Stilleben
Har lenge hatt lyst til å prøve meg på stilleben. Er egentlig ganske fornøyd med resultatet, men vil gjerne ha konstruktive synspunkter! Hvilken versjon er best?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-30 13:09:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde33mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • AnnetBrukte distort glass filter i speilbildet av fruktfatet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger594
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_300158} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Monika Frisvold V.

Hei
V1 ble utrolig stemningsfult...
Synes det ble fint at du har brukt filter på speilet..
Delikat og lekkert...
mvh monika
Steinulf L.

Fruktfatet er nydelig med god skarphet og vakkert ''klassisk'' lys. Speilingen bak synes jeg stjeler altfor mye oppmerksomhet og foreslår en versjon uten den.
Avsluttet .

Liker både V1 og V2 jeg.
Speilet bak syns jeg er fint,noe nytt,litt anderledes enn bare et fruktfat.
Nydelig lys og fine gylne farger.
Bra stilleben dette.
Hilsen Tone!
frøydis k.

Nydelige farger og lys. Jeg er enig med Steinulf ang speilinga bak. Jeg likte v1 best.

Frøydis
frøydis k.

Nydelige farger og lys. Jeg er enig med Steinulf ang speilinga bak. Jeg likte v1 best.

Frøydis
Ole-Kristian T.

Takk for kommentarer! Ser poenget med at speilingen stjeler mye oppmerksomhet, selv om noen også likte den. Det kan selvsagt bli litt for mye av det hele. Men håper flere kommer på og ytrer sin mening :)
Trine B.

Jeg likte bildet ditt veldig godt! Frukten ser veldig fristende ut. stearinlyset ble nydelig og jeg syns speilingen var prikken over i`en.. :)
Tine F. B.

Hei,
Nydelig bilde, teknisk og komposisjonsmessig bra utført. Holder selv en knapp på V1 fordi lysene der skaper et miljø rundt frukten. Synes også at speilingen tilfører bildet noe, men at bruk av filter der er unødvendig. Tror det ville fremstå som renere uten filter på speilet, spesielt i V2 siden lysene er kuttet fra hovedmotivet der. Uansett, et godt og severdig bilde der frukten skal friste seeren, og det gjør den:-)
mvh Tine
Anne Kari Berg K.

Et overdådig og flott stilleben som minner om et maleri fra barokken. Fint med speilet bak - det ser nesten ut som du har brukt et filter for å få til den ruglete overflaten. Liker versjon 2 best. Og selv om lysene kaster et varmt skjær på fruktfatet, syns jeg faktisk de levende lysene forstyrrer. Tror bildet hadde blitt enda bedre uten at du så lysene. Syns ikke lys/lysestakene helt sto i stil til den frodige fruktoppsetningen.

Anne Kari
Eva Marie P.

Jeg likte dette, spesiellt pga speilingen. Det ga det en anderledes og stilig preg/effekt.
Duse varme farver, liker dråpene. Smaken er som baken, jeg liker det jeg ser!!
-epl
Aina s.

Jeg liker speilet, og synes det er et bra bilde. Synes kanskje utsnittet er litt for tett? Likte V1 best, men når lysestakene ble nevnt, så er de kanskje litt små og pinglete i forhold til barokkstilen forøvrig.

Mvh Aina
Ole-Kristian T.

Takk for utfyllende og interessante kommentarer! Til Anne Kari: Jeg har brukt et filter på speilet, nemlig distort-glass i Elements. Jeg gjorde det også for at speilbildet skulle dempes noe ned i forhold til hovedmotivet. Ellers kan jeg være enig i at stearinlysene kan være litt små og pinglete. Dette tenkte jeg ikke så mye på, så det er så bra å få slike innspill :)
Anne Kari Berg K.

Syns fortsatt bildet er fint, men jeg ville prøvd å ta bilde av motivet om igjen, kanskje med stativ og lang lukkertid? Prøvd å unngå skyggene på de nederste fruktene - hva med å få lys på dem med en kraftig lykt - vet ikke om det funker, prøv.

Jeg ville også prøvd en versjon uten blanke dråper og uten filter på speilet.

mvh Anne Kari
Avsluttet .

Går for V1, synes det ble best, fint med speilingen i bakgrunnen...har du forsøkt bildet i tungsten modus? mvh Ulv
Ole-Kristian T.

Hei Ulv, takk for kommentar, men hva er tungsten modus?
Avsluttet .

Kunstlys...hadde kanskje vært fint...fargene blir gjerne litt for ''varme'' i innelys, vet ikke om du bruker Canons DPP RAW konverter, der finner du ihvertfall tungsten...hvis du tar bildene dine i RAW da? mvh Ulv (kan brukes hvis du tar bildene i jpg også...mulig du har tungsten modus på kamerainnstillingen også, er ikke så kjent med 350`en)
Helge R.

kanskje litt for hardhent bruk av filter på speilbildet?? V1 for meg, lysene gjør noe ekstra med uttrykket.
Totalt et stileben av de bedre, takk
:)Gorm
Ole-Kristian T.

Til Ulv, jeg tar vel ikke bildene mine i RAW, har heller ikke satt meg inn i hva det er..:). Til Anne Kari: Jeg nrukte stativ og forholdsvis lang lukkertid (1 sekund). Motivet er nå dessverre spist opp, så jeg får heller prøve meg på et nytt en annen gang! Til Helge: Kunne sikkert brukt filteret noe mer forsiktig, men jeg synes det ble litt fint jeg da, og da er det fort gjort å overdrive. Smak og behag er det kanskje også. Uansett, tusen takk for alle innspill!
Svend Wiig L.

Hei Ole-Kristian!

Meget delikat stillbilde der den spesielle strukturen i speilet, speiler hovedmotivet på en fin måte!
Samtidig rammer lysene inn bildet samt gir dette varme lyset til herligheten!

Pent dandert og tatt!

Mvh Svend
Jørn B.

Et virkelig flott stilleben med fine vakre fargetoner.
Odd E. k.

Hei Ole-Kristian!

Et delikat fruktfat i en varm atmosfærisk stemning, der lyset og fotovinkelen inn på delikatessene gir et flott motiv. Liker fint de våte fruktene, lysene på hver side og speilet i bakgrunnen. Liker nok best Versjon # 1 av de to versjonene. Komposisjon og utsnitt utmerket.

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Fred S.

Vakkert, men som stilleben betraktet en smule overlesset, med både dråper på frukten, ruglete speil og de to lysene. Litt ''too much''

vh fred
Ole-Kristian T.

Takk for nye kommentarer, som viser at smaken er som baken :) Men Fred: Jeg skjønner ditt poeng meget godt, og er egentlig enig i at det ble litt vel mye, selv om mange også uttrykker at det fungerer bra. Gøy med ulike synspunkter!
Tone A.

Hei Ole-Kristian
Eit vakkert stillebensbilde med eit nostalgisk uttrykk, flott lys og med skarpe detaljar på fruktfatet som er flott komponert. Lysa synes eg gir ei fin stemning i bildet. Fruktfatet blir ekstra innbydande. Men filteret i spegelen bak gjer at speglinga blir uroleg, slik at blikket stoppar på fruktkorga som er skarp. Men kanskje du har brukt fileret for å gjera ein uroleg bakgrunn rolegare? Elles flott komponert og ei flott stemning med lys-og skuggespelet som fell fint på fruktfatet. Stearinlysa gir bildet litt høgtidsstemning.
Kjempebra jobba.
God helg, helsing Tone
Bergliot E.

Hei Ole-Kristian,
Dette var lekkert. Flotte farger, flott lys og et delikat og innbydende fruktfat. Ekstra pluss for vanndråpene på frukten. Flott med den litt duse speilingen bak. Begge versjoner var flotte.

Bergliot:)
Bjørn André H.

Hei du !
Begge versjonene var flotte, men personlig likte jeg best ver #2 da spesielt fordi lysene kun var i speilbildet. Forvørig syntes jeg bildet er særdeles bra komponert med hærlige farger. Just love IT !!!
Bjørn André
Jon K. L.

Dette var snadder. Synes begge versjonene var gode, men holder faktisk en knapp på versjon 2. Den blir mer genial selv om beskjæringen rundt selve fatet da kanskje blir littebitt trang. Den diffuse speilingen er helt suveren. Selvsagt gir et slikt mørkt bilde litt dårlige kontraster, men her ser det ut til å fungere bra.

Jon K.
Avsluttet .

Flott bilde. Fint lys og fine farger. Jeg tror jeg liker v1 best
Avsluttet .

Nydelig stilleben, jeg liker godt begge utsnittene!
Oddrun B.

Forstår godt at den frukten er spist opp :) Et delikat bilde.

Mvh Oddrun
Ole-Kristian T.

Tusen takk til Tone, Bergliot, Bjørn Andre, Jon K., Anette, Cecilie og Oddrun for hyggelige kommentarer! Ser at det er litt delte meninger om bruken av filter i speilbildet. Tone: Ja, det var for at fruktfatet i speilbildet skulle ta mindre oppmerksomhet. Samtidig synes jeg det ble litt stilig.
Thorbjørn R.

Virkelig lekkert. Her likte jeg faktisk filteret du har brukt på speilet. Holder en knapp på v1. Skal det være, så skal det være..

Mvh Thorbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var et severdig og vakkert bilde.
Likte også begge versjoner men holder en knapp på #1.
Flott stemning i bildet og det er bra eksponert.

mvh Inger Anne
Roger A.

Hei.

Dette var et vakkert bilde i en sjanger med lange tradisjoner.
Versjon 1 fungerer best for meg. Fant at refleksjonene på kanten av fatet var forstyrrende i V2. Vakkert treverk og speilet var en god ide.

//roger
Avsluttet .

Hei.
Dette var utrollig flott bilde, likte komposisjonen i bilde med speilingen og fargene du har fått fram, selv setter jeg et terningkast ekstra på V1.
Tommy.
Nils Christian S.

Fascinerende - usedvanelig - det er bare å gratulere! Ditt bilde er litt av et kunstverk, med liv, glød og farger i flott symfoni.
karin l.

ja dette bildet var en vinner ,sjelden jeg har sett ett så vakkert og friskt
stilleben ,utrolig flott.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu