Bildet inngår i albumet Costa Blanca - Altea - Altea, også kalt ''Middelhavets kuppel'', er en hvitkalket og pittoresk fiskerlandsby få mil nord for Benidorm. De hvitkalkede, sjarmerende bygningene slynger seg nedover åssiden fra sognekirken på toppen og ned til Middelhavet. Her er smale, og nærmest bilfrie gater, trappegater som tar deg ned til Middelhavet, og et vell av kunstnere, kafèer og restauranter. Likevel er Altea en fredet plett i stille morgen- og sene kveldstimer da bare villkattene viser vei, og da du kan slå av en prat med fastboende som er ute for å feie gata utenfor boligen sin. På dagtid er der derimot et hav av turister som vil få med seg noe av dette sjarmerende middelalderske stedet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-15 20:36:06
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-16 20:19:52
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-04-16 20:22:14
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger384
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250971} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (40)
Avsluttet .

Enda et flott gatebilde fra deg:-)
Bildet hadde vært veldig bra uten katten også,men her syns jeg den faktisk tilfører bildet både humor og varme der den står på to og har lysst å komme inn:-)
Et herlig bilde Anne-Lise(må visst ta en tur hit en dag)
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Ja, når jeg først er inne i det moduset.... :-) Tusen takk, Tone, for rask tilbakemelding! :-)

Sitter ellers i spenning for åpninga av Sør Arena, Starts nye storstue! ;-) HEIA START! ;-)

Anne-Lise
Renate A.

Ett fantastisk bilde. Jeg måtte le for meg selv her jeg satt. Katten er fantastisk og gaten er som skapt for situasjonen. Kokett dukker opp i hodet mitt. Applaus fra meg :)
Avsluttet .

Stilig bilde. Katten var jo utrolig bra. Det var bra at det ikke var noen andre i gatene.
Vidar S.

En liten pitoresk gate som i seg selv kan være severdig, men det er katten som gir bildet liv og historie. Stakkars pusen som ikke kommer inn... døra forseglet med jerngitter...eller bare nysgjerrig? En artig situasjon fra et sted hvor tiden tilsynelatende har stått stille en stund. Flott komposisjon og bruk av shv. Kunne kanskje vært et knep lysere - synes det hvite blir litt for grått og det svarte litt for gjengrodd (ps: jeg sitter på en dårlig skjerm akkurat nå, så det blir met lite forbehold). Et severdig bilde - bra! :o) Vidar
Line M.

Dette var flott! Et bilde som virkelig får reiselysten til å komme krypende :-)
Mvh
Line
Avsluttet .

Hei Anne-Lise
Med sort/hvitt og gatefotografi er jeg litt på tynn is. Men jeg likte så godt den katten som sikkert lukter noe veldig godt der innenfor. Med den strekken må det være en delikatesse innenfor porten:)

Noe annet som jeg merker meg som er litt negativt er det sorte ''hull'' i enden. Det kan se ut som en påkledd motorsykkel, men uansett det skjemmer ellers et fint bilde.

Men høyresiden nedover er flott med vinduer og dører og takvann-nedløp og en flott krukke med slyngplante i enden.

Nei, men det var litt synd med den sorte UFO'en, og vet ikke om døren i enden skulle inneholdt detaljer; ergo litt lysere i de mørke partiene.

mvh arild

Anne-Lise S.

Heisann, og hjertelig takk for mange fine kommentarer! Bildet er tatt i en skyggefull gate. Derav ble det hvite mer grå, også på fargebildet. Det er en motorsykkel som står innerst, Arild. Ja, er enig i at den burde vært tatt bort, men er ikke allverdens flink til å clone..., og er redd det bare ville blitt et mislykka forsøk. Nei, har ikke forsøkt, men synes det er så mange detaljer som evt. burde være der sykkelen står at jeg har valgt å la den være der. Ellers ser jeg at et par av dere ønsker mer detaljer i det mørke. Tar det til etterretning, og skal se hva jeg kan gjøre når jeg får anledning! TUSEN TAKK igjen, for flotte tilbakemeldinger!

Anne-Lise
Knut L.

Og så arti' med denne pusen som banker på og vil inn.

Morsomt situasjonsbilde.

Jeg skal nedover om 14 dager - og skal hilse. ;-D !

mvh
Knut

PS - mange takk for ''massivt nedslag'' og fine innspill på Røros-bildene mine.
Anne-Lise S.

Hei Knut, og hjertelig takk for fin kommentar på bildet mitt! :-) Ja, du får hilse så mye. Kan være du treffer hele familien... Mange løskatter i Altea! Var i Røros i romjula for et par år siden, og synes det er et vakkert sted med historisk sus over seg. Oppdaget bildene dine derfra i dag, og måtte bare...

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Syns det er flott med katten, men savner mer fokus på den og så savner eg fargene, det er ofte vanlig å vise gatebilder i sv/hv ser eg, men i denne pittoreske idylliske landsbyen, vil eg veldig gjerne se bilder i farger, da kommer detaljene bedre frem.
Bildet er, i mine øyner, sånn midt på treet.

Mvh Inger Anne
Anne-Lise S.

Tusen takk, Inger Anne! :-) Fargeversjon er lagt ut!

Anne-Lise
Steinulf L.

Fin stemningsformidling hvor katten er nøkkelen. Motorsykkelen under presenningen står ikke ut mot den mørke døren bak i sv/hv versjonen, så på min skjerm er fargeversjonen å foretrekke.
Eva Marie P.

Stakkar pusen vil jo inn...
Herlig gatebilde dette flott dybde. Jeg liker egentlig s/h bildet best, men jeg får den sorte ''klumpen'' bakerst i gata og da er farve bildet å foretrekke.
Pusekatten er så utrolig søt...
-epl
Marit O.

Herlig gatefotografi,der katten tilføyer en fin stemning i bilde og prøver og fange oppmerksomheten til noen på innsiden.Blir nok farversjonen på meg Anne-Lise,der detaljene kommer best frem spennende bilde med mye detaljer og studere :)
Marit
Bjørn H.

Fin stemning fra spanskekysten, og en pitorest liten gatesnutt.

Katta gjør for veldig mye for bildeopplevelsen her, mens motorsykkelen der nede under presseningen var litt dum syns jeg.

Jatakk til fargeversjonen :)

Bjørn.

Anna Rosa L.

Her liker jeg aller best v1!!!
Synes katten gjør bildet morsomt, mens det ellers er et flott motiv!
Reiser du mye? :)
-rosa-
Wenche J.

Hei Anne-Lise
Jeg liker fargeversjonen best:) Katten maa vaere med. Her har du klart aa trykke paa utloeseren i riktig oeyeblikk der katen strekker seg opp mot doeren. Enig vedr. det sorte hullet i enden av gaten. Skulle vare mulig aa fjerne det i PS:):):)
Mvh Wenche
Ivar B.

Altea er jo en utrolig sjarmerende by, med et vell av fotomuligheter. Synes det er en flott stille stemningsrapport. Fin komposisjon. Faller mest for fargeversjonen. Mvh Ivar.
Avsluttet .

likte V1 best et flott bilde nydelig komp. og bra belyst..

Rune
John H.

Hei
Anne-Lise
Meget bra. Fint miljø, godt s/h arbeid. Katten er det som løfter bildet. Når det er sagt blir katten frarøvet oppmerksomhet av der mørke bakerst i bildet. Jeg foreslår at du kutter bort v. side av bildet v. døra. Bort med den sorte døra og bruker et kvadratisk ( storformat) eller stående format. Jeg har gjort det og det vart kjempebra
John
Jostein F.

Hei!

Meget bra! Veldig mye er sagt om bildet. Jeg synes bildet har så mye bra ved seg for å være et virkelig ''blinkskudd'' , at den motorsykkelen burde vært fjernet for enhver pris, (er du sikker på om ikke nøkkelen sto i tenningslåsen). Komposisjonen er kjempebra, men for å unngå MCén kan kanskje den nevnte beskjæring ha noe for seg. Uten trekk og litt lysere så hadde MCén vært en stilig del av miljøet. Bildet er uansett veldig bra.

Mvh; Jostein
Anne-Lise S.

Takk for gode tips, som jeg nå har prøvd ut! Synes dere er gode jeg! :-) Glad for at dere kan få åpnet øynene mine for andre utsnitt og formater! :-)

Anne-Lise
Arvid M.

Hei! Eit nytt fint gatefotografi her. Katta var det første som fanga blikket, den gjorde seg bra i bildet der den har lyst å koma seg inn. Lika versj 2 best, den ga mest klarhet til bakgrunnen. Mvh Arvid
Bjørn H.

V4 er absolutt best...

:)


Bjørn.
Inger Anne Maritsdotter V.

#4 i farger blei kjempefin;-)

Inger Anne
Johan S.

Å du har nå øynene med deg da Anne-Lise! Fint bilde!

;-)
Eva Marie P.

V 4 er super Anne-Lise
Tom T.

Hei! Bra dette bilde:) Bra du var her på rett tid:)V1 er for meg.

mvh Tom T
Anne-Lise S.

Takker dere så mye for kommentarer, og spesielt spennende er det når dere velger versjon. På den måten kan jeg få et innblikk i hva som fungerer godt ift. valg av utsnitt og format ift. motiv! :-)

Anne-Lise
Oddrun B.

Et koselig bilde. Liker best v#4, på grunn av at jeg synes bilde gjorde seg best i farger og at katten kom mer i fokus :)

mvh Oddrun
Bjarne N.

fin miljøskildring:-)
Stig Børre E.

Dette syns jeg ble veldig bra.
V1 er absolutt best etter min mening. Synd med det mørke inntil veggen nederst i gaten. Katten gjør veldig mye for bildet. Beskjæringen i de to siste versjonene ødelegger den fine dybden.

StigB
Steinulf L.

Med den kraftige beskjæringen du gjør blir det to helt forskjellige bilder. De rektangulære fokuserer på gaten og viser et bilde med stor dybde, hvor katten er et morsomt element som absolutt hever bildet.

Det kvadratiske bildet er bildet av en katt som vil inn. Helt annen historie. Uansett, foretrekker fargevesjonene, og v#2 er mest spennende i mine øyne.
Anne-Lise S.

Takk til dere 4 for konstruktive tilbakemeldinger! :-) Steinulf: Jeg er enig med deg i at dette blir to forskjellige bilder. Det ene fungerer best for noen, mens det andre for andre.

Anne-Lise
Anne-Lise S.

.....og fargeversjonen for de fleste......
Anne Lene B.

Hei Anne-Lise
Versjon 4 ble flott!
Herlig fanget øyeblikk dette!


Hilsen Anne Lene
Anna Rosa L.

Jeg ser at du har laget noe versjoner siden sist! Jeg bare digger v3! Helt herlig!!
-rosa-
Annika J.

Kjempeflott bilde, som forteller en historie.
Jeg liker best versjon 1.
Anne-Lise S.

Tusen, tusen takk til dere, Annika, Rosenknoppen og Anne Lene! :-) Interessant å høre deres valg av versjon ift. svhv / farger, og utsnitt!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu