Massegrav
22 muslimske demonstranter legges i en massegrav i det sørlige Thailand. Bakbundet ble de stablet lag på lag i lastebiler og kvalt til døde under den seks timer lange transporten. Totalt 85 mennesker ble drept.
Bildet inngår i albumet Thailand -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger409
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_112822} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Tarjei Ekenes K.

sterk historie.

minner jo om konsentrasjonsleirstilen dette

trodde vi levde i 2004....!

hva hadde de gjort?

gått i tog ?

jeg har ikke så peiling på pressebilder
men synes nok historien sier mer enn bildet i dette tilfellet
men sammen er de nok dynamitt

:-D ! son tarjeiav !
Jan Erling S.

TEK: En muslimsk minoritet i Sør-Thailand har i økende grad begynt å bruke vold som middel i en kamp for selvstendighet, da de føler seg urettferdig behandlet av myndighetene. Stort sett har denne volden rettet seg mot politi og diverse offentlige etater, med en og annen skolebuss, markedsplass o.l. innimellom. Med andre ord er disse menneskene langt ifra Guds beste barn, for å si det sånn. Demonstrasjonen var vel også alt annet enn fredelig, ifølge media.

Når det er sagt så var det et godt illustrerende bilde på et ubehagelig problem som Thailand har fått å hanskes med.
Torgeir N.

Enig i at det er separatist problem i sør Thailand, men denne gangen har myndighetene gjort problemet større . Stordal refererer til media. Skrev selv fire reportasjer. Utdrag:

22 år gamle Azman Romae arbeidet som maler like ved politistasjonen der demonstrasjonen fant sted. Han visste ikke en gang at det var planlagt en demonstrasjon den dagen. Han forteller at hele området ble sperret av. Han hadde ingen muligheter til å komme seg unna.
- Så begynte politiet å skyte, alt ble fullstendig kaos, sier han.
Azman ble arrestert, og ble liggende nederst under den seks timer lange transporten. Over seg hadde han fem personer. Han har problemer med å beskrive marerittet han opplevde.
- Jeg har aldri følt tilsvarende smerte, jeg trodde ikke at jeg kom til å overleve, alt jeg kunne gjøre var å be, sier han.

Den muslimske befolkningen i sør Thailand er fortsatt rasende etter at 84 demonstranter ble skutt eller kvalt til døde mandag.
Det er noe de muslimske opprørerne i området vet å utnytte. De ser heller ikke noe galt i å ramme sivile, og idet en gravemaskin begynner å fylle igjen massegraven, får vi melding om at en bombe har eksplodert utenfor en bar i byen Sungai Kolok, på grensen til Malaysia.

Før demonstrantene kom så langt hadde de nok kastet noen steiner mot politistasjonen. Hanhaboon hevder også at en politimann ble skutt i beinet da det virkelig braket løs. Ellers var det for det meste demonstrantene som fikk gjennomgå, med tåregass, vannkanoner og skarpe skudd. Thailandske myndigheter hevder at det utelukkende ble skutt over hodet på demonstrantene. Det er en underlig påstand ettersom seks personer ble drept og flere andre pådrog seg skuddskader. Kulehullene i nærliggende bygninger er også vanskelige å forklare.

- Det er vanskelig å kontrollere et maskingevær. Noen kuler går rett frem mens andre går opp i luften, sier Vuttichai Hanhaboon.

Noen klarte seg bedre enn andre. 25 år gamle Yee var stablet på toppen av fire andre personer. Han forteller at folk som lå under hvisket til han, og ba han flytte seg litt for å gjøre presset mindre. Senere hørte han folk puste ut for siste gang. Så ble alt stille.
- Det var en helt spesiell lyd. Jeg kunne høre at de døde. Soldatene visste at det skjedde. Vi ba om hjelp. Vi fortalte at folk var døende, men soldatene tråkket på oss og slo. De sa at de ikke brydde seg.

Mer på bt.no

Torgeir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu