover mot en fjellrygg, så strukturen er i breen. Det er ca en kilometer i luftlinje bort til snøen i øvre del av bildet. Mvh Ivar.
Rune S.
Meget flott bilde. Liker den fine siluetten og enda bedre med det store dypet ned til breen og de små menneskene der. Meget bra!

Mvh
Rune S
Sverre H.
Bra dette Ivar, men det når ikke helt opp mot ditt forrige. Komposisjonen er bra. Skulle gjerne sett at personene der nede kom tydligere frem, men forstår at det er langt ned dit.

Nok en gang viser du godt blikk.

Sverre.
André M.
Meget bra. De personen er så langt unna at de nærmest framstår som en abstraksjon, - og det anser jeg som svært vellykket.
Arne S.
Luftig, fortellende og praktfullt! De små personene og den mørke skyggen oppe skaper dypde og storhet. Dette kan du!

:)
Inger-Lise S.
Meget bra! Enkelt, stilig og dyktig presentert. Flott utnyttelse av bildeflaten.
De små personene gjør mye for bildet. Det samme sporene på begge sider av fjellet. Topp!

Inger-Lise
Odd E. k.
Hei Ivar!

Slik kjennes det ofte, skritt for skritt, så er det ikke lenge igjen, jeg ser toppen, ikke det nei, herlig å være oppe. Flott fremstilling dette, da det ofte er en befrielse å kunne seire over fjellet, slik som på dette bildet. Flott silhuett, der skarpheten og lyset råder, dog et fin komponert bildet og utsnitt.
Flott fremstilt Ivar.

Ønsker deg en flott fotouke med mye feiringer!!

Mvh

Odd E.
Rolf S.
Hei.
Dette ble for meg en litt ''merkelig'' bildeopplevelse.
Jeg så på bildet tidligere i dag på min jobb-pc. Der opplevde jeg akkurat det Stig Børre er inne på, at det var himmel jeg så i overkant. Da ga bildet et inntrykk av en tindebestiger som bare hadde himmel over seg og et enormt rom rundt seg. En frihetsopplevelse av dimensjoner. Understreket av skisporet og de små menneskeprikkene kangt der nede som tilhører en annen verden.
Så kommer jeg hjem og får se bildet på en ''skikkelig'' skjerm. Og så er ikke verden slik jeg trodde i det hele tatt. Det er første gang jeg har fått en ''nedtur'' av å se et bilde på en ''skikkelig'' skjerm. Ikke misforstå meg nå, det er fortsatt et veldig bra bilde. Men opplevelsen av det blir en litt annen. Jeg opplever ikke lenger det enorme rommet. Selv om det fortsatt er der, blir det på en måte mer lukket. Tindebestigeren er ikke i samme grad hevet over de små der nede. Han blir mer en av de, bare at han har funnet et litt annet ståsted og vil kommunisere til de at her oppe er det jamen fint.
Bildet mister litt av ''uendelighetsfølelsen''.
Synd jeg ikke så dem i omvendt rekkefølge.
Men, som sagt, veldig bra bilde.
Thorbjørn R.
Kjempefint. Personene i bakgrunnen skaper en flott dybde. Jeg er litt usikker på den øverste delen. På min skjerm ser det nesten ut som en hvit murvegg. Men uansett er dette veldig flott.
Kjell Sigurd S.
Du har blitt en mester på disse minimalistiske fjellskildringene Ivar. Det var godt å se det på en skikkelig skjerm. Studerte det på min bærbare tidligere i dag og da var det stort sett bare det fremre motiver som kom frem. Her har du klart å legge mye i lite og bildet åpner for egen fortolkning. Liker dette svært godt! Hva med å få det opp på veggen i 100 x 200 og synke ned i en dyp stol med en stor Havana og noe godt å drikke til... det hadde det fortjent :-)

Kjell S
Avsluttet .
Utrolig flottt igjen fra deg:-)
Liker ekstra godt de bittesmå folka der nede mot han som står seiersikkert på toppen.Flott med de harde kontrastene,syns det passer veldig godt i sånne bilder som dette hvor naturkontrastene er store.
veldig bra og det fortjener en annbefaling så absolutt.
Hilsen Tone!
Ivar B.
Tusen takk for mange gode og hyggelige tilbakemeldinger!

Saksa, toppen som bildet er tatt fra har to topper, og jeg hadde lenge planlagt å ta et bilde i grafisk stil derfra med en person mot breen. Formasjonene på toppen stemte ikke slik som jeg hadde sett for meg i hodet. Dette bildet ble derfor løsningen denne dagen. Turkompisen Øyvind er forresten en god modell for slike oppdrag, han går gjerne ut på den ytterste steinen med pulsen i behold :-)

Arne: hyggelig å få en slik kommentar fra en fotograf av ditt kaliber.

Rolf: Er du sikker på at det er skjermen du har hjemme som er ''skikkelig''
:-) Jeg skjønner hva du mener. Jeg skjønner også at ikke alle greier å få den store høyde- eller romfølelsen av dette.

Kjell Sigurd: takk for hyggelig kommentar!!

Tone:takk for anbefaling!

Igjen alle sammen:takk! Mvh Ivar
Avsluttet .
Dette syntes jeg ble stilig, fint med stien og de små menneskene langt der nede. Veldig fin komposisjon og en flott siluett. Mvh Liselotte
Øyvind A.
Du er i ''grafisk modus'' for tiden ser jeg. ;-)
Svært vellykket. Stia og menneskene langt der nede, pluss den litt mørkere avslutningen oppe, hever bildet fra bra til supert.
Ø.
Kristin S.
Hei Ivar!

Enda et meget flott bilde fra deg:)
De små menneskene og sporene gjør mye for bildet,
uten disse hadde dette ikke blitt så spennede.
Veldig bra synes jeg:)

Mvh Kristin
Ketil K.
Glimrende, der de små personene og den mørknende fjellsiden bak gir bildet et skikkelig løft.
Espen A. I.
Det første som slår meg, hvor perfekt annliggende her er! Nydelig plassert i billedflaten. Virkelig, virkelig bra. Har ikke mer å komme med denne gangen!

Espen
Anne Ø.
Utstråler seier og atter seier!!!
Utrolig bra bilde og med den strukturen i
bakgrunnen, øverst
samt personene.
Anbefales.

Anne:)
Arvid M.
Oi.. nok eit fantastisk bra bilde, lika kontrasten i bilde og får skikkelig høgde følelse når eg ser personane nede til høgre. Er imponert... Mvh Arvid
Ivar B.
Takk alle sammen for gode kommentarer.

Øyvind: Er litt i grafisk modus ja. Prøvd å tenke litt nytt i forhold til turbilder, og syntes grafisk stil passet godt til kontrastene jeg opplevde på disse turene på Smørstabbreen.

Anne: takk for anvbefaling

Arvid: takk for kommentar, gleder meg til å ta meg en tur til dalen nå. Vi får ta noen småturer og lufte kameraet. Mvh Ivar.

takk igjen alle sammen. Mvh Ivar.
Terje S.
Ved første øyekast oppfattet jeg det som en tindebestiger imot en trist å grå himmel. Ved nærmere øyesyn ser jeg at det er skiløpere og ett skispor i bakgrunn. Hadde det vært det første jeg nevnte hadde det vært så som så. Men med nærmere øyesyn er dette ett knall bra foto i mine øyne .

Du imponerer stadig.


Terje
Torbjørn K.
Absolutt bra dette her! Annerledes, men det treffer bra. Jeg liker godt det lange og lurvete håret på ''ranglefanten,'' og brevandrerene i bakgrunnen gir bildet det lille ekstra. Jeg var litt usikker på det mørkere partiet i toppen, men har etterhvert bestemt meg for at det kler bildet. Det jeg fortsatt er usikker på, er om det sorte partiet i forgrunnen bør avsluttes i venstre kant eller i bunnen av bildet. Mulig at bildet blir noe enklere i formen dersom du kutter noen millimeter i bunn.

Torbjørn
Erik J.
Disse fjellbildene dine er bare helt utrolig flotte! Spenstig annerledes, og igjen med en fantastisk understrekning av mektig natur satt opp mot små mennesker: sporet og de fire i bakrunnen gjør at jeg nesten hører hakkemannens triumfhyl!
Jan Frode A.
Veldig bra! Flott utsnitt, og god effekt med svart/hvitt-utførelsen.
Spennende med antydning til sporet og folka laaaaangt der nede.
Godt oppbygd komposisjon.

mvh Jan Frode
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Ivar! Dette har sneket seg forbi meg, og når jeg endelig finner det, bokmerkes det med det samme. Jeg liker det kjempegodt! Det gir en herlig følelse, og personene langt der nede gjør utrolig mye mer for bildet enn man egentlig hadde trodd. Posituren til mannen er også fin, og jeg synes det ser bra ut at det ikke er fullstendig svart på fjellet.

vh ingebjørg
Tor Olav O.
Dette hadde glippi forbi meg.. Fantastisk bra ! Ser de fleste superlativene er brukt med rette. Menneskene der nede skaper dimensjonene som gir den store følelsen. Topp.
mvh
Tor Olav
Jon A.
Hærlig bilde! Teknisk helt glimrende løsning som gir kontrast spenning og en følelse av noe dramatisk. De 3 personene og sporene i bakrunnen gir det hele mening og strukturen i overkant gjør det enda mer spennende. Selv om jeg på en måte føler at det ikke er helt logisk... Bra jobbet!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu