Våre blikk møtes. Vi vurderer hverandres styrke opp og ned. Jeg fasineres av blikket og av mimikken. Lurer på hva han tenker? Bildet er fra dyreparken i Kristiandsand.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-10 17:08:30
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikon 80-200/2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger529
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276081} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Marcus B.
Hej!

Vilken otrolig kontakt det var i denna bilden. Fantastiskt bra! Du har gjort om den väldigt snyggt i svartvitt. Den känns lite softad fast ändå skarp. Hur har du gjort?

Mvh
/Marcus
Hanne S.
Syns dette er nydelig, blikket mitt blir automatisk dratt til det myke lyset i ansiktet hans. Kjempeflott.

-Hanne.
Fredrik E.
Blikk og positur som virkelig når frem. Liker at bildet kommer i s/v.
Hadde ellers ville kuttet i toppen ned til hodet, for å få bort de lyse og forstyrrende områdene. Selv om du var uheldig med eksponeringen, synes jeg dette bildet er meget tilltalene.!
Fredrik
Avsluttet .
Kjempekontakt,flott blikk og utrykk.
Dette er nært og godt formidla.
Hilsen Tone!
Robin J.
Likte dette i s/h. Han ser virkelig ut til å ha gått i tenkeboksen:) . Mvh RJ
Cato R.
Hei Ivar.

Dette bildet fengsler hver gang.. Det bliket er utrolig bra og du har klart å skape fokus på de øynene på en god måte.

Noe jeg ikke så når den var stor men ser nå er hva som skjer med gråtonene i bakgrunnen, de blir veldig smørjete men jeg regner med at det er på grunn av jpeg komprimering o.l.

Synes eksponeringa er veldig god iforhold til hva du vil formidle..de lyse partiene hjelper en å holde fokus rundt øynene.

Topp detta

Cato
Ivar B.
Hei alle sammen!

Hyggelig at også dere fasineres av blikket :-)

Marcus: Bildet er normalt konvertert til S/h, så har jeg lagt på litt vignetering og softet det en tanke med gaussian blur.

Fredrik: Litt enig i at det lyse oppe på hodet trekker litt oppmerksomhet, men vet ikke om det er riktig å si at jeg var uheldig med eksponeringen. Føler den sitter ganske så bra i følge histogrammet. Har faktisk kanskje litt for mye å gå på høylysene før de brennes ut.

Takk igjen alle sammen! Mvh Ivar.
Tone A.
Hei Ivar
Dette bildet har eg sett på fleire gonger i dag, pga at du har fått fram eit flott uttrykk på sjimpansen som har fin positur. Han virkar ganske glad i uttrykket og med eit blikk som kikkar litt undrande framover.
Dei lyse partia på panna og munnpartiet er lyse, og med dei småe augo som ligg i det mørke partiet som gjer at ein festar blikket der.
Dei lange håra på armane svaiar lett og visar at sjimpansen er på veg framover.
Bluringa av den frodige skogsbotnen roar bildet slik at det er sjimpansen ein ensar først.
Med mjuke tonar og fine svart/kvittonar vert dette dyre bildet vakkert å sjå på.
:) Tone
Stig Børre E.
Eksemplarisk kreativt dyreparkfoto.
I tillegg til blikket er sveisen en høydare.
Tonene og teknikken har jeg stor sans for. Ville faktisk vurdert å kutte bildet i topp, slik at apen blir enda større og ''sprenger formatet''. Mulig det funker - er ikke helt sikker.
Uansett bra.

StigB
Inger Anne Maritsdotter V.
Et severdig og ærverdig bilde av denne flotte arten.
Veldig bra formidlet, både i positur og i blikket hans.
Dette er også et bilde som kledde godt sv/hv-tonene.

Inger Anne

Sverre H.
Heisann Ivar,

Jeg ser at du har fått kontakt med denne skapningen. Kanskje fikk han øye på noe han likte, på den andre siden av gitteret!?! :) Du fikk i alle fall denne karen til å dra svakt på smilebåndet. Kanksje hans synes du hadde litt lite hår på hode?? hehe. Han har i alle fall rikelig, kanskje han ville gi deg litt!

Fra spøk til revolver, kjempe flott stemining i dette bildet. Liker s/hv konverteringen din, du har fått dreiesen på det. Høylysene på hode/rygg gjør etter min mening ikke noe. Jeg synes egentlig at det kler bildet.

Og som flere har nevnt her. Blikket er det som gjør bildet, og skaper et sug som gjør at øyene mine trekkes mot blikket til din nye venn ;)

Sverre.
Ivar B.
Hei, takk for nye kommentarer!

Cato: ser hva du tenker omkring gråtonene i bakgrunnen. Mulig at Jpeg komprimeringen kan ta litt av skylden, men jeg har dempet mye av høylysene i bakgrunnen for at de ikke skal trekke så mye oppmerksomhet. Mulig at dette også har bidratt til den gråe smørja.

Stig Børre: Mulig det fungerer med et kutt i toppen, men da må jeg ta ganske mye, til rett over øya kanskje. Skal se på det.

Sverre: Mulig han syntes jeg hadde lite hår på hodet ja, men han har da en tynn topplanet denne karen også. Det vokser da godt fra nakken og ned på meg også. Mulig han følte en viss samhørighet med pelsbekledningen :-)

Mvh Ivar.



Steinulf L.
Jasså, det var familietreff i helgen. :-). Jeg ville nok også kuttet litt i toppen, dels for å ''sprenge formatet'' som nevnt over, dels fordi sv/*hv arbeidet fremstår som mye bedre i bildet utenom akkurat toppen. Fint bilde.
Stig Børre E.
Du må ikke ta så mye at du ødelegger midtskillen!
Ellers så er det poeng i det Steinulf sier - litt ullen kvalitet i topp.

StigB
Fredrik E.
Litt klønete ordlegging da jeg sa at eksponeringen ikke var heldig. Du har jo en meget flott fargetone og formidling i store deler av bildet, noe som virkelig når frem til betrakter. Det jeg mente var at de lyse gråtonene ble litt lyse og at de dermed litt forstyrrende. Og ser da en mulig løsning med kutt i toppen, noe jeg tror vil heve bildet.
Hilsen Fredrik
Ivar B.
Takk til Steinulf, Stig Børre og Fredrik.

Jeg er enig at det øvre området ikke har så fine toner i s/ h som det nedre, og kjøper deres innvending. Har lagt ut ny versjon med kutt i toppen.

Fredrik: Da er vi enige. Er ikke helt fornøyd med tonene i toppen, men litt mer usikker på om kutt er en forbedring.

Mvh Ivar.
Arvid M.
Ja, ja, ser du har draget på denne karen her, tok du ein ape-etterlikning?
Kanskje derfor du har fått fram dette flotte bilde :-)
Men altså, bilde var kjempe godt det, lys og blikk samt fokuset sitter der det skal etter mine øyne. Helsing Arvid
Tor Olav O.
Hei,
Kjempekontakt i dette bildet. Trodde ikke jeg ville likt å kutte i toppen, men når jeg så resultet er jeg enig i at det gjorde bildet bedre. S/H blir og veldig bra i dette bildet. mvh Tor Olav
Kjell Sigurd S.
Molefunken kar dette Ivar. Effektfull bruk av vignetering. Fin blikkontakt. Synes ustnittet sitter bra i V1, men synes øvre del av dyret er i lyseste laget. Tøft ''gammeldags'' uttrykk.

Kjell S
Stig Børre E.
Morsomt å se hvor mye et lite kutt kan gjøre. Syns Hr. Ape har gått fra å være godmodig og komisk til å bli lettere truende. Syns v2 sitter som et skudd.

StigB
Anette L.
Hei!
Dette er et av de beste portrettene av aper jeg har sett her inne(selvom det ikke har vært så mange:P) Flott uttrykk på dyret, og god SH farge. Liker egentlig det harde lyset på ryggen, det gir en helhet. Flott.

Mvh Anette:)
Arne S.
Foretrekker utsnittet og formatet i V1. Skulderpartiet er en vesentlig del av kjempen. Denne karen trenger rom rundt seg. Problemet er gråtonene i overkant, som før nevnt. Det virker som en uheldig omgang med curves. Ansiktet og blikket er prima.
Espen S.
Hallo Ivar!

Har ikke så mye å tilføre utover hva som allerede er sagt. Jeg synes v1 er best, men i likhet med tidligere talere ville jeg kanskje sett om det gikk an å gjøre noe med tonene i overkant?

Likter forøvrig bildet godt!

Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu