Dompap hunn
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-16 19:21:17
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • EF 200 mm 2,8 L USM + Extender 1,4 x
  • Brennvidde280mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger350
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130789} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jon Erik V.

Mange flotte bilder av storstilt natur og dyr i din samling!

Dette bildet er i et fint format, stort og tett innpå arten. Et fint artsbilde, med øyekontakt!
Det er noe støy i bildet, kan dette skyldes oppskarping i PS? korning vises spesielt på sorte partier, hode og stjert. Ev. kan det skyldes forminskning av bilde og kvalitet på lagringen?
Bakgrunnen blir noe utbrent og blendende, samt lyset er ikke det helt optimale.
Håper dette hjelper!

Mvh Jon
Svein B.

Helt utrolig fin skarphet og dybdeskarphet i bildet, men desverre ser det ut som du har feileksponert noe i utgangspunktet, for så å løfte bildet til ok gjengivelse, men med skjemmende støy i de mørke partiene. Får du bukt med støyen og hever fargemetningen noen hakk, så har du et finfint portrett av dompaphunnen her! Gjør en innsats for å unngå så lys bakgrunn (store kontraster mellom motiv-bakgrunn), så forenkler du jobben for deg selv og lysmåleren på kameraet en hel del.

Mvh
Svein B
Christian Ø.

Flott bilde. Ellers er mye nevnt. Kanskje litt for sentrert? Bra jobb.
Eyvind R.

Flott artsbilde. Skarpt og detaljrikt. Ser støyen de andre nevner, men synes ikke den er spesielt plagsom.

MVH
Eyvind Rugland
Stig B.

Enig med SB her; et vakkert portrett av en oppblåst fru dompapp. Fin nærhet og bra detaljering i fjærdrakta. Bra skarphet over hele fuglen. Enig også i at det kan se ut til å være noe støy i de mørke områdene. Tåler vel også litt fargemetning tror jeg.

Mvh Stig
Avsluttet .

Skarpheten og eksponeringen sitter veldig godt. Ingen over/-undereksponerte partier heller. Litt støy og lys bakgrunn nevnt, men uansett veldig bra gjort.

MvhJRH
Jan W.

Bra jobbet, men helt enig med SB sin vurdering Jens Erik

Min erfaring er at det er veldig vanskelig å mestre lyse bakgrunner. Ikke alltid så lett å se i kameraet, men resultatet blir gjerne skjemmende blå kanter og tap av kontrast og fargemettning.

Forøvrig ville jeg ha flyttet fuglen litt lenger til høyre i utsnittet.

Jan
Jens Erik N.

Takk for kommentarer! Jeg valgte å legge ut dette bildet selv om ikke eksponeringen var optimal, fordi den lett oppblåste fjærdrakta i skrått perspektiv gav så fine detaljer. Jeg syntes ikke at det var plagsomt mye støy tilstede, men jeg har tatt kritikken tilfølge og gitt versjon 2 en anti-støybehandling. Generelt gir Canon 20D fantastisk lite støy i bildene, så jeg har nesten sluttet å bruke NeatImage på bildene mine.

Når det gjelder bakgrunnen, så er det ikke så lett å få til mørke bakgrunner nå vinterstid. Men jeg har jobbet med å dempe den lyse himmelen, og fått fram det lille blå som var der.

Fargemetningen har jeg økt, såpass mye at fuglen for meg framstår som mørkere enn i virkeligheten. Dette er nok noe skjermavhengig, jeg bruker en CRT-skjerm med god kontrast, på en LCD-skjerm vil bildene ofte bli noe blassere. Hvis det skal mer farge til nå, så er jeg redd hunnen blir til en hann :-)

Jeg har git mer rom til venstre i bildet, som rett og riktig er, jeg har nok hatt en tendens til å beskjære bildene mine så tett som mulig, for at fuglen skal bli stor nok til at de finere detaljene kommer fram. Det er en del som går tapt når 8.2 mp blir redusert til 200 kb.

mvh Jens Erik.
Stig B.

V2 likte jeg godt.

Mvh Stig
Morten W.

Den satt!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu