Glasshuset
Det er stille i glasshuset i Bodø.. Tidlig en morgen.
tatt i farta, ble skeivt
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger613
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_218996} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Lars Henrik K.

Hva er det du prøver å fortelle med dette bildet?
Det er teknisk meget dårlig, og som du selv sier skjevt. Jeg synes ikke det har noe i et bildegalleri å gjøre.

Lars
Glenn Ø.

Jeg ville kanskje valgt å ta dette bildet i høydeformat.
Dessuten vært litt mer nøye med å få det rett. Men det skriver du jo selv.
Dersom du ønsker å formidle noe fototekniske erfaringer rundt dette bildet, f.eks bruk av blender/lukkertid/ISO muligheter osv, må du legge ut bildet i større oppløsning. Alle får et dårlig inntrykk av et bilde på 640x480 oppløsning. Det er jo det samme som en skikkelig gammel VGA skjerm.

Lykke til med fotograferingen.

Mvh,
Glenn
Hege Ø.

Hvorfor skal ikke dette få være i et bildegalleri som alle andre? Jeg stoppet opp da jeg så en Preusbutikk siden jeg jobber i samme kjeden. Må man absolutt ha så mye å fortelle? Jeg kan lage meg en story ut i fra bildet, med menneskene som jobber der, de som har forsovet seg, de som spiser frokost og de som er på vei til å åpne butikken etc.
Martin T.

jeg får forsvare meg med at det er tatt med 2mpx mobil kamera. Derfor kan jeg ikke oppgi ISO og blenderåpning, for det vet jeg ikke.
Martin T.

og hvis du, Lars, ikke har noe mer positivt å komme med, så syns jeg du heller kan la være å kommentere i det hele tatt.
Andreas S.

Det er noe sjeldent med dette bildet.. Glasshuset gir meg spader... Alltid fullt av folk som går i feil retning, står i veien, røyker, spiller høy musikk og spytter på gata..
Men her... Helt tom.. Helt stille...

Fototeknisk.. det er en annen sak. Men med en telefon kan man jo ikke vente mer. Prøv å ring muttern med D70'en, det blir værre :-)

mvh
Andreas
Lars Henrik K.

Er det ikke meningen å gi hverandre ris og ros her da? Hvis du ikke tåler kritikk, får du la være å legge ut bilder her.
Lighten up! :-)

Lars
Jon Christian J.

Her er jeg enig med Lars. Dette var dårlig. Skjevt, uskarpt og kjedelig.
Beklager. Du må gjerne legge ut slike bilder, men som Lars sier må du også tåle å få kritikk. At utstyret du tok bildet med er dårlig spiller egentlig ingen rolle, det er bildene vi vurderer og ikke utstyret.
Erik B.

JCJ får et klapp på skuldra av meg! Kunne ikke vært mer enig.

Hilsen Erik.
Thomas M.

dette er foto.no, ikke mobilbilder.no

Thomas Mørch
Hege Ø.

Gi meg den linken der det står at man ikke kan bruke et mobilkamera. Er ikke foto.no for alle? Kritikk tåler vi, men hva er poenget med å slakte slik, det er vel bedre å fortelle hva den enkelte syntes kunne vært gjort annerledes med bildet isteden. Poenget bør vel være å bygge hverandre opp til å fortsette med denne fine hobbyen. Stå på du Martin, du har evne til å se motivene, at det ikke er mulig å få det teknisk bedre pga av et mobilkamera, det er jo ikke din feil.
Erik B.

Hege: Det er kun Thomas som har sagt noe som kan tolkes dithen at mobilbilder ikke har noe her å gjøre. Det er klart man legger ut bilder tatt med det kameraet man har, uansett hva slags kamera dette måtte være. Se f.eks. på Tobias Leira; han legger ut knallbra mobilkamerabilder. Som Jon Christian sier: Det er bildene vi vurderer, og ikke utstyret.

Når det gjelder akkurat dette bildet, så er det for meg ikke lett å finne noe positivt å si. Vil det bety at jeg ikke kan kommentere dette bildet? Hvis det er sånn at man på død og liv skal skrive noe positivt om hvert eneste bilde her inne, så vil hele poenget med sida bli borte. Ingen vil jo heller lære noe, men bare få bygget opp en falsk selvtillit som blir fullstendig knust den dagen man treffer på noen som faktisk våger å si sin ærlige mening. Du har sett dem på ''Idol'', ikke sant?

Vanligvis pleier jeg å overse mye av søppelet her inne, men av og til må jeg bare si noe. Og helt ærlig: Det er jaggu mye søppel her inne...

Hilsen Erik.
Trond Reidar T.

Hva faen er vitsen med denne slakten? Prøv i allfall å bruke en litt lettere tone. Prøver dere å skremme folk bort herfra?

[Thomas Mørch sier: dette er foto.no, ikke mobilbilder.no]
bilde nr. 241250 der dreit du deg litt ut Thomas..
Lars Henrik K.

Når man legger ut et bilde som blir oppfattet som direkte dårlig og uinteressant, må man beregne litt slakt.
Fotografen fikk i min kritikk en fair sjangs til å forklare hva han mente å fortelle oss med bildet (i og med at dette er et bilde som ikke sier så mye eller har noen klare motiver, synes jeg det ville vært en fordel). Det har han ikke gjort så langt. Han brukte heller tiden til å fortelle meg at jeg bare kan kritisere bildene hans hvis jeg har positiv kritikk å komme med... Hva er vitsen da?
Dette er ikke IDOL hvor dommerne blir buet ut fordi de gir dårlig kritikk.

Det går an å bruke hodet, og spørre seg selv om dette er en bilde som er interessant for allmenheten før man legger det ut. Litt selvkritikk altså!

Det er dessverre blitt slik her at de bildene som får flest kommentarer, er bilder som er bra eller meget bra, og hvor fotografen som regel er så dreven at han/hun ikke trenger hjelp. Dårlige bilder, eller bilder hvor fotografen kunne trengt litt hjelp blir ignorert.


Lars

Hege Ø.

Ai....når folk sier at andres bilder er søppel....den er drøy. Tror ikke det er Martin som ikke tåler kritikk. Over og ut.
Martin T.

'Det går an å bruke hodet, og spørre seg selv om dette er en bilde som er interessant for allmenheten før man legger det ut. Litt selvkritikk altså!''

Står det noen plass at slike bilder er u-interessant da?
Slakt meg eller ros meg. Flott at jeg hvertfall får respons. Da vet jeg hvertfall at folk ser på bildene mine.
Lars Henrik K.

Det jeg vil vite er; Hva gjør dette bildet etter ditt syn til et severdig bilde? Og hva prøver du å fortelle her? Kan du skrive et par setninger om det?

Lars
Martin T.

på en måte er det et sjeldent bilde i seg selv, for det er ikke ofte man finner glasshuset i bodø tomt. Rent teknisk er det mange som har kommentert at det er dårlig ja. Men om jeg sier; Jeg vil ut? Tenker da på Exit skiltet
Andreas L.

Det er viktig å forklare hva du tenkte da du tok bildet. Slik som du kommenterte sist her, at det er sjeldent med lite folk. Da sier bildet noe helt annet. Husk at det er følelsene man har og ideene bak bildene som teller, ikke kameramodellen...

-Andreas
Martin T.

javell. Beklager alle sammen da. Da får jeg vell ta selvkritikk da.
Avsluttet .

Hjelpes. Jeg har akkurat meldt meg inn her og har vært litt engstelig for om bildene mine ble likt. :o/
Fikk en link av en venn som sa at alle var velkommen. Det ser visst ikke slik ut. Å kalle Foto.no en søppelfylling til bilder blir vel noe drøyt, man har jo ikke lov til å legge ut masse bilder, dessuten legger de fleste ut bilder for å få en tilbakemelding på hva som er galt/rett eller om bildene gir seeren ''noe'', slik det har gitt ''fotografen''.
Å få bekjeder om at det bare er dritt og at det ikke burde vært lagt ut...så utrolig ovenfranedholdning! At gutten bare er 16 år, gjør saken ennå verre.
Et par unnskyldninger er på sin plass, hvis ikke er det vel ikke plass til oss dødelige med dårlig utstyr og manglende profesjonalitet.
Dere må jammen sitte høyt på pidestallen deres!
Marianne S :o(
Martin T.

Nesten så jeg ikke vet hva jeg skal svare lengre :P Føler ikke at det går noen vei uansett hva jeg sier.
Anne R.

Hiver meg på Marianne Sæveraas sin kommentar. Godt sagt!
Ellers vil jeg si at til å være et bilde som ''ikke har noe å gjøre i et billedgalleri'' så er det ikke verst at det har hatt over 290 visninger og fått en hel haug med kommentarer. Bra gjort, stå på!

Mvh Anne
Lars Henrik K.

Martin:
Jeg synes du ga en fin forklaring på hva du ser i bildet. Hvorfor kunne du ikke skrive den litt før?

Marianne: Ja, det var kanskje litt dumt å skrive at bildet ikke hadde noe her å gjøre, men den dårlige tekniske kvaliteten og kommentaren ''Tatt i farta, ble skjeivt'' gir et bilde av at fotografen har slengt bildet ut her fordi han ikke hadde noe bedre å gjøre akkurat da.
Det var derfor jeg spurte om han kunne forklare hva han ville fortelle oss med bildet. Noe han ikke var interessert i å svare på før jeg hadde spurt 2 ganger til...
Og hva har alder med dette å gjøre?

Jeg mener fremdeles at man bør se på bildene sine med et kritisk øye før man legger de ut. Har man gjort det, bør det være relativt enkelt å svare på et slikt spørsmål.

Lars
Erik B.

Vel... så får man terge på seg noen fler, da.

Ja, jeg sa at det er mange bilder her inne som er søppel, og det står jeg ved. Jeg har derimot aldri sagt at foto.no er en søppelplass for bilder.

Problemet, sånn jeg ser det, er at altfor mange er altfor lite selvkritiske. Lars Henrik formulerer egentlig den biten ganske godt: ''...men den dårlige tekniske kvaliteten og kommentaren ''Tatt i farta, ble skjeivt'' gir et bilde av at fotografen har slengt bildet ut her fordi han ikke hadde noe bedre å gjøre akkurat da...''
Når folk legger ut bilder fordi de ikke har noe bedre å gjøre, så stjeler de samtidig oppmerksomhet fra de folkene som faktisk vil ha (og fortjener) kommentarer på bildene sine for å bli bedre.


Marianne: Den eneste som har sagt noe som helst som kan tolkes i den retning at utstyret har noe å si er Thomas Mørch. Og som du ser av Trond Reidar Teigens kommentar, så bæsja han i eget reir. Og det er klart det er rom for alle her! Det som fikk meg til å tilte litt i dette tilfellet var kommentaren ''og hvis du, Lars, ikke har noe mer positivt å komme med, så syns jeg du heller kan la være å kommentere i det hele tatt.''. Folk skriver kommentarer for å si hva de mener om et bilde. Selv om de ikke ser noe positivt, har de vel fortsatt like stor rett til å ytre sin mening? Den første kommentaren under dette bildet var nok litt unødvendig direkte, men det var også din pidestallbemerkning.
Når det gjelder profesjonalitet, så er vi amatører alle sammen. Nesten alle, ihvertfall...

Anne: Ja, det har mange kommentarer og visninger. Men legg merke til at få av kommentarene omhandler selve bildet, men heller er en refs av folk som faktisk har kommentert det. Og at det har mange visninger henger sammen med diskusjonen under bildet. Det kunne like gjerne hatt femti visninger og null kommentarer.

Og nå, til slutt, vil jeg forsøke å skrive noe konstruktivt om bildet:

At det er skjevt har allerede blitt nevnt tidligere. Nå vet vi at hensikten med bildet var å vise at dette bygget var tomt og øde, så da vil jeg anbefale at du neste gang snur deg 180 grader og tar bildet den andre veien. Her ser det ut som om du står ganske nærme utgangen og dokumenterer at utgangspartiet er folketomt. Jeg regner med at mesteparten av bygget var bak deg. Personlig mener jeg også at man bedre kan understreke tomhet ved å ha én person i bildet. Da tenker man (ihvertfall jeg) at ''han var alene, gitt'', i motsetning til om bildet er tomt. Når bildet kun viser et tomt bygg, tenker jeg bare at du har tatt bilde av arkitekturen.

Hilsen Erik.
Hege Ø.

For min del syntes jeg det i enkelte tilfeller (som her) det er bra at vi kan tolke bildet selv. Klarer å lage meg mange historier ut ifra dette bildet. Det er det som gjør dette bildet spennende!
Mange bilder her er kun pene å se på, som er teknisk tipp topp - en fugl, katt, solnedgang osv, men her har vi altså sjansen til å bruke litt kreativitet og tankegang isteden for å få ''løsningen'' rett i fanget. Han starter jo en historie ''Det er stille i glasshuset i Bodø.. Tidlig en morgen'' Grav heller litt i hjernebarken og fullfør historien!

Simon G.

hei. Litt morsomt dette. Når jeg ser på bildet ser jeg noe helt annet enn alle andre her, men det er sikkert fordi jeg er fra Bodø.

Legg merke til hvor stygt det er der inne, alt er stengt, skittent, stygge blomstre som henger ned og ser ganske døde ut rundt exit skiltet, alt er stengt, en liten oppoverbakke, og det virker veldig fint og lyst ute, eller ting virker klarere ute.

Det virker som om bildet viser verden fra en av de narkomane i Glasshusets perspektiv. Bilde er til og med tatt fra en av di faste plassene de sitter.
Andreas S.

Tjohei.. her var det blitt livat ja... Men nok om det..

Dersom du vil bruke Exit skiltet til å signalisere ''Jeg vil ut'' som du sier selv, så burde bildet vært f...e fullt av folk (som det er på lørdagene). Da kommer klausen og man vil ut straks.
Slik bildet er nå, helt uten folk, så får jeg lyst til å sette meg på en av benkene å nyte noen minutters ro.

Stå på, lag spennende bilder og la ikke kvalitetsdiskusjonen knekke deg.

mvh
Andreas
Martin T.

Kanskje man vil ut, men kommer seg ikke ut? Du må bare være kreativ å komme med forslag.. for all del.
Simon G.

Andreas Skjervold...

Når du sier det sånn, og så enda en gang på bilde tenkte jeg at ''jeg vil ut av stillhet og ensomhet'
Tomas J.

Dette bildet var tragisk Martin ;P

Men jeg vet du kan bedre! :D
Stå på ;P
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu