"Værsogoneste"
Landhandleren på Torebua i Eidsdal
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-02-18 21:24:35
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon D 70
  • nikor 18-70 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt.Naturlig lys fra vinduer
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger294
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_377670} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Monika Frisvold V.
Hei John
Et nåtidsbilde i gammel innredning vil jeg kalle dette. Etter min mening får du inn for mye lys i bildeflaten.
Hadde kuttet 1 1/2 cm nede.
Hvor er dette?

mvh monika
Odd Tore S.
Gammel innredning, moderne vareutvalg.
Ekspeditøren er ganske troverdig i utførelsen, men kunne gjerne hatt lagerfrakk og slips, og gnidd seg i hendene.
Det store kassaapparatet savnes.
Jeg er nok noe forutinntatt her, fordi kjøpmannen på hjørnet var en realitet i min barndom, og det var min jobb å handle i følge medbragt handlelapp.
Forsåvidt gammel stil over selve bildet, men jeg synes at bruntoning er for bw, ikke for farger. Fargefilmer har gjerne rødstikk eller blåstikk, Agfa kan ha en slags brungrønnstikk som er omtrent umulig å fjerne.
Uansett, bildet vekket min interesse.
Odd Tore
Håvard F.
Liker bildet. Bildet vekker følelser for svunnen tid i mange vil jeg tro.

Et drastisk kutt i bunn og topp vil gjøre i mine øyne at bildet blir oppfattet som eldre og ikke så moderne. Da forsvinner i allafall snickers ;)
mvh
Håvard
Avsluttet .
Liker dette bildet.
Det vekker minner og gjør godt å se på.
Kan støtte et kutt både nede og oppe,men ellers liker jeg det.
Tone
Roger H.
Fint landhandlerbilde det her. Kutt i bunn og topp er nevnt, er enig i det. Fine toner og miljø. Har bladd litt i bildene dine. Likte øyeblikkelig det du kalte "huset". Gjorde seg veldig bra i S/H.
vh Roger
John H.
Hei
Takk for gode og konstruktive kommentarer. Bildet innehar nostalgi, men jeg ville ikke ha noe retro eller museumsbilde. Derfor har jeg valgt å legge ut både snickers og å ta med taket som er med på å bidra i miljøet. Torebuda er en oppegående butikk som du finner ved ferjeleiet i Eidsdal. Det er der du lander når du skal til mer kjente Geiranger. Tore er godt over 80 år og driver både Torebuda og souvernirbutikk. Er innom Tore flere ganger i året og tar en prat.
John
Christer Eide L.
enig i mye av det som blir sagt her, men jeg ville også rettet opp bildet også.

Christer.
Avsluttet .
#2 for meg...men jeg var ikke helt sikker. Ikke for å mase men ...SH? Neida. Jeg synes at Tore passer meget godt her. Likte bilde ditt John. En god idé!

Wilko
Jan-Eilert P.
Heisann.

Jeg liker godt motivet. Jeg ser også hva du ønsker å formidle (tror jeg.). Et fargefoto i desaturert uttrykk kunne nok vært like flott som sepia stilen.Evt. svart hvit. Sepia innvier veldig til nostalgi, men man mister også litt av det aktuelle. Det er et dilemma man må bestemme seg for. Jeg hadde nok vurdert fargefoto i dette motivet, selv om jeg er ydmyk for dine egne vurderinger..

Litt bildekritisk syns kanskje jeg mangler litt kontakt med den du viser fram. Rent personlig syns jeg det ville styrket formidlinga med mer kontakt med personen. Du beskriver miljøet bedre enn personen. Slik sett syns jeg ikke det er et strålende portrett, men ok miljøportrett. Jeg vet ikke hvordan du arbeider for å ta portretter, men det er smart å ta så mange at den du tar bilder av glemmer at du fotograferer. Jeg pleier ofte å slette de første 20-30 eksponeringene. Det er litt uvant i starten, men den du tar bilde av glemmer det fort om du klarer å holde praten i gang samtidig. Da slapper de mer av og jeg syns det fungerer. Det kan godt hende du vet mer om slik fotografering enn meg og jeg vil for all del ikke virke belærende, men den tilnærmingen fungerer godt for meg og kanskje det er et tips. Dog er det ikke alltid slik type fotografering passer seg.

Jeg savner altså litt mer blikk og uttrykk hos personen i bildet. Ellers syns jeg det er flott.

Komposisjonsmessig ville jeg vurdert å kutte en god del i toppen.

mvh

Jan-Eilert
John H.
Hei
Takk til dere siste også. Setter utrolig pris på så reflekterte kommentarer. Er med på alle betraktninger og vinklinger i kommentarene. Det er av dere jeg lærer. Jan, du er så aldeles ikke belærende. Når det gjelder Tore er det ikke vanskelig å få han i prat. Problemet er å få øyekontakt. Jeg tok en serie på minst 20 bilder uten at han hevet blikket en eneste gang. Skjelden jeg bruker sepia i portrett/miljøbilder. Faktisk ikke det jeg har brukt her heller. Jeg har bare fargekorrigert i steden for å velge sepia. Du ser det tydelig på rødfargene, spesielt i versjon 2, som også er beskjært en del.
John
Helge R.
nostalgi over tema, det er slik jeg husker butikkene på 50 tallet
Inger-Lise S.
Hei John!
Et fint motiv. Blir rent nostalgisk, da motivet minner om barndommen:)
Jeg ville ønsket blikkontakt med ekspeditøren, men bildet er likevel sjarmerende.
Jeg velger v#2, men ikke lett å velge her..
Inger-Lise
Per Harald O.
Liker dette! Varm stemning. V2, god komp. Savner litt kontakt med modellen.
Hilsen Per
John H.
Hei folkens
Takk til dere tre siste også. Enig i synspunktet om blikkontakt, men Det er ikke lett å få med Tore. Han er akkurat slik som på bildet.
John
Avsluttet .
Nei takk. Jeg vil se hva som ligger i disken også. Men, du lurte meg litt her John.
Nå trodde jeg at jeg skulle få se et gammelt interiør. Med de gode gamle melkesjokoladene til 1 krone, Eventyrblanding på boks osv osv. Istedenfor finner jeg Laban og Prince Mild, Winner Tip.

Da erkjenner jeg at tiden ikke står stille. Og takk for det.
Bilde passerer nok i stillhet, kanskje nye generajoner kan se på dette som en historiefortelling from the good old days.

mvh arild
Anne-Lise S.
Stemningsfullt fra den lokale landhandelen dette, John; butikker som dessverre forsvinner mer og mer i det norske landskapet fordi kjedebutikkene tar over og kaprer kundene; både med lavere priser og bedre vareutvalg, men hva med servicen? Servicen i kjedebutikkene kan ikke sammenlignes med hva du får av en lokal, gjerne eldre herre/kvinne, med godt humør og alltid med en god historie og et lunt smil i en landhandel. Vareutvalget er mindre, ja, men nærheten til stedet og butikkinnehaveren er dog mye, mye koseligere. :-) Jeg synes du formidler stemningen om dette på en god måte, men ser du har styrka fargene i v2. Fargemessig velger jeg meg eneren, og tror nesten jeg ville hatt enda mindre fargemetning enn du har valgt der, og heller mer kontrast og en levelsøkning. Men det er kun noe jeg tror når jeg nå sitter og ser på det, og uten å ha prøvd det ut selv. V2 i beskjæring er jeg med på. Synd du ikke fikk øyekontakt, og kanskje et skjevt smil også, men kanskje neste gang? Forstår du er innom noen ganger i løpet av året.

Anne-Lise
Lars-Anders M.
Meget bra. Liker stemningen.
Mvh LAM
John H.
Hei til dere siste.
Takk for tilbakemeldingene
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu