Damen på broen II
Dette motivet har jeg brukt tidligere. Da ble utsnitt og komposisjon en utfordring både for meg og de som kommenterte. Denne gang legger jeg ut 3 versjoner der utfordringen blir: Hvilket bilde er best komponert, og finnes det flere muligheter? Bildene er i tilfeldig rekkefølge.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-04-22 13:06:53
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-04-22 13:08:29
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D 300
  • Nikon 18- 200 mm
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt med støtte. Konvertert i i-photo til S/K
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger70
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_462883} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Morsomt bilde!
Håvard F.

Knallflott John. Her falt V3 direkte i smak. Hellinga i bunn får meg til å filosofere over motivet, og tenke litt dypere rundt bildet. Det at det er oppoverbakke, men at hun likevel ser fornøyd ut der hun kjører, forsterker bildet synes jeg.
Et bilde som forteller meg at man ikke gir opp, selv om en sitter i rullestol!
Dette var meget bra!!
mvh
Håvard
Tone A.

Hei
Her har du 3 bilde som gjer det vanskeleg å velga. Dei er litt store på min skjerm på 22", noko som gjer det litt vanskeleg når det gjeld å vurdera linjespeleg og komposisjonen.
Vertikale og horisontale linjer mot sjøen med sine meir duse og mjuke linjer. Sjølve himmelen er lystona og utan detaljar, noko som gir litt ro til bildet som har så mange detaljar.Flott med dama i rullestolen.
V1 med sitt utsnitt gjer at blikket fylgjer den diagonale linja på brua frå venstre til der den blir horisontal under dama.Og ein stopper også opp ved måkene under brua før ein ser dama og fylgjer gjerdet mot venstre igjen.Flott lys og skugespel med fine kontrastar på brua, gjerdet og dama.
V2 heller litt mot høgre og evt eit kutt øverst slik at dama fekk dominera litt meir og litt mindre midtstilt. Betre med den diagonale linja på brua som går frå høgre til under dama. Og kor dei horisontale linjene på gjerdet dreg mot venstre saman med skuggane.
V3 synes eg er best pga diagonalen på brua går mest til venstrekanten og dama med rullestolen kjem betre fram.Litt meir lyse tonar i den versjonen. Litt seint på natta, men også v1 er gir eit litt meir kreativt uttrykk pga sjøen med måkene.Dama har ein avslappa positur som står litt til sjøen med måkene, som dominerer mest i v1.Altså v3 er det med best linjeføring, mens v1 har det mest kreative uttrykket og litt betre kontrastar.Mest som ho nyt denne stunda på brua kor ho kjem seg fram. Har du fjerna noko i bakgrunnen? Det er litt spor av det i v1.Eit flott fanga motiv kor linjespelet gjer mykje for versjonane.
Helsing Tone

John H.

Hei
Takk til alle tre. Tone, du er så grundig at eg blir heilt imponert. Takk for at du tek deg så god tid til å sjå på bileta våre og for dei gode tilbakemeldingane du gir alle. Du er best. Kan ikkje hugse å ha fjerna noko i bakgrunnen. Det er tjukk tåke bak motivet, men ein kan skimte litt av sjøen.
John
Tone A.

Eg sjekkar alltid "mine kommentarer".Takk for gilde ord om min lange kommentar.Her synes eg det var spanande å finna ut kva for ein versjon som eg synes var best.Ein kvardagssituasjon kor versjonane gir ulike uttrykk. Herleg positur på dama som får ein luftig tur på brua. Takk for opplysninga av bakgrunnen, eg ser nå at det er skodde litt meir markert ovanfor gjerdet.
God helg frå Tone
Tove H.

Tone har gjort en grundig jobb her, jeg skal være litt mer lett på labben. Grunnen er at for meg må måkene som flyr under broen være med. Broen med sin tyngde som bærer rulletolpersonen over blir en fin kontrast til måkene - den uanstrengte livsflyten - som passerer under broen og mennesket. Får mange tanker til bildet. Liker plasseringen av elementene. Først syntes jeg det var litt blast, men synes nå at det er ok at det er som det er.
Hilsen Tove
John H.

Takk til Tone og Tove.
Først til deg Tone. Eg har forelska meg---- i det gilde ordet gildt. Det var også brukt mykje på mine kantar tidligare. Men dialekter og språk vert utvaska og mange ord døyr på vegen. Takk for at du tok turen innom meg på nytt. Tove, kjekt at du også ser noko i motivet som gir refleksjonar ut over det konkrete. Det er ofte vanskeleg å velge ut det rette biletet og smaken er som baken, delt.
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu