Tindebestigning II
Skyene har ligget som et grått teppe over toppene. Plutselig er det noe som skjer. Det starter med det kjente vindraget. Vindraget som forandrer, som flytter skyer, som slipper solen til og som gjør gleden fullkommen for en lykkelig tinderangler. Håper dere tåler et bilde til fra mine turer til Jotunheimen. Også dette bildet er et forsøk på å få til litt annerledes ''turbilder'' basert på få elementer og kontraster.
Utstyr
  • nikon D 200
  • Nikor 18-70 DX
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger732
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265591} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Ketil K.
Klart disse enestående fjellbildene dine ikke bare tåles, men settes stor pris på!
Ved å bruke mennesker som dimensjonselementer i bildene får du frem proporsjoner og størrelsesforhold som ofte slike bilder trenger. Man kan bli svimmel av mindre enn det du her viser! Her har du midtplassert toppen og menneskene, og det fungerer utmerket. Jeg ville nok løftet skyggepartiet nede til venstre noe, mens dynamikken i de lyse fargene er bra som de er. Den mørke himmelen som synes over tåkelaget bidrar til å gi bildet liv og rom.
Kjell Ivar Ø.
Trolsk fjell i spennende ver. Tindebestigning tittelen er mer
treffende her i dit forige bilde. Her vises både fjell og folket.
Men tittelen skal vist ikke ha så mye og si på et bilde mener
enkelte. Flott bilde og tekst dette Ivar.
Mvh Kjell ivar
Torbjørn K.
Veslebjørn (??) er et velkjent fotomotiv, og jeg har vel en drøm å stå der selv en blikkstille februar-kveld i blåtimen med kamera og stativ. Det ville i såfall resultert i bilder som er tatt mange ganger tidligere, så dette her var et friskt pust og et fint alternativ til det klassiske panoramaet med Hurrungane i bakgrunnen. Jeg liker godt de harde kontrastene, men her gjør det seg bra at du ikke har såpass kraftig kontrast som de grafiske bildene du har lagt ut i det siste. Jeg var i området på torsdag, men da gikk vi ikke lengre enn til Skeia. Har alltid trodd at denne kammen var mindre, så menneskene på toppen gir virkelig inntrykk av dimensjoner. Skal jeg komme med et forbedringspotensial, så må det være at jeg ville sett noe mer av skykanten øverst i bildet.

Torbjørn
Fred S.
Bruken av menneskene på toppen som ''målestokk'' fungerer veldig bra i bildet ditt, og gir den ''svimlende'' følelsen slike bilder helst skal gi. Et flott skue er det; kanskje litt synd at skydekket ikke helt spilte på lag, den hvite bakgrunnen blit litt tam. Men det er ikke din feil, regner med at du ikke kunne vente på blå himmel i det uendelige der du stod.
Pent eksponert snø; muligens har det gått litt på bekostning av detaljer i den snøfrie delen av fjellveggen, men her er det uansett selve presentasjonen av en adrenalinbrusende opplevelse som teller, og det har du fått fram.

vh fred
Jan-Eilert P.
Ja dette fungerer meget bra og er etter min mening det beste bildet i denne serien. Som Kjetil sier er det menneskene som fremhever råskapen i landskapet.

Bra.

Jan-Eilert
Kjell Sigurd S.
Nok et flott fjellbilde Ivar. Stiller meg bak det som er sagt om den fine bruken av mennesker i denne serien din. Du evner å tilføre dramatikk på en utmerket måte. Midtstillingen så litt ''døll'' ut på thumbnailen, men fungere helt supert. Dette tåles det mer av!

Kjell S
Ivar B.
Hei folkens! Takk for gode kommentarer.

Torbjørn: Veslebjørnen er riktig gjettet. Ja enhver fotograf kan jo drømme om et slikt panorama som vises fra bjørnungen som dette bildet er tatt fra. En flott og spennende egg opp mot Veslebjørn. Enig i at det skulle vært med mer blåhimmel øverst i bildet.

Enig også med de som mener at skyggene i fjellet på venstre side kunne vært lettet en tanke.

Takk igjen! Mvh Ivar.
Sverre H.
Hei Ivar, du har gjort mye fotofornuftig i det siste! Dette er intet untak. Liker godt dine siste fjellbilder, og dine forsøk på skape noe ved bruk av kontrast og mennesker. Nok en gang lykkest du i å sette elementene oppmot hverandre, og på den måten illustrere størrelser og dimensjoene på naturen du omgir deg med. Slike bilder inspirerer til å ta seg en tur ut!

Takk for opplevelsen Ivar.

Mvh Sverre.
Anne Ø.
Du har ved dette også fått til det majestetiske ved naturen, fjellene og fasinerende med de små menneskene i forhold. Som ditt forrige bilde.
Du får også frem svært gode detaljer i fjellet. Sitter og tenker på hva de må kjenne, føle av frihet, seier ved å være på toppen.
Ser gjerne mer av denne turen.
Ja, et bilde jeg med letthet anbefaler.

Anne:)
Arne S.
Små mennesker mot stor og kraftfull natur. Eksistensielt! Jeg gjentar meg selv; dette kan du! :-)
Julie E.
Jeg følger dine storslåtte naturbilder. Vet ikke helt hva jeg skal si. Det er liksom ikke mitt område dette og da er det noen ganger vanskelig å finne rette ord, men jeg nyter virkelig disse fjellene dine.
Enig med Arne, dette kan du!
mvh Julie
Simen B.
WOW, dette var mektig. Fantastisk flotte kontraster du får frem her på flere måter. Får virkelig følelsen av dimensjonene her. Du har forøvrig utrolig mange bra bilder:)

mvh Simen
Erik J.
Her er du på hjemmebane! Uslåelig på fjell og dimensjonskontraster!
Ivar B.
Hei!

Tusen takk alle sammen for gode kommentarer. Hyggelig at det faller i smak. For meg er disse siste bildene veldig personlige, og det ligger mye flotte opplevelser og følelser bak disse. Det er derfor hyggelig at disse bildene også kan nå ut med noe til andre.

Anne: takk for anbefaling!

Julie: Hyggelig at du legger inn en kommentar, selv om dette er noe helt annet enn det du driver med til daglig. Kanskje er det ekstra viktig for meg å få tilbakemelding fra fotografer som har andre motiver og innfallsvinkler enn det jeg selv har/bruker. Inspirasjon og erfaring er viktig å dele. Takk!

Takk alle sammen! Mvh Ivar.


Arvid M.
Hei Ivar! Dette var eit majestisk bilde, det ligg noke mektig over dette som du har fått veldig bra fram med bruken av menneske på toppen. Det meste er sagt om bilde, så... veldig bra! Mvh Arvid
Odd E. k.
Hei Ivar!

Vi mennesker blir så små'e når en skal måle seg med naturen. Sårbar er vi også, for det skal nok ikke mange glepptak til før en hamner i ura. Flott gjengitt dette, der dimensjonene kommer fint frem. Liker godt fotovinkelen, der fjellknausen brer seg innover i bildet og skaper fine kontraster mellom snø og skyggefullt fjell. Den lyse himmelen med skyene skaper fine kontraster og viser godt hvor små vi mennesker blir overfor naturen. Meget flott dette Ivar, da stemningen og det å komme seg til topps øker utover sommeren.

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Odd Tore S.
Her har du brukt mennesker som målestokk på en utmerket måte til å fremheve dimensjonene.
Jeg synes at plassering og teknikk er velvalgt her, og har egentlig ikke mer å tilføye enn at storheten her er overbevisende selv på liten skjerm.
Bra at kritikk også kan være positiv!
Odd Tore
G. Hanna W.
Spetakulære bilder !
Terje S.
Dette er vilt og vakkert Ivar. Gjengitt på en utmerket måte.

Terje
Inger Anne Maritsdotter V.
Et flott bilde som formidler de mektige dimensjonene på fjellet i forhold til menneskene, stemningsfullt og veleksponert, det funker godt i sv/hv.

Inger Anne
Magnar B.
Syns dette er spennande. Fjell er vanskelege motiv. Her formidlar du den ''åpenbaringen'' du beskriv når skydekket sprekk opp i fjellheimen. Litt av eit landskap du bevegar deg i! Menneska på toppen der gir dimensjon til bildet og er svært viktige for at det skal fungere så bra som det gjer.
Øyvind A.
Disse ''fjell med mennesker'' bildene dine fenger. Du får effektivt fram dimensjoner og storhet på en måte som er bortimot umulig uten den menneskelige målestokken. De formidler dessuten hvor små og sårbare vi er.

Komposisjonen i dette bildet fungerer utmerket, det mørke øverst er helt avgjørende. Uten det ville bildet blitt mye mindre luftig.

mvh
Ø.
Stig Børre E.
Oj - har visst gått glipp av dette.
Storslagent er følelesen jeg sitter med. Komposisjonen er meget bra.
Syns snøen er litt i gråeste laget, ellers topp.
Du har funnet din stil med disse fjellbildene, og den er misunnelsesverdig god.
Flink gutt :-)

StigB
Espen A. I.
Meget tiltalende bilde og gjennomtenkt formidling. Dette liker nordmenn å se, det styrker vår nasjonale følelse og stolthet ovenfor vår natur.

mvh Espen
Rune S.
Mektig og storslagent med flotte kontraster! Enig med Øivind i at det mørke øverst gjør bildet mer luftig. Meget bra!

Mvh
Rune S
Åsmund K.
Mektig og luftig fjellbilde med nesten litt grafisk preg. Ein klar innertier! Imponert over enkelheten i bildet med de små personane på toppen som blikkfang.
mvh åsmund k
ingebjørg fyrileiv g.
Dette hadde jeg ikke sett, så jeg må legge igjen noen ord når jeg først er inne på det. -For jeg liker det godt. Du får fram proporsjonene meget godt, og vinkling og komposisjon sitter som et skudd. Det eneste jeg savner er litt mer skylag. Ellers er det bare herlig!

vh ingebjørg
Thorbjørn R.
Knalltøft. Menneskene på toppen får virkelig fram dimensjonene her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu