brudepar.
ønsker kritikk,ærlig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-11-03 18:54:58
    Versjon #2
Utstyr
  • D3s
  • 24-120
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBrudepar
  • Lastet opp
  • Visninger146
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_637012} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Bjørnar P.

Bonderomantikk så det holder her. Paret poserer fint og naturlig, og omgivelsene er ikke unødig fremhevet. Det er ingen tvil om hva som er hovedmotivet her, og brudens hvite kjole er en flott kontrast til de mange mørke tonene i bildet ellers.
Mykt og fint lys.
Bruken av monokrom er dristig, men logisk siden hele settinga er nostalgisk og retro. Konverteringa til monokrom er flott gjennomført, og dette sammen med en god eksponering og god balanse mellom lang toneskala og kontrast har gitt et meget delikat sluttresultat. Monokrom er vakkert når det er så flott utført som her. Her virker det som fotografen kan sitt håndverk.
Det er dog en fare for at mange vil etterlyse detaljer i skyggepartiene. Her balanserer du helt på grensa, og stiller store krav til en god og kalibrert skjerm. Mulig min skjerm ikke er god nok her, men dersom du ser samme problem, vil jeg anbefale en liten oppletting av skyggene. Det vil også gjøre en eventuell utskrift lettere.
På minussida vil jeg føre noe manglende oppskarping. Jeg betviler ikke at din original i full størrelse er skarp nok, men det du viser her er nedskalert, og har følgelig mistet noe av sin opprinnelige skarphet. Heldigvis kan slikt lett etterkorrigeres ved å skarpe opp bildet på nytt med riktige parametre etter nedskalering til web-format. Prøv USM med radius 0,5 og mengde etter smak etter nedskalering og ved 100% visning.
karin s.

takk for ærlig tilbakemelding, er klar over grensen bjørnar.har forsøkt med mer oppletting av skygger som du nevner,men får lett utbrendt kjole,og skjermen er ikke kalibrert nei, bildet blir veldig nedskalert ja, har kjørt det opp i maks str og skarpheten er grei. svart hvitt er vanskelig når lyset er såpass dust under fotograferingen,og brudeparet hadde store problemer med mysing,noe som igjen gjorde at vi måtte pause og lukke øyne,for så å se opp igjen uten og miste det naturlige, og sperre opp øynene.skal jobbe mer med det,og er veldig takknemlig for din utførlige forklaring.
mvh karin.
Bjørnar P.

Oppletting av skygger behøver ikke påvirke høylysene. De fleste bildebehandlere har egne verktøy for slikt. I Photoshop kan du bruke "Shadows", som fungerer flott til dette formålet. De fleste RAW-konvertere han også slike verktøy, og dersom opptaket er i RAW, anbefales det å gjøre korreksjonen i RAW-konverteren.
karin s.

Ja det er raw,og jeg har brukt lightroom ,er nok så fersk der,men ser mulighetene i rawkonverteren der, det er som natt og dag i motsetning til element, men bør nok ta et kurs.her er det mye å trekke i,og samtidig bør man være forsiktig, kan fort komme helt ut av kurs, prøvde i element, gikkt tilbake til lightroom, prøvde med shadows,men var ikke fornøyd, skal jobbe mer med i lightroom, takk for utførlig og kjempebra opplysninger,
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu