Skogens øye
Bildet inngår i albumet Trær - "Det var merkelig hvordan alle store trær hadde sin helt egen personlighet, uttrykt gjennom de for alle helt unike stillingene de sto i, og den utstråling stammer og røtter, bark og grener, lys- og skyggeforhold til sammen ga. Det var som om de talte. ikke med stemmer, selvfølgelig, men med det de var, som liksom strakte seg ut mot den som så på dem." (Karl Ove Knausgård)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger227
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_530938} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Line H.



Et lite eventyr kan dette bli.Ser ut til at øyet vokter en grotte.
Veldig artig : )
Mvh Line
Milos K.

Hei Tove,
excellent picture :),
great work !
"mvh"
milos k
Solvår B.

Dette enøyde trollet hadde jeg gått fort forbi, sett en annen vei, kanskje nynnet litt forsiktig og vært veldig opptatt av noe annet. Jeg vet jo at det ikke nytter å lure et troll, men jeg ville ha prøvd likevel....og kanskje han hadde snublet i en trerot og jeg hadde kommet lykkelig hjem uten å bli skremt av trollet. :)))
Flott sett, flott trollfoto.
: ) Solvår
Wilko J.

Det er et ansikte på høyre...en mann tror jeg =) artig...

Mvh Wilko
Venche J.

Stilig fra den dype skogen. :)
Godt observert og formidler, Tove.
Venche.
Runa Maylen S.

Dette bildet får Trollfaktor 10 av meg! :)
Venstre bildehalvdel bidrar til å skape perfekt mystikk!
Knallbra Tove!
Gunnar V.

Flott foto.Henger meg på både mystikken og komposisjonen. Og så er det jo godt observert også!!
MVH Gunnar
Avsluttet .

Stillig bilde av trollet øyet.Godt sett og fanget.

mvh Øyvind
Odd E. k.

Så flott at du har noen som passer på deg inne i de dype skogene Tove. Denne har nok et godt øye til deg, passer på deg så du ikke kommer bort inne i Bergensskogene og finner veien tilbake igjen. Uten at du vet det, så hvisker skogen til deg, påvirker ditt indre om hvor du skal tråkke på den ugjestmilde stien og gi deg sanselige opplevelser. Nydelig fanget Tove!

Ha en fin fotodag!

Mvh

Odd E.
Inger Anne Maritsdotter V.

Kjempestilig og litt "småskummelt" skogstroll dette,
bra observert og fint formidlet.

Mvh Inger Anne
Lisbeth S.

Stilig, godt sett. Mye mystikk og trollfaktorer får fritt spillerom her.
mvh Lisbeth
Duy P.

Du har øyet for ting Tove.
Godt sett og godt fanget. Skummel det som finnes i skogen.

:) duy
tove j.

Flott observert! Fint bilde ble det. Mvh tove
Marit O.

Her har du skapt noe spennende fra di dype skoger
Tove!
Bra sett og bra redigert!!

Mvh

Marit
Roar K.

Spørsmålet her blir jo hvem så hvem først?
Godt sett og tatt som vanlig. Resta har vel allerede blit utdypa over her.

Roar
Per Einar G.

Er det Drivdalsgubben som har blitt oppdaget av skogens voktere i det han prøvde å rappe med seg noen settepoteter fra de dype skoger, alle vet vi jo hvilken virkning de potetne skal ha på folk og da spesielt gubber :) Det er ikke for ingenting at de er spesielt godt bevoktet som bildet viser her!

Godt sett!

Mvh
Per E.
Hans-Jørgen H.

Goddagen 2V!
Endelig en som fattet essensen av dette dramabilde.
Per Einar traff spikern på hue.
Etter at griseknølen oppi Drivdaln hadde brutt seg inn i kjellern og fortært hele settepottitthaugen med mandel blei gubben så eitrande sint og fortvila at baiillane skarangla...tenke seg til å gå vintern i møte uten potensforgassere....tanken gjorde ham reint skrullat.
Han for ut i den ville skauen med to tomme strisekker og niskriek som en unge... nedover mot Oppdalscoopen bar det etter rosenrot de Forte..
Men på veien dit passerte han residensen hans Odd..og mandelpottitteimen reiv ham i nasabora..
Odd har planer om å få settepottittan i jorda i morgen den dag og haugen med pottitter lå allerede klar i hagan.
Her ligger an til pottittdrama de luxe.
Men skogens øye ser det hele...
Men hvor ern Odd?????
Tyrrrinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.
Avsluttet .

HE HE HE.Detta får mig och tänka på Ringarnas herre,och de 2 tårn :))))Där skogen var levande :)))) Knallbra Tove :))))
MVH T.
Dirk R.

få nesten angst å gå i skogen.... kjempe bra Tove!
hilsen dirk
Tove H.

Tusen hjertelig takk for kommentarene!
Ja, skogen er levende :-)
Du Odd nevnte IKKE Drivdalsgubben,- etter å ha lest kommentarene fra to andre herrer forstår jeg hvorfor... og jeg som var så lettet over at han ikke var innblandet! Men skogens øye har fulgt med...jøyemegsann:-)
Glad for ALLE kommentarene:-)

Tove
Odd E. k.

Du store grinebiter Tove!!

Dette går aldri vel..
Gubben tok meg på senga i dag tidlig, så tidlig at bare rødstrupen nylig har begynt på de første strofene da utgangsdøra nesten gikk av hengslene av harde neveslag. Bra gubben kom til meg og ikke la veien om Coop, for de åpner ikke før kl 11.00 på søndagene, og ikke sikkert de har settpotet i bingen heller...
Ja, han sto her da, snørrete og kaldsvett, tung i pusten så en måtte holde seg minst 1 meter når åndedraget gikk på utluft. Grisepurka har visst fått gjennomgå da den ble oppdaget i mandelpotetbingen, da deler av øret hang i snippen til gubben og ferske blodspor på skjorte og bukse..Ja, det har sikkert vært litt av en kamp der nede i kjelleren, da purka er en mester i å bita fra seg når den først blir sint, noe gubben har fått erfare. Ja, den tok nesten livet av meg sa gubben stiv i blikket.
Har du mandelpotet til høstes skriker gubben til meg i døråpningen, ser du skal så snart. Ja, sier jeg, skal så minst 10 tonn til høsten. Bra sier gubben, for nå tærer det på potensen og kjerringa ligger bare og skriker i halmen sier gubben...Rosenrora er også på siste verset, så nå er jeg rådløs sier gubben...Jeg ba han oppsøke dyrlegen over helgen, da de har sikkert gode råd for denslags potensmiddel..
Krutsterk kaffe, noen smultringer fra julen og svart sirup på fat ved raspateksbordet roet han så mye at han like godt tok middagspausen lenge før middag. Han ligger her enda og sover, da han sikkert er utslitt over den masete kjerringa som ligger og skriker og venter i sengehalmen. Huttemetu Tove, håper han sover natten ut, så jeg kan ringe dyrlegen i morgen for gode råd for den vårkåte drivdalsgubben...

Ja, da kan både du Tove og Solvår flytte heim for en stund, for nå oppholder han seg her...Makalaust dette!!

Ha en fin mandag til dere alle, her oppe vet en ikke hva dagen vil bringe...

Mvh

Odd E.
Hans-Jørgen H.

Ler så stuggubordet rister av Odd sine skildringer..
Ser for meg gubbens heite kamp mot grisepurka nedi pottittkjellern og griseøret som hang i snippen og kjærringa som ligger frustrert og hyler i sengehalmen.
Spent på dyrlegens vurderinger og diagnoser.
Gute Nachten fra Tyrin.
Tove H.

Haha, takk for underholdningen-)))) Lo så jeg datt av krakken:-)
Er mest lettet, jeg...kan dra hjem og sove trygt i egen seng, puuuuuh. Bare stell pent med gubben Odd, kanskje han blir husvarm hjemme hos deg og bliiiiiir:-) Så kan kjerringa komme etter, tenk på underholdningen du får, bare å kaste ut TV`n:-)
God natt fra lettet Tove :-)
Odd E. k.

Hjelpeme Tove!!

Gubben ble urolig ved midnatt etter å ha ligget på divanen inne i stua og snorket høylytt i hele dag. Gebisset har ligget i lake på et sylteglass og var nå forsvunnet sammen med gubben. Da jeg kikket ut gjennom kjøkkenvinduet sto fjøsdøre på gløtt og jeg antok at gubben har søkt fjorårshøyet som soveplass. Jeg ble urolig og ringte vakttelefonen for dyrlegen for å få gode råd ang. stagnasjon av potensen til høsten kom og mandelpotetene var godt plassert i potetkjelleren.
Det var en russisk damestemme som var på vakt og forsto sikkert ikke alvoret i situasjonen da hun hadde språkploblemer.. noe senere hørte jeg motordur ute på tunet. Da ingen kom på døra etter 20 minutter, gjekk jeg ut på tunet for å se hvem det var som kom. En bil sto ved låvedøra og jeg ante at en misforståelse kunne ha oppstått med vetrinæren. Da jeg kom inn på låven oppdaget jeg tunge pust inne i halvmørket. Da såg jeg til forskrekkelse at drivdalsgubben hadde en sekk over hodet og sammensnørte føtter. Buksen var trukket ned og gjelltanga var godt plassert rundt pungen.Trådene lå lett synlige og klare til å kuttes. Dyrlegeassistenten trodde det var islandsponnyen som skulle kastreres og som hun fant i i halvmørket oppe på låven, men det var drivdalsgubben hun hadde satt sprøyta på og som av den grunn ikke kunne forsvare seg. Han var nå i ferd med å våkne og hadde vansker med å puste i den mørke og tette potetsekken hun hadde tredd nedover hode på han. Hadde ikke jeg kommet inn på låven og oppdaget faseden, så hadde nok gubben vært gjellet nå, til stor ergelse for kjerringa...
Gubben ligger nå til observasjon oppe på sykjehjemmet og kjerringa har allerede vært på besøk med en stor bukett villblomster av uant holdbarhetsdato. Hun har i tillegg bestilt 2 tonn med mandelpotet, så hsøten og den mørke vinteren skal være reddet for hennes del. Huttemetu for drama oppe på låven Tove... dette var nære på...Har aldri sett gubben så sinne før, der han heiv seg etter assistansen med åpent sår nedover grusveien. Bra hun hadde besnin nok til å komme seg vekk....For ett drama, måtte ta meg en Whisky etter dette spetaklet...blir vel krav om erstatning nå da, hvis ikke potensen til gubben holder mål utover den mørke vinteren...

Makalaust Tove...
Kan ikke le av dette, bare alvor...må bare være mutt!!

Mvh

Odd E.
Solvår B.

:)))))))
Og jeg som ble så lettet da jeg leste at Gubben hadde slått seg til ro hos deg, Odd! Tenkte at nå ble livet normalt igjen....men så er altså Gubben mer rasende enn noensinne, hvis det er mulig.
Jeg er lettet over at denne delen av Drivdalsdramaet skjedde helt uten min medvirkning, så jeg tar sjansen på å leve noenlunde normalt likevel..... hvertfall så lenge Gubben ligger på sykehjemmet. Men når jeg skriver dette, er han kanskje stukket av derfra!!? Kan ikke skjønne at en slik kar kan slå seg til ro på et sykehjem.
Jaja, vi går spennende dager i møte.
Det blir også spennende å se din avling av mandelpotet til høsten, Odd. Du får dokumentere.

Ha en god og spennende dag alle sammen!
: ) Solvår
Lars-Anders M.

Helt topp.
mvh
LAM
Liv F. D.

Hei Tove,
utrolig godt sett der ute. Det er tydelig at du er iakttatt på din ferd i skogen. Han man blikket med seg så er det utrolig hva man møter på av motiver ute i naturen. Godt gjengitt, litt trollsk faktisk.
Liker det mørke området rundt, gir mystikk til bildet. Fikk assosiasjoner til eventyret; Gutten som kappåt med Trollet. Denne minner veldig om det enøyede trollet :)

mvh
Liv ")
Ole Arne S.

Hehe..fantasien er i fult vigør og eventyret lever så til de grader..
Godt sett Tove, her er det nok ingen fare, ser ut som trollet har satt fast nesa si og ingen vei kan gå..
Føler den med det bedende blikket likksom sier " vær så snill og hjelp meg du vene Tovemor"

Godt sett og tatt..

Artig motiv fra skogen ja..

Ole Arne

Per Einar G.

He,he, he, enda godt at det er så lavt oppunder taket på hemsen her at stolryggen kiler seg fast mellom taklisten og furukledningen slik at skadene ikke blir større enn gebisset kan tåle når jeg rister av. Det klapret skikkelig i de gamle amalgamfyllingene fra midten på 70 tallet når jeg leste kommentarene over her :)
Lars Ivarson F.

imøte med trollet gjeld det å ikkje bli eten eller seinare slukt av kritikken..båe kom du deg unna..for dette var godt sett og flott formidla...kreativt..toppers
Tove H.

Haha, det var bra bildet falt i smak, men ikke ante jeg at det skulle føre til at alle butikker i landet på et blunk ble støvsuget for mandelpotitter... trollet over stiller seg helt uforstående til alt oppstyret. Godt iallefall du Odd har sådd rikelig utenfor huset, gleder meg, som Solvår, til å se bilder av avlingen med mandelpotitter til høsten. Dette vil nok holde gubben på avstand fra både Bergen og Stavanger, puh! Du har nå reddet Solvår og meg,nok en gang, fra trøbbel som vi uforskyldt har havnet opp i.
Per Einar: Godt å bli kvitt de gamle amalgamfyllingene - vi har myre å takke Odd for igrunnen!
Så ikke det bedende blikket, før du sa det, Ole Arne, plutselig ble blikket mildere... rart.
Lars, lett å bli slukt her... :-)
Hjertelig takk for alle kommentarer:-)

Tove:-)
Sissel N.

Tøft og spennende, naturen byr på mange flotte og kreative motiver:))
Inger Anne Maritsdotter V.

Den godeste Tyrin og han sjølvaste Odd med sine fortryllende fortellerevner har gitt meg kveldens underholdning og nok ein god latter; stor TAKK til dekan to;~)))
Torbjørn: javisst har du rett i at dette gamle treet gir assosiasjoner til dei levande trea og skogen frå "Ringenes herre" filmane/bøkene;)

God helg, godtfolk:))

mvh Inger Anne
Håvard F.

Dette har gått meg forbi. Du verden.. dette var tøft. Litt skremmende der "trollet" glor :)
Flott Tove
mvh
Håvard
Tove H.

Hjertelig takk til dere siste, kjempetrivelig at dere likte skogstrollet!

Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu