Nedlagt gruve
Dette bilde er tatt ved Mannfjellet i Meråker, hvor det tidligere ble drevet gruvedrift. Fantastiske farger som har kommet til syne etter mange år:-)
Bildet inngår i albumet Meråker -
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/11
  • Lukker2s
  • Nei
  • AnnetStøttet opp på bakken av stein, Iso 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger429
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285951} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Espen R.
Hei Ronny
Improvisert stativ, funker bra det:-) Bra gjengivelse av flotte fargenyanser i gruva. Fin bruk av vidvinkel her. Gir bra og noe uhyggelig dybde...
vh
Espen
Anders M.
Her har du fått frem noen fantastisk flotte formasjoner og farger. Blir litt svimmel av alt man skal se gjennom her, men dette var bra!
_AM_
Avsluttet .
Liker fargene. Skulle nesten tro det var arbeidernenes åndeblod som kom flytende ut i dagen. Nesten en flom av svunnen tid.

Stilig bilde. Jeg liker det du har fått frem her.

Mvh Tor
Monika Frisvold V.
Hei
Har du gått under jorden ?
Øynene mine blir ledet inn i bildet... Der svirrer dem rundt på jakt etter skatter... Flott å se på marmor reringen ..flotte farger og et meget spesielt
bilde.... fungerer også i S/H..ble roligere...
mvh monika
Ronny A.
Tusen takk for flotte kommentarer:-) Det er utrolig hva man får mennesker til å gjøre. Denne gruveinngangen ligger langt unna bebyggelse, så det må ha vært et slit bare å komme dit. På utsiden er det en enorm slagghaug som ruver i terrenget og har forandret det for all fremtid.
Ronny
Knut Børge S.
Hei Ronny!

Et meget tøft bilde med fantastiske farger. God dybde som leder oss innover i den fargerike hula. Lekkert!

mvh KBS
Avsluttet .
Flotte farger,masse spennende mønstre og jeg blir ledet innover i gruven:-)
Liker dette veldig godt.
Hilsen Tone!
Egil S.
Fargene er det som tiltrekker meg ved første øyekast.
Deretter kommmer fantasien...
Hva skjuler seg lengst der inne?
Inne i mine kjente dype skoger har vi også en lang rekke nedlagte gruver. De siste av de nedlagt rundt 50-tallet. Inn i disse har jeg aldri turt å gå...
Jeg finner jo så mange rare skapninger utenfor, så jeg grøsser ved tanken om hva som kan skjule seg inne i dem. Men nysgjerrigheten driver meg vel en dag inn i dem.

Flott dette Ronny!

Mvh.
-Egil
Ronny A.
Takk til Knut Børge, Tone og Egil for fine kommentarer:-) Du Egil, du må ta sjansen inne i gruvene! Tenk om du oppdager noen urgamle fjellskapninger som aldri før har verken sett folk eller lys? Den sjansen må du ikke la gå fra deg;-)
Ronny
Marcus B.
Snyggt Ronny! Det ser verkligen ogästvänligt ut, jag får nästan klaustrofobi när jag ser den. Påminner om filmen ''The Descent'' eller ''Instängd'' på svenska. Fina färger var det verkligen. Är det taget i öppningen?

Mvh
/Marcus
Jan Inge K.
Vakre farger om ikke akkurat innbydende. Av en eller annen grunn får bildet meg til å tenke på Lennart Nilssons bilder fra menneskekroppen...:-)
Gunnar John C.
Dette er virkelig sterkt og styggvakkert, og minner meg vel så mye om kroppslige kanaler og endoskopi som gammel gruvegang. Gørret som flyter i bunnen gjør ikke den tanken mindre påtrengende...

De rike tegningene på veggene er vakre og farvemessig veldig levende. Det kunne vært interessant å sett dette med mindre dybdeskarphet innover i tunnelen, nå er inntrykket nesten litt overveldende.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Per Einar G.
Hei Ronny!

Dette ble jo dritbra!
Fargene formelig slåss om å vise seg fram.
Og her er både edder og galle, rett å slett et bilde som har alt!

Per E.
Odd Tore S.
Meget vellykket av en fargerik og gørrete gruvegang.
Jeg er imponert over hvor bra du har fått til belysningen her. Riktig nok blir det litt mørkt innerst inne, men ellers er det jevnt og fint belyst. En hodelykt med forholdsvis smal lyskjegle kunne kanskje klart enda litt mer innover, men det måtte bare vært for nysgjerrighetens skyld. Jeg skjønner det bedre når jeg sjekker brennvidden du har brukt. Skarpt og fint ble det.
Jeg også fasinert av gamle gruver, men i omegnen her er det oftest sperret slik at man ikke kommer lenger enn til inngangen. Og da blir lyset håpløst.
Jeg kan bare gjenta at dette ble en fulltreffer.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Flott struktur i steinen og rålekre farger. Fin komposisjon også.
Skulle gjerne vært der med macro'n min :-)

Inger-Lise
Matts R.
Riktigt bra bild....härliga färger, samt att det känns som man kan se ett ansikte i det smutsiga vattnet nere till höger.
En bild som eggar fantasin.

-::Matts::-
Erlend B.
Ja, jeg så også noen ansikter i gjørma - en elefantmann i dress...
Ronny A.
Takk til alle dere andre også:-) Erlend, elefantmannen hadde smoking..
Ronny
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu