Krefter
Bildet er tatt under flystevnet på Kjeller søndag 13.mai. Lysforholdene var vanskelige denne dagen. Dette bildet var i utgangspunktet overeksponert. Jeg er klar over at det er mye støy i bildet.
Til tross for tekniske svakheter valgte jeg å legge inn dette bildet da jeg synes det uttrykker noe av de kreftene som er i sving rett før et F16 jagerfly tar av.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-15 11:57:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-15 22:27:11
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 70-300 mm
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeDigital ISO 40
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger721
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256657} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Per Einar G.

Hei,

Bra bilde dette Ole-Kristian, forholdene tatt i betraktning. Du har fått med stikkflammen/varmen fra jet motoren og dette setter ett fartspreg på bildet. Jeg går for versjon 2.

Per E.
Tommy V.

Enig med Per versjon2 er best.

mvh Tommy
Ole-Kristian T.

Hei og takk til Per Einar og Tommy for kommentarer. Er enig med dere; #2 er nok den beste, det er jo tross alt flyet jeg tar bilde av, ikke blomstene :)
Avsluttet .

Versjon 2 klart en 1 er.

Flott levert Ole-K.

Arne
Tine H.

Uenig med dere alle.... V1 er best. Blomstenes kontrast til den forurensende maskinen forteller jo sin helt egen historie !!!! Tine
monica r.

jeg synes nok versjon 2 var best også,du kan jo lage et eget blomsterbilde av de flotte blomstene :-)
Ole-Kristian T.

Takk til Arne, Tine og Monica, hyggelig at dere tok dere tid til å skrive kommentar. Gøy at du går mot strømmen Tine, og du begrunner valget ditt elegant :)
Simen B.

Tøft dette her. Versjon 2 funker best for meg.

mvh Simen
Rune S.

Hei Ole-Kristian! Tøfft bilde som viser krefter i sving! Jeg synes blomstene hører med i ramma rundt flyplassen.

Mvh
Rune S
Knut H.

Hei Ole kristian.
Fartsfylt bilde der stikkflammene skaper
action .Flott ramme runt take offen.
mvh Knut
Ole-Kristian T.

Takker og bukker til Simen, Rune og Knut :) Gøy at F16-bildet skaper begeistring. Det var en heftig opplevelse å erfare den på såpass kloss hold, det må jeg si.
Espen R.

Hei Ole K. Flott bilde av en heftig, men nå snart gammeldags maskin... Tror ver#2 funker best her. En får en god følelse med varme og lyd bare av å se på dette bildet. Flotte greier:-)
vh
Espen
Beate S.

Hei
Jeg synes absolutt at dette er et flott bilde hvor det er mye ''ækksjen''. Jeg synes absolutt versjon 1 med de gule blomstene i forgrunnen er best, bildet trenger litt varme farger som kontrast til de mer kalde fargene ellers i bildet. Og er ellers enig også i Tines poeng.

Med vennlig hilsen Beate
Zafar I.

Utrolig flott bilde og bra vinkel. Kult og se at man får til så gode bilder på en slik dårlig dag som vi hadde:)

Har du lastet opp resten av bildene noen sted?
Jeg har lagt ut mine bilder her:
http://www.zafariqbal.net/index1.php?pages=album
Ole-Kristian T.

Takk til Espen, Beate og Zafar for kommentarene! Gøy at du likte bildet, Espen! Beate: Interessant at du går for #1, det begynner å bli et lite verdispørsmål dette her, og du vil ha verdiene myke, bra :). Zafar: Takk for oppmuntring! Jeg ligger litt ''etter'' når det gjelder nettet, så jeg har ikke noe sted å legge ut bildene. Men jeg kan sende deg noen av de beste på mail som en liten service :)
ketil o.

Hei!
Et fint og actionfylt bilde dette. Liker nok v.2 best jeg også.
Mvh:ketil
Terje J.

YES!!!!!!!
Andreas S.

Heisann

Det her er et bilde som går rett hjem ja:) Slutter aldri å la meg imponere av kreftene, farten og smidigheten disse F-16 jagerne står for. Nydelig med varmen og stikkflammen som står ut fra eksosen bak. Det eneste konstruktive jeg kan gi er å ikke dra like hardt i saturasjons-spakene neste gang, fargene blir litt intense synes jeg.

Mvh. Andreas D.
Ole-Kristian T.

Takk o takk! Ketil og Terje: Takk for begeistringen! Andreas: Vi er virkelig to som lar oss imponere av slike jagere; min drøm er å sitte på en tur...:)
Ang. fargene kan jeg si: Du skjønner, jeg er en uhelbredelig kolorist, så jeg liker fargene så knall! Eller (nærmere sannheten): Er enig med deg, det BLE litt mye farger, men pytt-pytt, det var så grått den dagen at jeg måtte live opp litt. :) Skal forresten for moro skyld legge ut originalbildet nå.
Tom A.

Jeghar vanskelig for å bestemme meg, v2 er ett kjempe bra bilde av jageren, mens v1 skaper en små-ironisk kontrast mellom blomstene og krigsmaskinen.

Får nøye med å si bevares bra bilde, det at du har fått med fargene som illustrerer den vanvittige varmen i jet-motoren er ett definitivt pluss
Stig Børre E.

Lenger lukkertid og panorering (det er nok lettere sagt enn gjort - for dette går vel fort...),
kunne fått litt mere futt i bildet. Fartsfølelsen blir litt borte når alt er fryst.

StigB
Nina E.

Jeg synes du har fått ganske mye ut av et bilde som i utgangspunktet var ganske slapt og ordinært. Men du har greid å hente fram farger og energi, skarphet og ild, og fått et absolutt brukandes bilde ut av det. Ikke verst! Jeg synes V1 er bra, og V2 er også bra, litt mer fokus på flyet, kanskje. Samtidig synes jeg de gule blomstene har noe å si i forhold til ilden bak flyet.
Når det er sagt, synes jeg bildet mangler en del teknisk. En del støy og noe uskarphet synes. Har du prøvd å kjøre bildet i Noiseware el.l? Mvh Nina :o)
Stein Rune B.

Bra utført
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu