Strylav
Kun en test på nedskalering av bilder før publisering. Vedlagte bilde er på 800 x 536 piksler. Prøvde å legge ut et bilde tidligere i dag, nedskalert til litt under angitt maksimalstørrelse på forumet, men bildet gjengis maksimalt på skjermen i redusert kvalitet. Har noen bilder, som kunne egne seg i cirka 75% av full visningsstørrelse, men får jo ikke dette til å fungere. Spiller forsåvidt ingen rolle, nå som forumet legges ned, men kunne være interessant å få dette til. Noen som har forslag, før dette testbildet slettes, så takker jeg så mye på forhånd!
Utstyr
  • Nikon D300
  • AFS 12-24 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger51
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1170358} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Vidar S.
Så flott bilde Øyvind!
Liker dette, selv om det er en test:-)
Var veldig hvor laven hadde vokst!

For meg er det litt mye, med to klare motiv kandidater, sol, strylav. Etter min mening kunne kanskje solen uteblitt her, da hadde vi bare sett resultatet av lyset på lavet. Altså, da hadde ikke disse elementene konkurrert seg i mellom, om oppmerksomhet:-)

Men et stilig bilde, med god stofflighet og atmosfære. God plassering av motiv (Lavet)

Mvh
Vidar
Øyvind H.
Tror vi må lage oss et eget fotoforum Vidar. Kan jo ikke gå glipp av all kompetansen her inne. Du nevnte "Flickr" her om dagen, under et annet bilde og det må da finnes alternative kommunikasjonsmåter vi kan ta i bruk utover epost:) Til bildet; som jeg fikk justert litt ned med hensyn til visningsstørrelse, men kvaliteten er langt under akseptabel. Originalen er sylskarp, dóg innen rimelighetens grenser og strylaven glitrer i gull etter et lett regnskyll. Tenkte det var fint med sola, solstrålene og laven, men ser absolutt poenget ditt med å separere motivene. Takker for innspill og vi snakkes! Med hilsen fra Øyvind
Vidar S.
Hei Øyvind!
Kjekt å høre fra deg, jeg har nettopp registrert meg på cameralla, har du sjekket dette ut? Vi trenger absolutt å ha en plass vi kan publisere bilder.

Har selvfølgelig dårlig tid akkurat nå, til å sette meg skikkelig inn i dette, men det ser bra ut så langt.
Med en gang jeg er ferdig med arbeidet jeg holder på med, skal jeg bruke tid.

Fint om du sjekker det ut Øyvind:-)

Mvh
Vidar
Øyvind H.
Dette med prioritering er et godt poeng Vidar og det viktigste er tross alt å bruke mest mulig tid på egen fotografering. Setter også opp egen hjemmeside, så får se hva framtiden måtte bringe. Takker derfor for samarbeidet så langt og så snakkes vi sikkert før eller siden! Med hilsen fra Øyvind
Øyvind B.
Hei navnebror med H.
Ang. lav er det faktisk ett sunnhets tegn der det vokser og et tegn på at luft forurensning er under kontroll. Når jeg laster inn nett bruker jeg typisk høyde 1200 som er Max tilpasset iPad etc for visning. Nedskalerer det fra redigert Lightroom og via "Bilder" i apple da jeg har alle mine duppeditter der iMac-iPad-iPhone.
Til min hjem side nedskalere jeg ytterligere via et program som ca halverer bilde størrelse for min hjem side som fort blir overbelastet. Anbefalt til din hjem side rundt 200 til 500 kb men jeg beholder høyde formatet. Er litt aktiv Cameralla men mer stjerner og rating enn overveide og innholdsrike kommentarer. Som du og var bra på. Slik sett er det trist at dette blir lagt ned men har forstått tegningen den siste tiden.
Varm vennlig hilsen fra Øyvind B.
Øyvind H.
Takker for hyggelig kommentar og nyttige innspill Øyvind. Begynner nå å komme meg litt over sjokket, selv om dette var et forventet utfall. Vi har på forumet spist gratis lønsj i lang tid og i dagens samfunn, hvor alt skal måles i økonomisk kost/nytte, måtte nok dette idealistiske tiltaket, dessverre en gang ta slutt. Menneskegenererte kommentarer vil av samme årsak, bli mer og mer luksus og mottak av gullstjerner prioriteres ikke av meg. Har utkast til egen nettside klar, men må bare finne et fornuftig sted å drifte denne samt generere mer innhold. Har jo litt skrivekløe, som jeg har fått utløp for, her på forumet og nettsiden blir nok en kombinasjon av tekst og foto. Du skal heller ikke se bort fra, at det innen rimelighetens grenser, vil komme flere kommentarer på dine glimrende bilder, som jeg ofte har frekventert på nettsiden din. Hva strylaven angår er denne fotografert langt nord i Østerdalen, hvor organismen helt riktig er en indikator på ren luft. Med beste hilsen fra Øyvind H. og etterhvert (hasseleng.no)
Øyvind B.
Tilværelsen her inne Forum og Bildekritikken Foto.no. Er det ikke ofte slik at man litt for ofte tar ting for gitt og når man mister det er det med stor sorg?
Snakker for meg selv.
Gunnar F.
Depresjon dette Øyvind!
Øyvind H.
Sånn er det med saker og ting her i livet, som man dessverre oppdager at er kommet til ende. Skjønner godt at forumet legges ned, slik det har utviklet seg. Vanskelig å forsvare driften etter mye nedsnakk og det faktum at mange søkte gull og grønne skauer på andre plattformer. Etterhvert har sikkert mange skjønt at det ikke var særlig mye grønnere på den andre siden og ønsket seg nok tilbake. Ser man på antall oppslag, som de få diskusjonsinnleggene har fått i den senere tiden, avsløres at interessen absolutt er tilstede. Imidlertid er det vel slik, at når broene er brent og visa gjentas ofte nok, at kun de lettfornærmede gamle gubbene er tilbake, så hadde returen til forumet kanskje blitt en heller pinlig affære, for enkelte. Tror vi dessverre aldri får tilbake noe i nærheten av dette unike tilbudet, noe flere vil oppdage, bare stjernetåke, ai-genererte bildekommentarer og navleloen, får råde grunnen lenge nok. Sorgen tror jeg vi deler med mange og får bare trøste oss med at vi tross er blant de få, som har prøvd å få dette til å fungere på et vis. Takker for samarbeidet til en herlig og fint sammensatt liten gjeng av fotointeresserte. Vi snakkes!

Øyvind
Vidar S.
Hei Øyvind!
Tenker på dette selv om jeg har litt for mange baller i luften akkurat nå. For min del hadde jeg betalt noe for denne opplevelsen. Det vi antagelig må gjøre er å betale litt for ha det oppegående. Jeg skal spørre redaksjonen hva det vil koste bare slik at vi vet dette.

Migrasjon vil bli litt dyrt og å lage et slikt opplegg koster å drifte uansett.

Ok. Gir beskjed om:-) eller når jeg får svar.

Mvh
Vidar
Roar K.
Hovedmotivet med sitt lys kommer jo godt fram i all sin skarphet. Vet ikke om dt har noe for seg, men jeg ville gjort et forsøk med lysning av det mørke området for å se om det ble bedre eller om det rett og slett blir forstyrrende for hovedmotivet?

Roar
Øyvind H.
Når det gjelder tiden Vidar, kan jeg love deg at den kommer til å gå bare fortere og fortere, så det er bare å stå på, men husk å ta gode fotopauser innimellom. Hadde også betalt en sum, for å holde forumet i gang, da det meste, som framstår gratis, koster og i ytterste konsekvens, i form av tapt tid. Nedleggelse av forumet er et eksempel på dette. Mange har investert enormt mye tid her inne og laget seg gode systemer, som bare forsvinner. Fint at du sjekker opp om det finnes alternative løsninger!

Når det gjelder bildet av strylaven Roar, skal jeg finne fram råfila og ta en ny runde med redigering. Kommer ikke så bra fram på bildet over, men det er solstrålene, som går tvers gjennom laven jeg synes gjør bildet. Det å lyse opp skyggepartiene tror jeg kan være en god idé, da greinene vil komme bedre fram og framheve systemet eller motivet i kaoset. Takker for innspill!

Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu